Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Voor studenten

Heb je een idee dat je wil uitwerken tot een volwaardig ondernemingsplan?
Wil je nog tijdens je opleiding zelf een onderneming opstarten?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Centrum voor Ondernemen.

Word student-ondernemer

Heb je een idee dat je wil uitwerken tot een volwaardig ondernemingsplan? Wil je nog tijdens je opleiding zelf een onderneming opstarten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Centrum voor Ondernemen. Kom gewoon eens langs in ons lokaal op campus Schoonmeersen (gebouw D1.024) of stuur een mailtje naar Pol Bracke. We helpen je graag op weg en gaan samen met jou na of je idee rijp is om tot een degelijk businessplan uit te bouwen. Je kan altijd bij ons terecht voor tips en advies, bijkomende informatie, specifieke vragen of contacten met specialisten. Bovendien kom je via het Centrum voor Ondernemen in contact met andere student-ondernemers, met wie je ervaringen kan uitwisselen.

Voor studenten met concrete plannen om een eigen onderneming te starten of die al een eigen onderneming hebben, heeft HOGENT het statuut student-ondernemer. Zo kan je gebruikmaken van individuele onderwijs- en examenmaatregelen en dus studeren en ondernemen efficiënt combineren. Wil je het statuut aanvragen? Hier vind je het aanvraagformulier (bijlage B). Je kan ook deelnemen aan activiteiten die we onder meer organiseren binnen het samenwerkingsverband Gentrepreneur. 


Uit de praktijk gegrepen

Vragen en probleemstellingen van bestaande externe organisaties en bedrijven integreren in de opleidingen, is grote meerwaarde voor het stimuleren van ondernemend onderwijs. Het Centrum voor Ondernemen streeft ernaar om vragen uit de praktijk te integreren in te opleidingen, onder meer door in samenspraak met vaklectoren studententeams samen te stellen en te begeleiden die een eigen oplossing uitwerken die niet vrijblijvend is maar een reële impact kan uitoefenen. In de mate van het mogelijke worden verschillende opleidingen bij een project betrokken, omdat die multidisciplinariteit een belangrijke troef betekent, zowel voor de studenten en lectoren als voor de instantie die de vraag stelde.

 

Test je neus voor ondernemen

Benieuwd naar je eigen ondernemende competenties? Die kan je testen via Hunchup. Deze simulatietest laat je kennis maken met de uitdagingen die ondernemers ondervinden en meer te leren over je potentieel om een succesvolle ondernemer te worden. Hunchup meet je inzicht in het effectief uitoefenen van drie rollen die essentieel zijn doorheen het ondernemersproces.

Doe nu de test


Het centrum voor ondernemen is partner in: