Facebook Pixel Wouter - Hogeschool Gent
Foto Wouter

Wouter. Vurig en HOGENTenaar.

W

Wouter. Vurig en HOGENTenaar.

“Mensen helpen is mijn passie. Ik doe dat graag. Daarom ben ik bij de brandweer én studeer ik verpleegkunde. De voldoening na een interventie is groot. Mijn vurigheid maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Ik ben van kinds af aan gepassioneerd, zelfs geobsedeerd door de brandweer. Wellicht omdat mijn vader ook brandweerman is. Ik stond op de eerste rij wanneer hij werd opgeroepen voor een ongeluk, een brand, ... De adrenaline schoot door het huis. En nu vertrekken we samen naar een interventie ... Wijs hé.

Ik wist al heel snel dat ik brandweerman wou zijn, maar toch koos ik ervoor om geen beroepsbrandweerman te worden. Ik koos voor de bachelor verpleegkunde, en in mijn vrije tijd ben ik vrijwillig brandweerman in Zottegem. Mensen helpen, ik doe dat graag. Daarna wil ik het postgraduaat intensieve zorgen en spoedgevallenzorg volgen. Misschien word ik wel ambulancier? We zien wel, maar het wordt iets in die richting.

"Verpleegkunde is de juiste keuze. Ik heb al een eerste stage achter de rug en ik ben ervan overtuigd: het is mijn ding. Je krijgt voldoening door de patiënten en er is veel variatie in taken. Er zal wellicht eens een stage zijn die me minder ligt, maar dat hoort erbij."

Een oproep van de brandweer krijgt voorrang, op alles. Het is wel vaker gebeurd dat mijn moeder met volgeladen kar maar zonder auto aan de winkel stond omdat mijn vader naar een oproep was weggeroepen (lacht). Soms ben ik op een interventie terwijl ik naar school moet, of ben ik de hele nacht in de weer. De lesgevers vinden het belangrijk dat ik dit kan doen. Daarom heb ik bijzondere maatregelen gekregen waardoor ze flexibel zijn wanneer ik door een oproep afwezig ben. Ik vind het echt wijs dat ze me hierin steunen.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verpleegkunde

De professionele bachelor verpleegkunde duurt 4 jaar en is een mooie mix van theorie en praktijk. Je verdiept je in alle klinische domeinen van het verpleegkundig vakgebied, zowel binnen het …

Ontdek welke studie­keuze bij je past

Ontdek welke studie­keuze bij je past. Op het online studiekeuze­platform vind je alles wat je kan helpen. Een brochure aanvragen? Eens chatten met studenten? Of een virtuele …

Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg

Het postgraduaat intensieve zorgen (en/of) spoedgevallen­zorg beoogt een verdere vorming van bachelors in de verpleegkunde tot goed opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen die op de …

Inschrijven
Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Schrijf je online in via deze stappen.