Facebook Pixel MATCHeN: communicatiehulp voor zorgverlening in diverse tijden - Hogeschool Gent
Foto MATCHeN: communicatiehulp voor zorgverlening in diverse tijden

MATCHeN: communicatiehulp voor zorgverlening in diverse tijden.

M

MATCHeN: communicatiehulp voor zorgverlening in diverse tijden.

In een zeer diverse samenleving is het niet verwonderlijk dat je te maken krijgt met taal- en cultuurbarrières, wat in de context van gezondheidszorg tot problematische situaties kan leiden.  Daarom werd het MATCHeN-project opgezet, een samenwerking tussen het HOGENT-onderzoekscentrum 360° Zorg en Welzijn, Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel, en gefinancierd door VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen). Het partnerschap leidde tot de website www.matchen.org, waar je onder meer informatie vindt over de drie digitale tools die MATCHeN ontwikkelt om hulpverleners te ondersteunen in de communicatie met anderstaligen: een kennisplatform, app en e-learningmodule.

MATCHen centraliseert met andere woorden meertalige gezondheidsinformatie en maakt het voor hulpverleners gemakkelijker om met  anderstalige patiënten te communiceren. Op het gratis toegankelijke kennisplatform komen heel wat thema’s uit de gezondheidszorg aan bod, waaronder COVID-19, zindelijkheidstraining, medicatie-inname en seksuele gezondheid, en dat  in meer dan 100 talen.

Zorgverleners uit allerlei instellingen en organisaties kunnen ook zelf informatie toevoegen door een account te creëren. Het kennisplatform wordt gedragen door zorgorganisaties, input uit het veld is dus van groot belang.

Vragen of suggesties? Stuur een e-mail naar info@matchen.org

Publicatiedatum: 21/04/2021