Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Contact

Campus Schoonmeersen 
Gebouw D - lokaal 1.024
Pol Bracke: 09 243 22 64

Infoformulier

Shauna VandammeMUSIC CONNECTS

Meer over onze student-ondernemers

 

Voor studenten

Heb je een idee dat je wil uitwerken tot een volwaardig ondernemingsplan?
Wil je nog tijdens je opleiding zelf een onderneming opstarten?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Centrum voor Ondernemen.

Word student-ondernemer

Heb je een idee dat je wil uitwerken tot een volwaardig ondernemingsplan? Wil je nog tijdens je opleiding zelf een onderneming opstarten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Centrum voor Ondernemen. Kom gewoon eens langs in ons lokaal op campus Schoonmeersen (gebouw D1.024) of stuur een mailtje naar Ann-Sofie Lamon. We helpen je graag op weg en gaan samen met jou na of je idee rijp is om tot een degelijk businessplan uit te bouwen. Je kan altijd bij ons terecht voor tips en advies, bijkomende informatie, specifieke vragen of contacten met specialisten. Bovendien kom je via het Centrum voor Ondernemen in contact met andere student-ondernemers, met wie je ervaringen kan uitwisselen.

Voor studenten met concrete plannen om een eigen onderneming te starten of die al een eigen onderneming hebben, heeft de HoGent het statuut student-ondernemer. Zo kan je gebruikmaken van individuele onderwijs- en examenmaatregelen en dus studeren en ondernemen efficiënt combineren. Wil je het statuut aanvragen? Hier vind je het aanvraagformulier (bijlage B). Je kan ook deelnemen aan activiteiten die we onder meer organiseren binnen het samenwerkingsverband Gentrepreneur. Daarnaast kan je ook een beroep doen op de Startersportefeuille.


Keuzevak ondernemen

Het keuzevak ondernemen is een praktijkgericht opleidingsonderdeel dat open staat voor alle HoGent-studenten uit niet-managementgerichte richtingen. Je werkt er in multidisciplinaire teams een eigen innovatief idee uit tot een concreet en realistisch businessplan, met het Business Model Canvas van Osterwalder en de Lean Start-Up methodiek van Ries als leidraad. Daardoor leer je de verschillende aspecten van het ondernemen in hun samenhang zien: innovatie en creativiteit, strategie, organisatie, hr, financiële en logistieke elementen, enz.

Je maakt er ook kennis met de inzichten van ervaren en succesvolle ondernemers.


Uit de praktijk gegrepen

Vragen en probleemstellingen van bestaande externe organisaties en bedrijven integreren in de opleidingen, is grote meerwaarde voor het stimuleren van ondernemend onderwijs. Het Centrum voor Ondernemen streeft ernaar om vragen uit de praktijk te integreren in te opleidingen, onder meer door in samenspraak met vaklectoren studententeams samen te stellen en te begeleiden die een eigen oplossing uitwerken die niet vrijblijvend is maar een reële impact kan uitoefenen. In de mate van het mogelijke worden verschillende opleidingen bij een project betrokken, omdat die multidisciplinariteit een belangrijke troef betekent, zowel voor de studenten en lectoren als voor de instantie die de vraag stelde.

 

Haal je attest bedrijfsbeheer nog voor je bent afgestudeerd

Studenten hoeven voortaan niet meer te wachten tot ze hun bachelordiploma behaald hebben om hun eigen bedrijf te starten. Nog tijdens hun opleiding kunnen ze de basiskennis verwerven om met kennis van zaken een onderneming op te starten. 

Meer info

 

Test je neus voor ondernemen

Benieuwd naar je eigen ondernemende competenties? Die kan je testen via Hunchup. Deze simulatietest laat je kennis maken met de uitdagingen die ondernemers ondervinden en meer te leren over je potentieel om een succesvolle ondernemer te worden. Hunchup meet je inzicht in het effectief uitoefenen van drie rollen die essentieel zijn doorheen het ondernemersproces.

Doe nu de test


Het centrum voor ondernemen is partner in: