Facebook Pixel AI4Events - Hogeschool Gent
Foto AI4Events

AI4Events.

A

AI4Events.

Het Tetra-project AI4Events wordt uitgevoerd voor de eventsector. In eerste instantie richten we ons op event­organisatoren en aanbieders van event­locaties.

Waarom?

De eventsector is zeer gefragmenteerd en bestaat voornamelijk uit kleine bedrijven. Het zijn net deze bedrijven die baat hebben bij ondersteuning en vernieuwing door een betrouwbare, onafhankelijke partij.

Wat gaan we doen?

We willen de eventsector ondersteunen met de integratie van AI in hun bedrijfs­processen. Deze integratie kan als hefboom zorgen om terug op te starten, te accelereren en een duurzame toekomst uit te bouwen. Starten met AI vergt vaak een grote inspanning en brengt initieel een grote kost en/of onzekerheid met zich mee, waardoor de adaptatie moeilijker en langzamer verloopt. Bedrijven weten vaak niet aan welke (data-)eisen ze dienen te voldoen alvorens te kunnen starten met AI en welke investeringen hiermee gepaard gaan (zowel financiële aankopen van hard- en/of software, opleidingen van medewerkers …). Met dit project willen we hieraan tegemoet komen.

Hoe gaan we dat doen?

We gaan een model creëren waarbij bestaande en behapbare AI-tools en technieken ingezet zullen worden binnen de verschillende fasen van het evenementen­proces. Op deze manier gaan we zo optimaal mogelijk inspelen op het personaliseren van de klanten­aantrekking en -activatie enerzijds en het vermijden van no-shows anderzijds. Zo creëren we een win-win situatie voor de sector én de eindgebruiker. Convenience is the new loyalty!

Eén platform!

Na afloop van het project wordt er een heldere roadmap aangeboden op één platform, waarbij doelgroepbedrijven na een eenvoudige selectie inzichten zullen verkrijgen welke AI-tools voor hen relevant kunnen zijn, mét een handleiding naar de vereisten om met de tools aan de slag te kunnen gaan. Daarbij wordt het platform aangevuld met inspirerende praktijk­cases in de sector en wordt een navormingsaanbod ontwikkeld om met AI effectief aan de slag te gaan. We kijken er naar uit om samen een community uit te bouwen die ook na afloop van het project levendig gehouden zal worden!

Blijf op de hoogte!

Meld je via AI4Events@hogent.be aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van dit project!

Neem ook eens een kijkje op AI4Events.be.

Maak kennis
met onze experten.

portretfoto Katrien Meert

Katrien Meert

Coördinator

stuur een e-mail
portretfoto Karin Bruyr

Karin Bruyr

Coördinator

stuur een e-mail
portretfoto Geert Van Boven

Geert Van Boven

Copromotor

stuur een e-mail
portretfoto Lies Beugnies

Lies Beugnies

Wetenschappelijk medewerker marketing

stuur een e-mail