Facebook Pixel GelijkgeSTEMd - Hogeschool Gent
Foto GelijkgeSTEMd

GelijkgeSTEMd.

G

GelijkgeSTEMd.

GelijkgeSTEMd, een project van HOGENT en Odisee, wil een netwerk creëren om in de regio Oost-Vlaanderen alle jongeren met talent voor wetenschap en techniek te stimuleren. Zo krijgt ook wie moeilijk de weg vindt naar STEM-opleidingen of
-activiteiten mogelijkheden te over om te participeren aan weten­schap en techniek.

GelijkgeSTEMd richt zich op leerlingen uit het tso of bso, meisjes, jongeren met een migratieachtergrond of beperking, kortom iedereen die moeilijk de weg vindt naar STEM-opleidingen of naschoolse activiteiten rond wetenschap en techniek.  Met GelijkgeSTEMd willen we hier verandering in brengen door in te zetten op cocreatie, delen van expertise en goede praktijkvoorbeelden.

Met dit project willen HOGENT en Odisee de participatiedrempel verlagen voor kinderen en jongeren die de weg naar STEM-activiteiten moeilijk vinden en hen zo stimuleren voor een toekomst in STEM. In GelijkgeSTEMd zullen daarvoor onderwijsinstellingen, bedrijven, de sociale sector, de provincie, steden en gemeenten samenwerken. Uiteindelijk kunnen de bevindingen van het project in heel Vlaanderen uitgerold worden.

Sluit je graag aan bij het netwerk?

Nu alvast overtuigd van de missie van GelijkgeSTEMd? Onmiddellijk aansluiten bij het netwerk van GelijkgeSTEMd? Klik dan hieronder op de knop die op jou van toepassing is en vul het bijbehorende formulier in.

Contact

Fien Nelis
Projectcoördinator
0486 80 22 16

Fatima Diouani
Projectcoördinator
09 265 86 10

Nieuw: tien tips!

Afgelopen maanden zijn wij volop aan de slag gegaan om alles te bundelen in tien werkbare tips voor wie aan de slag wilt met diversiteit in STEM! Benieuwd naar deze tien tips: samen naar inclusieve STEM-activiteiten? Sluit dan zeker aan op 6 oktober bij het online netwerkevenement van GelijkgeSTEMd. Meld je hieronder aan om als eerste de tien tips te ontdekken!

Meld je hier aan

 

Save the date!

Netwerkevent GelijkgeSTEMd
6 oktober 2020 om 13 uur.
Live van op Technologiecampus Odisee Gent

Blijf op de hoogte

Tijdens het eerste online netwerkevent van GelijkgeSTEMd onthullen we enkele primeurs van het project. Hier kan je ook ontdekken hoe je aan de proefprojecten kan deelnemen in 2020-2021. Het netwerkevent vormt de basis voor het opbouwen van de quadrupel helix, waarin we STEM-aanbieders, middenveldorganisaties, bedrijven, onderwijsinstellingen, de sociale sector en steden en gemeenten willen samenbrengen. En om zo later in cocreatie aan de slag te gaan met diversiteit binnen naschoolse STEM-activiteiten.

Programma

  • 13.00 uur: Start met verwelkoming en projectvoorstelling
  • 13.15 uur: Webinar rond cocreatie, ervaringsleren en diversiteit
  • 14.00 uur: Onthulling 10 tips: samen naar inclusieve STEM-activiteiten
  • 14.15 uur: Hoe deelnemen aan een proefproject?
  • 14.30 uur: Wie is wie?
  • 15.00 uur: Slot en vragenuurtje
  • 16.00 uur: Einde
Sfeerbeeld

Samen naar inclusieve STEM-activiteiten!

GelijkgeSTEMd is een tweejarig project van HOGENT en Odisee, gefinancierd met de middelen voor STEM-partnerschappen toegekend door het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen. Om de doelstellingen te realiseren, werd een partnerschap aangegaan met UGent, Arteveldehogeschool, Steunpunt diversiteit & leren, KU Leuven Technologiecampus Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, RTC Oost-Vlaanderen, Fedustria, Ekoli vzw, Beroepenhuis, Dwengo vzw, FabLab Erpe-Mere en De Creatieve STEM vzw.