Facebook Pixel Duurzame en gedeelde mobiliteit - Hogeschool Gent
Foto Duurzame en gedeelde mobiliteit

Duurzame en gedeelde mobiliteit.

D

Duurzame en gedeelde mobiliteit.

Duurzaam ruimtegebruik is nauw verweven met duurzame mobiliteit. Vlaanderen wil volgens de strategische visie van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen ingrijpen in haar bestaande ruimtelijke structuur door extra ontwikkelingskansen te bieden in de buurt van knopen van collectief vervoer. Bij de doorvertaling van deze strategische visie missen lokale beleidsmakers momenteel concrete handvaten en hebben projectontwikkelaars af te rekenen met een inefficiënt juridisch kader.

Projectresultaten.

Cannabisness

Duurzame campusmobiliteit

Tijdens het academiejaar 2021-2022 lanceerde het onderzoekscentrum DRUM een participatieproject rond duurzame mobiliteit op campus Schoonmeersen. 

 

Biodivers Zorggroen

BUSaanZET

Voor Vlaamse autobus- en autocarbedrijven bleek het niet evident te zijn om de sprong te wagen naar een MaaS-applicatie, ondanks hun grote troeven wat betreft collectief transport. Met dit project reikten we busbedrijven enkele handvaten aan om in een MaaS-verhaal te stappen door nieuwe of bestaande vervoersdiensten binnen dergelijk platform te integreren.

 

 
 
 
 
 
 

Advies en dienstverlening.

Als je vragen hebt of interesse hebt in een op maat gemaakt dienstverleningstraject, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Maak kennis met onze experten.

Anne-Sophie

Tom Van Damme
Geo-ICT, data processing, deelmobiliteit

e-mail

Joke Persyn

Tom Storme
Duurzame mobiliteit, mobility-as-a-service, deel­mobiliteit en mobipunten, citizen science, ruimtelijke analyse

e-mail

 

 

Benieuwd naar meer?

 

Vind je deze informatie van ons onderzoeksthema duurzame en gedeelde mobiliteit interessant? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina van het onderzoekscentrum Duurzaam Ruimtebruik en Mobiliteit