Facebook Pixel Kampioen Vlaamse Programmeerwedstrijd - Hogeschool Gent
Foto Kampioen Vlaamse Programmeerwedstrijd

Kampioen op Vlaamse Programmeerwedstrijd 2024.

K

Kampioen op Vlaamse Programmeerwedstrijd 2024.

Twee HOGENT-teams van de opleiding toegepaste informatica hebben de eerste én de tweede plaats weggekaapt op de Vlaamse Programmeerwedstrijd 2024.

Kampioen in categorie met 37 teams

De Vlaamse Programmeerwedstrijd is een jaarlijks initiatief van UGent, VUB, KULeuven, UHasselt en HOGENT, AP Hogeschool, Erasmus­hogeschool Brussel, Odisee, PXL, UCLL en VIVES. Het evenement lokt elk jaar honderden deelnemers die het tegen elkaar opnemen in vier categorieën:

  • leerlingen uit het secundair onderwijs
  • professionele bachelor- en graduaatstudenten
  • academische bachelorstudenten
  • masterstudenten, doctorandi, afgestudeerden en professionals

Binnen de categorie professionele bachelor- en graduaatstudenten probeerden 37 teams om zo veel mogelijk uitdagende programmeeropdrachten op te lossen in drie uur tijd.

Het team ‘Let the code be with you’ (studenten Lore, Jaak en Mona) werd de winnaar. Elk teamlid mocht met een 3D-printer naar huis. Het team ‘NegenDuuzend’ (Xander, Cody, Zed) werd zeer verdienstelijk tweede. De teamleden wonnen elk een koptelefoon.

Lector Stijn Lievens, die deel uitmaakte van de jury, was uiteraard in zijn nopjes met de uitslag: “Onze studenten hebben het echt goed gedaan. We hebben hen niet specifiek op die wedstrijd voorbereid, dus ze hebben zich gebaseerd op wat ze dagelijks in de opleiding toegepaste informatica meekrijgen.”