Facebook Pixel Goed om weten! - Podcast - Hogeschool Gent
Foto Goed om weten! - Podcast

Goed om weten!

G

Goed om weten!

Welkom bij "Goed om Weten!", de podcast waarin we jouw alledaagse vragen en dilemma's voorleggen aan een expert van HOGENT. 

Elke maand gaat onze gastvrouw Tine De Donder in gesprek met een expert van HOGENT over een vraag van een luisteraar. Van hondenbeten tot antibioticaresistentie, van alcohol bij tieners tot lege brooddozen in de klassen. De vragen zijn uiteenlopend maar het antwoord is altijd 'Goed om Weten!'.

 


Nieuwe aflevering over voedselbossen!

In deze aflevering zoeken we een antwoord op de vraag van Lieven. Er komt een voedselbos bij hem in de buurt. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe kun je als buurtbewoner bijdragen aan dit initiatief? 

We leggen de vraag voor aan Stefanie Delarue, onderzoeker aan het onderzoekscentrum Futures through Design.  Ze is als biologe gespecialiseerd in ecologie en plantkunde. Ze heeft zich verder verdiept in de onlosmakelijke combinatie ontwerp en beheer. Daarbij staan de kennis en toepassing van planten en het inbrengen van biodiversiteit binnen de ontwerpdiscipline centraal, steeds vanuit een ecologische insteek. Recentelijk vormen het bruikbaar landschap en voedselbossen daarbinnen een ankerpunt.

 

 

Heb je zelf een vraag voor onze experten?

Heb je zelf een prangende vraag? Zit je met een vervelend probleem? Zoek je advies van een echte expert? Laat ons weten wat jou bezighoudt en wie weet krijg jij binnenkort een antwoord op je vraag.

 

Beluister alle voorgaande afleveringen. 

 

Veganisme: Mijn dochter van 13 wil veganist worden, is dat een goed idee? Expert van dienst is Willem De Keyzer.                                                                                                                                                 

Alcohol: Mijn dochter van 16 geeft een sweet sixteen feestje en vraagt om een fles tequila. Is dat wel verantwoord? Expert van dienst is Nicky Dirkx. 

 


 

Onze gastvrouw Tine De Donder.

Tine is radiostem bij Klara en podcasthost bij o.a. Compagnonne en Mama Baas. Ze werkt ook als voice-over, presentatrice op events en ceremoniespreker op huwelijk en uitvaart.