Facebook Pixel allergenenmanagement - Hogeschool Gent
Foto allergenenmanagement

Allergenenmanagement.

A

Allergenenmanagement.

Een deel van de consumenten heeft problemen met een voedselallergie of een voedselintolerantie. In sommige gevallen kunnen de gevolgen van zo'n voedsel­over­gevoelig­heid verregaande gevolgen hebben.

Er bestaat dan ook wettelijk kader rond allergenen in onze voeding. Een allergenenmanagementsysteem is trouwens steeds meer een volwaardig onderdeel van het kwaliteitssysteem. Het voedingsetiket informeert dan weer de consument over de aanwezigheid van een veertiental allergenen.

Wil je als voedingsbedrijf je kennis over allergenen en allergenenmanagement verder verruimen? Wil je het SIMPLY-OK-certificaat behalen? Of weet je niet goed wanneer een vermelding van 'sporen' van allergenen zinvol is op het etiket?

Bij ons kan je terecht voor opleiding over algemene thema’s zoals ‘allergenen en gezondheid’, ‘allergieën en intoleranties’ en ‘allergenenmanagement in een bedrijf’.

Verder kunnen we voorbereidend advies verstrekken bij een audit voor de SIMPLY-OK-certificering. Wij bieden ook ondersteuning rond het etiketteren van mogelijke kruisbesmetting van allergenen met berekeningen volgens VITAL.

Meer info over onze projecten vind je op de hoofdpagina.

Doelgroep

KMO's, start-ups, consumentenorganisaties, opleidingscentra, vzw’s, hoeveverwerkers, …

Sectoren: voedingsbedrijven (van lokale slager tot industriële producent, retailers, horeca, grootkeukens, …)

Contact

afn@hogent.be