Van alle aangekochte producten en diensten heeft catering veruit de grootste impact aan HOGENT: maar liefst 81% van onze carbon footprint veroorzaakt door aangekochte goederen. Daarom is voeding 1 van onze 4 grote werven in het klimaatplan van HOGENT.
Voor het thema voeding richten we ons op 3 acties:
- Inzetten op de eiwitshift in studentenrestaurants, want de uitstoot van vegetarische gerechten ligt ongeveer 12 keer lager dan die van vleesgerechten
- Duurzame catering bij evenementen
- Overconsumptie en voedelverspilling tegengaan
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Duurzaamheid
HOGENT wil bouwen aan een betere toekomst. Daarom is duurzaamheid verankerd in het strategisch plan 2023-2028. Onder begeleiding van CIFAL Flanders, een door de Verenigde Naties erkend trainings- …
Biodiversiteit
Door te streven naar biodiverse campussen neemt HOGENT concrete acties tegen de klimaatverandering en de impact ervan. Enerzijds helpen biodiverse campussen bij het terugdringen van …