Facebook Pixel receptuuroptimalisatie - Hogeschool Gent
Foto receptuuroptimalisatie

Receptuuroptimalisatie.

R

Receptuuroptimalisatie.

De voedingstrends volgen elkaar snel op. De consument wenst een gevarieerd aanbod aan lekkere maar ook gezonde voedings­producten. Producenten willen hierop inspelen door innovatieve voedings­producten te ontwikkelen en vermarkten. Het nodige inzicht in product en proces is daarbij een must.

Wil je een nieuw voedingsproduct op de markt brengen? Beschik je over onvoldoende tijd of achtergrondkennis? Wil je in eigen bedrijf een bijscholing organiseren? Wij kunnen jou op allerlei manieren ondersteunen.

Het is mogelijk om op kleine schaal een nieuw voedingsmiddel door ons te laten ontwikkelen. Wij stellen een receptuur op, rekening houdende met uw eisen en wensen. Daarnaast kunnen we ook advies geven om bestaande recepturen aan te passen zodat ze bijvoorbeeld aan een voedingsclaim zoals 'light' voldoen.

Verder zijn we ook sterk in het geven van opleidingen op maat (zowel basis als gevorderd). Thema's zoals functionaliteit van bepaalde ingrediënten en de invloed van procesparameters worden vaak behandeld.

Meer info over onze projecten vind je op de hoofdpagina.

Doelgroep

KMO's, start-ups, consumentenorganisaties, opleidingscentra, vzw’s, hoeveverwerkers, …

Sectoren: voedingsbedrijven (van lokale slager tot industriële producent, retailers, horeca, grootkeukens, …)

Contact

afn@hogent.be