Facebook Pixel AgroFoodNature - Hogeschool Gent
Foto AgroFoodNature

AgroFoodNature.

A

AgroFoodNature.

AgroFoodNature handelt op de raakvlakken tussen land- en tuinbouw, voeding en natuur.

Volgende thema's staan centraal in ons onderzoek en in onze dienstverlening:

  • Duurzame land- en tuinbouw: ontwikkeling van klimaatresistente en veerkrachtige agro-ecosystemen en geïntegreerde gewasbeschermingssystemen en circulaire en biogebaseerde praktijken.
  • Duurzame voedselverwerking: ontwikkeling van een divers en gezond aanbod van voedzame levensmiddelen met aandacht voor het beperken van voedselverliezen en voedselverspilling en het valoriseren van voedselreststromen.
  • Herstel van biodiversiteit: innovatieve maatregelen voor natuurherstel, natuurinclusieve landbouw en steden alsook landbouwinclusieve natuur.

 

Onze experten

Het onderzoekscentrum AgroFoodNature is samengesteld uit experten binnen de domeinen land- en tuinbouw, voeding en natuur.

Maak kennis met de experten

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op via afn@hogent.be.

Wil je met een of meerdere van onze experten een gratis adviesgesprek? Dankzij Blikopener van de Vlaamse overheid is dat mogelijk. Neem gerust contact op met de expert van je keuze of mail naar afn@hogent.be.

 

Op de agenda.

 

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en onderzoek? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Advies en dienstverlening.

 

 

L


Land- en
tuinbouw

Er is uitgebreide expertise rond plantaardige productie, valorisatie van voedergewassen, natuurlijke plaagbeheersing en functionele agrobiodiversiteit aanwezig binnen ons onderzoekscentrum.

Meer info →

V


Voeding


We kunnen bedrijven en start-ups ondersteunen, adviseren of opleiden over verschillende thema's gelinkt aan de productie van voedingsmiddelen. Ook samenwerking met studenten is mogelijk.

Meer info →

M


Multifunctioneel groenbeheer

We bezitten een uitgebreide expertise rond natuurlijke plaagbeheersing en (functionele) biodiversiteit. We bieden advies bij herstel en beheer van natuurlijke graslanden en bermen, straatbomenbeheer, groeninventarisatie en natuurbeheer. Aan zorginstellingen bieden we advies op maat voor de aanleg van inspirerende en biodiverse tuinen.

Meer info →

B


Brouwerij
en fermentatie

We bieden ondersteuning bij procesoptimalisatie en fermentatie-gerelateerde analyses aan de Belgische brouwerijsector, gaande van kleine en grote brouwerijen, mouterijen tot de toeleveranciers. Daarnaast bieden we ook opleidingen aan brouwerijpersoneel aan.

Meer info →

Onze lopende onderzoek-
projecten.

Klimaatresistente en veerkrachtige primaire productie

Geïntegreerde gewasbescherming

Al onze lopende en afgelopen projecten vind je hier.

 

Project- resultaten.

De resultaten van onze projecten worden regelmatig gebundeld in praktijkbrochures, slotpublicaties, websites, ... Bekijk hier wat er de afgelopen jaren zoal werd gepubliceerd!

Onze output →

Demo en educatie.

Naast onderzoek en dienstverlening bieden we ook opleidingen en workshops aan op maat van bedrijven en scholen.

Ons aanbod →

 

"In het werkveld staan landbouw en natuur helemaal niet met getrokken messen tegenover elkaar."

Annelies De Roissart, coördinator

View this page in English

Volg AgroFoodNature
op LinkedIn.