Facebook Pixel etiket van het voedingsmiddel - Hogeschool Gent
Foto etiket van het voedingsmiddel

Etiket van het voedingsmiddel.

E

Etiket van het voedingsmiddel.

Het etiket is het visitekaartje van een voedingsmiddel. Eind 2016 is de nieuwe wetgeving (verordening  (EU)  1169/2011) volledig in voege gegaan. Voorverpakte voedingsmiddelen moeten de juiste informatie op het etiket hebben.

De wetgever tracht een handvat aan de consument aan te bieden om doordachte keuzes te maken, maar in de praktijk blijkt dit niet steeds evident te zijn voor de producent. Daarnaast bestaat ook andere wetgeving  waarmee rekening dient gehouden te worden (bv. nationale  wetgeving inzake productbenamingen, Europese wetgeving inzake voedings- en gezondheidsclaims, oorsprongsaanduiding, ...).

Vind je de weg niet meer tussen alle regels van de wet? Twijfel je aan de correctheid van je etiket? Wij kunnen op allerlei manieren ondersteunen.

Wij kunnen het etiket van je voedingsmiddel opstellen. Als je zelf al wat thuis bent in de materie, is het mogelijk om advies te vragen of je etiketten door ons te laten controleren. Verder geven wij ook geregeld opleiding over de wettelijke spelregels bij het opstellen van een etiket.

Meer info over onze projecten vind je op de hoofdpagina.

Doelgroep

KMO's, start-ups, consumentenorganisaties, opleidingscentra, vzw’s, hoeveverwerkers, …

Sectoren: voedingsbedrijven (van lokale slager tot industriële producent, retailers, horeca, grootkeukens, …)

Contact

afn@hogent.be