Facebook Pixel Masterclass generatieve AI in marketing - Hogeschool Gent
Foto Masterclass generatieve AI in marketing

Masterclass generatieve AI in marketing.

M

Masterclass generatieve AI in marketing.

Wil je als marketeer ook AI-tools inzetten om je campagnes te verbeteren? Of je nu brand manager, communications manager of all-round marketeer bent, je wordt elke dag geconfronteerd met een vloed van nieuwe AI-tools die een directe impact hebben op jouw jobinhoud en -taken.

Het gaat zo snel dat je vaak niet weet waar eerst beginnen en je beseft meer en meer dat het fenomeen ‘negeren’ geen optie is.  Onze masterclass in generatieve AI is dan voor jou de beste optie. Met hands-on workshops kunnen we je in vijf namiddagen wegwijs maken in die vloed van tools en je snel en efficiënt op weg helpen om die optimaal in te zetten. We coachen je tijdens de sessies om met je eigen project aan de slag te gaan.

We werken vrijwel uitsluitend met AI tools die gratis zijn of met een heel laag geprijsd abonnement. In de laatste sessie combineren we bijvoorbeeld gratis of goedkope AI tools met elkaar waardoor je supermooie zaken kan bereiken zonder licentiekosten.

Persoon aan bureau

Programma

Je investeert in vijf sessies van 2,5 uur om futureproof te worden.

Werken met ChatGPT (en eventueel andere taalmodellen): de inzet voor contentcreatie, sociale media, copywriting, blogposts, e-mailmarketing, SEO & videoscripts, maar ook spreadsheets & PowerPoint.

Midjourney, DALL-E, Stable Diffusion & andere beeldgeneratietools : workflows, prompt engineering, upscaling, re-iterarie, remixing,..

Tools voor audio- en muziekgeneratie: automatische aanmaak van podcasts, text to voice, voice cloning, voice generation, AI-tools voor muziek

Tools om sprekende AI-avatars te maken als basis voor video (bv. gesproken FAQ’s), bulkcreatie van TikToks, Reels, Shorts, volledige videogeneratie.

Integratie van alle vorige AI-tools en ook het trainen van een eigen model voor specifieke noden voor betere en vooral unieke resultaten. Dit vergt geen voorafgaande IT- of programmeerkennis: de integratie en modeltraining is laagdrempelig en vergt geen code.

Voorkennis AI is absoluut niet nodig, wel basiskennis marketing
Koudwatervrees of enige weerstand bij de termen AI en technologie? Geen zorgen. We maken er een punt van dat jij in 5 sessies voldoende wegwijs en vertrouwd raakt met deze materie om zelf je eerste stappen te zetten in de praktijk.

Lesgevers

 • Dennis Lippens is lector in marketing en technologie, geeft les in het postgraduaat digitale marketing en runt een bedrijf gespecialiseerd in digitale marketing.
 • ir. Geert Van Boven is lector in marketing en technologie.

Certificaat

Na deelname ontvang je een certificaat van deelname.

Contact

Vragen of twijfels? We maken graag even tijd voor jou. Mail naar geert.vanboven@hogent.be voor meer info.

   

  Inschrijven

  Registreer

   

  Doelgroep

  • Marketeers uit het werkveld (alle sectoren) die generatieve artificiële intelligentie willen toepassen bij hun activiteiten en hierin de nodige diepgang willen opbouwen om future-proof te zijn.
  • Ondernemers, start-ups, zaakvoerders, professionals uit het werkveld met affiniteit voor marketing die zich wensen bij te scholen in technologie en generatieve artificiële intelligentie voor marketingdoeleinden.
  • Geen diplomavereisten, wel basiskennis marketing
   

  Wanneer?

  Je vijf sessies starten op dinsdag 30 januari 2024 en lopen tot en met dinsdag 27 februari 2024.
  Je hebt telkens les op dinsdag van 16.30 tot 19 uur.

  • 30/01/2024
  • 06/02/2024
  • 13/02/2024
  • 20/02/2024
  • 27/02/2024
   

  Locatie

  HOGENT campus Mercator
  Gebouw G - tweede verdieping
  Henleykaai 84
  9000 Gent
  kaart

   

  Kostprijs

  • Standaardtarief: € 1000
  • Voordeeltarief voor houders van een HOGENT-diploma en voor HOGENT-studenten: € 900

  Subsidie voor je deelname via de kmo-portefeuille

  Werk je in de privésector? Met deze subsidie recupereer je mogelijk een stuk van je inschrijvings­geld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616

  Meer info over kmo-portefeuille

  logo kmo portefeuille


  Stopzettings­voorwaarden: Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets. Een vervanger laten deelnemen kan altijd.  Bezorg ons de naam via geert.vanboven@hogent.be. Meer info vind je bij de FAQ van de registratiepagina.

  Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

  bijscholingen

  Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …

  Ondernemen

  Je onderneemt of je hebt een start-upidee en je kan nog extra ondersteuning gebruiken? In het postgraduaat ondernemen ga je zelfstandig aan de slag met begeleiding van een business coach en een …

  Digitale marketing

  Het postgraduaat digitale marketing is een premium opleiding met als core doelgroep professionals die hun passie voor digitaal willen omzetten in kennis en skills die ondernemingen vandaag de dag …

  Connect
  Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.
  Marketing

  Marketing is een afstudeer­richting van de professionele bachelor bedrijfs­management waarin je leert om producten en diensten succesvol te lanceren. En er vervolgens voor te zorgen dat die …