Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

CULTUUR

 


Rolmodellenwerking

Als rolmodel vertel je aan jongeren uit het secundair onderwijs jouw specifieke ervaringen met ‘studeren binnen het hoger onderwijs’. Je hebt de zinvolle taak hen te sensibiliseren en hen te motiveren om een actief studiekeuzeproces te doorlopen. Meer info? Klik dan hier.

Afbeelding Cultuur

Tumult!

Gratis tickets, kortingen, zoekertjes ... Urgent.fm en partners, de Gentse hoger onderwijsinstellingen en de departementen Cultuurparticipatie, Onderwijs en Opvoeding slaan met Tumult.fm hun cultuurvleugels verder uit en verzamelen de “must see en do’s” in het Gentse culturele leven op een handig online mediaplatform met eigen webstek en blog.

Van dans en theater tot tentoonstelling of festival: alles wat een tikkeltje rebels, alternatief, kritisch of gewoonweg studentikoos is, ontgaat het arendsoog van de Tumult-redacteurs niet. Tumult.fm selecteert events voor cultuurfanaten van divers pluimage.

Heb je zelf een creatief idee en wil je dat loslaten op je medestudenten? Maak een korte schets van je voorstel en kom het bespreken met een van onze medewerkers. Met de glimlach subsidiëren we creatieve ideeën.

Cultureel Jongeren Paspoort (CJP)

Een CJP is een kaart die heel wat voordelen biedt op het vlak van vrije tijd en ontspanning voor jongeren die jonger zijn dan 26. Leden ontvangen nationale CJP-aanbiedingen, het CJP-magazine en allerlei nationale en internationale kortingen. Alle info vind je via www.cjp.be.

Studentenverenigingen

In Gent zijn meer dan honderd studentenverenigingen actief. Sommige zijn een ware verademing – zeker voor de nieuwkomers – want zij zorgen voor begeleiding, advies, een cursusdienst, een ontmoetingsplaats, … Andere trekken de kaart van de traditie en houden vast aan bijvoorbeeld cantussen als essentieel element van het studentenleven.

Omdat de boog niet altijd kan gespannen staan, subsidieert de directie Studentenvoorzieningen een zestiental studentenverenigingen. Maar ook voor éénmalige activiteiten kan je op de directie Studentenvoorzieningen een beroep doen. Een lumineus idee is een goed begin. Kom dan je project met ons bespreken en we kijken op welke manier financiële ondersteuning mogelijk is. 

Studentenclubs

Downloadpagina voor financiële ondersteuning

Participatie

Elk jaar zoekt de directie Studentenvoorzieningen enthousiaste, geëngageerde studenten die deel willen uitmaken van de raad van bestuur of de stuvoraad. Een uitgelezen kans om het beleid van je studentenvoorziening mee vorm te geven en je krtitische geest aan te scherpen.

 

 

Contact

STUVO
Nieuw adres vanaf 19.12.2016
Overwale 42, 9000 Gent
09 243 37 38