Facebook Pixel Projectresultaten FTILab+ - Hogeschool Gent

Bio-based materials & circular economy.

Cannabisness

Cannabisness.

In dit project werden concrete handvaten en richtlijnen uitgewerkt voor de teelt en verwerking van hennep op industriële schaal.

Eigen kweek

Eigen kweek.

Een eerste onderzoek naar de optimalisatie van hennepvezels voor toepassing als hoogwaardige textielvezel. Eigen Kweek onderzocht hoe lokale korte ketens kunnen worden opgezet.

Hemp 4 all

Hemp 4 all.

Dit project onderzocht de revival van hennep als duurzame textielvezel. Meer weten? Lees er dan zeker deze publicaties op na!

Hemp 4 future

Hemp 4 Future.

In dit project brachten we bestaande en nieuwe en kennis en technologie samen op het vlak van voorbehandelen en spinnen van korte hennepvezels met als toepassing kledingtextiel te faciliteren. Bekijk dit filmpje en kom er alles over te weten!

Sustex

SUSTEX.

In dit project werden stengels van hop, soja en netels als vezelrijke gewassen met potentieel voor textieltoepassingen geïdentificeerd. In deze infofiches kom je er meer over te weten!

Digitization & flexibilization.

Cannabisness

SmartSeam.

Het hoofddoel van het project was het ontwikkelen van slimme, functionele naden - sensoren en/of actuatoren- voor toepassing in sport, in ondergoed en in persoonlijke beschermende kleding. Lees er deze publicaties op na om hier meer over te weten te komen.

Comfort & protection.

Adapted Performance Wear

Adapted Performance Wear.

De algemene doelstelling van dit project was het ontwikkelen van comfortabele, aangepaste en functionele (sport)kleding voor bevolkingsgroepen met lichaamsvormen en -verhoudingen die afwijken van de gemiddelde bevolking. Lees er meer over in deze conference paper.

Touch

Touché.

Het aanvoelen van textiel, vaak de touché van een stof genoemd, is een cruciaal element bij de aankoop van een textielproduct. In het verleden gebruikten Vlaamse bedrijven vooral subjectieve meetmethoden om een idee te krijgen van de touché omdat objectieve methoden vaak als te complex en traag werden ervaren. Dit onderzoeksproject bracht hier verandering in!