Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

PARKEREN

 

Parkeren aan HOGENT

HOGENT beschikt op verschillende campussen over parkeerfaciliteiten, elk met specifieke toegangsrechten (studenten, personeel, kort parkeren, kiss-and-ride, evenementen).
Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende terreinen en de regels die er gelden.

 

Parkeermogelijkheden per campus

Studenten / cursisten

Alle HoGent-studenten kunnen tijdens de openingsuren gebruikmaken van het centrale bovengrondse parkeerterrein op de campus Schoonmeersen als zij over een geldig parkeervignet beschikken.

Elke student heeft recht op één vignet en kan dat kosteloos aanvragen. UGent-studenten en cursisten van het CVO Panta Rhei die les krijgen op de campus Schoonmeersen kunnen ook een vignet aanvragen.

Wagens zonder geldig vignet, foutgeparkeerde wagens of wagens die na sluitingstijd op de parking staan, worden verwijderd. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement

Personeel

De ondergrondse parkings van gebouw P en de sporthal en de bovengrondse parking naast de sporthal zijn exclusief voorbehouden voor personeel van HOGENT.

Ook personeel van de UGent dat op de campus Schoonmeersen werkt, kan gebruikmaken van de personeelsparkings. Personeelsleden van de Basisschool, de Middenschool en het Koninklijk Atheneum Voskenslaan kunnen parkeren in de ondergrondse parking van de Sporthal.

Personeel van het CVO Panta Rhei dat werkt op de campus Schoonmeersen kan op weekdagen vanaf 17 uur en op zaterdagen parkeren in de ondergrondse parking van gebouw P.

De personeelsleden hebben toegang tot deze parkeerplaatsen met hun personeelskaart of campuskaart. Personeelsleden hebben geen toegang tot de centrale bovengrondse parking, die is voorbehouden voor studenten.

Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingsuren van de campus en op de daartoe bestemde parkeerplaatsen. Er wordt streng toegezien op de correcte naleving van het parkeerreglement

Bezoekers

Met uitzondering van enkele evenementen wordt de parking op de campus Schoonmeersen voorbehouden aan studenten en personeel.

Om parkeerproblemen te vermijden, raden we aan met het openbaar vervoer te komen. De campus ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint Pieters.

Kom je toch met de wagen, dan kan je terecht in de nabijgelegen parking van station Gent Sint-Pietersof gebruikmaken van de park-and-ride aan Flanders Expo.

De bus- en tramhalte bevindt zich aan de ingang van de campus. Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren.

Op verschillende locaties in Gent kan je een Trapido-deelfiets huren, waarmee je dan makkelijk naar de campus kan komen.

Bussen zijn niet toegestaan op de campus Schoonmeersen tussen 7.30 en 8.30 en tussen 15 en 16 uur. Buiten deze uren kunnen ze zich parkeren op de kiss-and-ridezone.