Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

CATERING

 

Hap Hap App

Via de gratis iPhone-app 'hogent resto' kan je zien waar je aan de HoGent kan eten en wat je op je bord zal krijgen! (Voor iOS en Android, gratis via iTunes en Google Play)

Studentenkaart = betaalkaart

Wist je dat je de studentenkaart ook als betaalkaart kan gebruiken? Je kan er kopieën mee betalen, maar ook je eten in de studentenresto’s en cafetaria’s.

 


Rolmodellenwerking

Als rolmodel vertel je aan jongeren uit het secundair onderwijs jouw specifieke ervaringen met ‘studeren binnen het hoger onderwijs’. Je hebt de zinvolle taak hen te sensibiliseren en hen te motiveren om een actief studiekeuzeproces te doorlopen. Meer info? Klik dan hier.

Afbeelding Catering

Resto en cafetaria

De directie Studentenvoorzieningen biedt je de mogelijkheid om lekker en evenwichtig te eten tegen een democratische prijs. Naast de dagschotels serveren we elke dag een gevarieerd aanbod aan vegetarische schotels, pasta's, salades, belegde broodjes, koffiekoeken, desserts, enz. En je portemonnee blijft gespaard zodat je nog wat overhoudt voor sport en cultuur, een weekendje weg en niet te vergeten …om tussen pot en pint bij te praten.

Onze troeven

De prijzen zijn laag en het aanbod is zeer uitgebreid. Proefsessies en een constant toezicht op hygiëne staan borg voor een optimale kwaliteit. Een hapje smaakt beter in gezelschap. Ook een uitnodigend kader helpt, zonder dat je lunch daarom meer hoeft te kosten: als hogeschoolstudent geniet je immers een gereduceerde prijs, een prioriteit waar de catering zich graag wenst aan te houden.

Maaltijden worden vers, gekoeld of diepvries geleverd. Wat bij wie gekocht wordt, hangt af van de kwaliteit. Bovendien wordt er niet lukraak uitgeschept, maar zijn de porties gebaseerd op wat een student nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Voor het uitbaten van een studentenrestaurant is een vergunning nodig. Terecht. Het volstaat evenwel niet langer aan te tonen dat de chef er alles aan doet om een goede kok te zijn. Vandaag de dag zijn er hygiënenormen en die zijn er om gerespecteerd te worden. Een uitdaging voor de catering, die permanent bijstuurt, voor en achter de coulissen.

Niet eenvoudig in een selfservicesysteem, maar er wordt gestreefd naar zo weinig mogelijk overschotten. Tegen sluitingstijd van de keuken is de keuze bijgevolg beperkter, met dank aan de klant voor het begrip. Vraag gerust wat er nog kan: het personeel laat je niet met een lege maag vertrekken, daar staat de catering garant voor, elke dag.

En ten slotte: duurzaam, niet duur. De directie Studentenvoorzieningen investeert in duurzame catering: fairtrade producten (zoals Max Havelaar koffie, Oxfam drankjes, Oxfam snoep), seizoensproducten, recycleerbare bekertjes en bordjes, sorteren van afval, gebruik van FSC gekeurd papier (FSC geeft de zekerheid dat de grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen), enz.

Contact

STUVO
Nieuw adres vanaf 19.12.2016:

Overwale 42, 9000 Gent
09 243 37 38
catering@hogent.be

Kantoor op de benedenverdieping van de nieuwe studentenresidentie op de campus Schoonmeersen naast de sporthal.