Facebook Pixel AI4Events - Hogeschool Gent
Foto AI4Events

AI4Events.

A

AI4Events.

Het Tetra-project AI4Events wordt uitgevoerd voor de eventsector. In eerste instantie richten we ons op event­organisatoren en aanbieders van event­locaties.

Wat is AI4Events?

Met AI4Events willen we de evenementensector ondersteunen bij de implementatie van artificiële intelligentie, zodat events kostenefficiënter georganiseerd kunnen worden. Dit doen we door de sector behapbare tools aan te bieden waarmee bedrijven zelf aan de slag kunnen.

Wat is het doel van AI4Events?

Het project zal allereerst uitmonden in een heldere roadmap op een online platform waarbij organisaties binnen de evenementensector na een eenvoudige selectie kunnen zien welke tools voor hen relevant kunnen zijn. Op het online platform bouwen we ook een community uit waar bedrijven uit de sector met elkaar zullen kunnen connecteren, en die ook na het project levendig gehouden wordt. Daarnaast wordt er een navormingsaanbod ontwikkeld om met AI effectief aan de slag te gaan.

Een tweede belangrijk onderdeel van het project is het ontwikkelen van een no-showtool. Met deze tool kunnen evenementbedrijven no-shows, ofwel mensen die zich inschrijven voor een evenement maar uiteindelijk niet komen opdagen, gaan voorspellen waardoor ze hier in het planningsproces op kunnen anticiperen.

Wil je graag meer weten over dit project en ben je benieuwd naar de resultaten?

Ga naar AI4Events.be

Blijf op de hoogte!

Meld je via hanne.degraef@hogent.be aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van dit project!

Maak kennis
met onze experten.

portretfoto Katrien Meert

Katrien Meert

Coördinator

stuur een e-mail
portretfoto Karin Bruyr

Karin Bruyr

Coördinator

stuur een e-mail
portretfoto Geert Van Boven

Geert Van Boven

Copromotor

stuur een e-mail
portretfoto Lies Beugnies

Hanne De Graef

Wetenschappelijk medewerker marketing

stuur een e-mail
portretfoto Lies Beugnies

Jentl Suy

Student toegpaste informatica

stuur een e-mail
portretfoto Lies Beugnies

Leon Paelinck

Student toegpaste informatica

stuur een e-mail