Facebook Pixel Workshops - Hogeschool Gent
Foto Workshops

Invrivi. Insecten vriend of vijand?

I

Invrivi. Insecten vriend of vijand?

Tijdens onze workshops wordt het belang van insecten in ons ecosysteem wordt aangetoond.

Aan de hand van een presentatie wordt het belang van (nuttige) insecten en hun ecosysteemdiensten voorgesteld. Hoe zou het zijn met de diversiteit aan insecten in de schooltuin, park, enz… ? Om dit te achterhalen trekken de deelnemers een stukje natuur in.

Na het vangen worden de diertjes op naam gebracht en wordt een diversiteitsindex berekend. Welke insecten zijn er te vinden? Vangen we verschillende insecten met verschillende methoden en waarom? Hoe is het met de diversiteit gesteld en hoe kunnen we die verbeteren? Dit en nog veel meer kom je te weten door je in te schrijven op deze workshop.

Datum

Om insectenactiviteit te hebben, moet het warm genoeg zijn. De workshops lopen daarom van maart tot juni en van september tot oktober na onderling overleg.

Doelgroep

Iedereen die de wondere wereld van de insecten beter wil leren kennen, docenten, natuureducatiecentra en scholen


Maximaal aantal deelnemers

30


Duur

2 tot 3 uur


Locatie

Campus Melle


Kostprijs

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

INVRIVI
INVRIVI is een burger­weten­schaps­project waarin kinderen en jongeren kennismaken met de wondere insectenwereld. Met behulp van het educatief materiaal gaan ze aan de slag en …
Over het project
INVRIVI is een burgerwetenschapsproject waarin burgers en klassen onder de deskundige begeleiding van professionele wetenschappers, data verzamelen in het kader van natuurlijke plaagbeheersing van …
Contact INVRIVI
Heb je vragen over INVRIVI? Joachim, Annelies of Iris helpen je graag verder!