Facebook Pixel instrumentale textuuranalyse - Hogeschool Gent
Foto instrumentale textuuranalyse

Instrumentale textuuranalyse.

I

Instrumentale textuuranalyse.

Textuur is een belangrijk aspect van de sensorische appreciatie van een voedingsmiddel. De consument hecht hier dus veel belang aan, waardoor de producent wordt aangezet om de textuureigenschappen van voeding te optimaliseren en te garanderen.

Een instrumentele textuuranalyse is een objectieve manier om de textuur van een voedingsmiddel te evalueren. Via de texture analyser kunnen eigenschappen zoals krokantheid, kleverigheid, elasticiteit, … in kaart gebracht worden en opgevolgd worden doorheen de tijd.

Wil je weten of de textuur van je voedingsmiddel tijdens bewaring wijzigt? Wil je de invloed van receptuurwijzigingen op de textuur in kaart te brengen? Wil je referentiewaarden voor de textuureigenschappen van je voedingsmiddel vastleggen?

Wij beschikken over een moderne texture analyzer. Wij kunnen een instrumentele textuuranalyse op maat uitvoeren. Verder kunnen we een methode om de textuur van je voedingsmiddel opstellen en optimaliseren.

Doelgroep

KMO's, start-ups, consumentenorganisaties, opleidingscentra, vzw’s, hoeveverwerkers, …

Sectoren: voedingsbedrijven (van lokale slager tot industriële producent, retailers, horeca, grootkeukens, …)

Contact

voeding@hogent.be