Facebook Pixel Psychosociale en medische begeleiding - Hogeschool Gent
Foto Psychosociale en medische begeleiding

Psychosociale en medische begeleiding.

P

Psychosociale en medische begeleiding.

 

Zit je met vragen over jezelf of je familie en je hebt nood aan een goede babbel? Je maakt je zorgen omdat dit een invloed heeft op je studies? Maak je je zorgen over een vriend? Blijf niet met je moeilijkheden zitten.

Contact.

Overwale 42, 9000 Gent
09 243 37 38
zorg@hogent.be

Je kan online een afspraak maken. Je kan kiezen tussen een digitale afspraak via Microsoft Teams of een fysieke afspraak bij ons op kantoor.  

Boek een afspraak

Gesprek met een STUVO-medewerker

Kom langs voor een vrijblijvend vertrouwelijk gesprek. STUVO biedt zelf geen therapie aan, maar zoekt wel, samen met jou, naar een oplossing op maat. Indien nodig verwijzen we je door naar een psycholoog.

Je kan ook een aanvraag indienen voor een financiële tussenkomst om bij een psycholoog op consultatie te gaan.

Grensoverschrijdend gedrag melden

Word je binnen de context van HOGENT geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag? Dan roepen we op om altijd een melding te doen bij een vertrouwens­persoon. Zij behandelen iedere melding in vertrouwen en zijn strikt gebonden aan het beroeps­geheim.

Liever terecht bij lotgenoten?

Wil je graag medestudenten ontmoeten en ervaringen uitwisselen?

  • Start to Talk: praatgroepen voor en door Gentse studenten
  • Epione: de chatlijn voor en door Gentse studenten

Groepstrainingen en workshops

STUVO organiseert groepstrainingen en workshops rond onder andere faalangst, uitstelgedrag, je eigen pad ontdekken, eenzaamheid en meer jezelf durven zijn. Studenten kunnen het aanbod bekijken op het Intranet voor studenten.

STUVO werkt daarnaast ook samen met Broeinest. Schrijf je in voor een groepsbabbel van Broeinest vzw, ga samen het gesprek aan en laat je inspireren!

Voor alle Gentse studenten is er ook een uitgebreid aanbod workshops georganiseerd door Student in Warme Stad Gent, een samenwerking tussen alle hogeronderwijsinstellingen van Gent, de Stad Gent, Fonds Ga voor Geluk en LogoGezondplus.

MoodSpace: online platform voor studenten

MoodSpace.be staat vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Met ruimte voor verhalen van studenten, peptalk en wegwijzers naar een luisterend oor. Dé check en het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid dus.

Buiten HOGENT op zoek naar hulp?

  • Via het platform Moodspace ontdek je bij wie je terechtkunt. Er staan altijd mensen klaar om te luisteren, te praten en mee te denken. 
  • Ga je graag zelf op zoek naar een psycholoog? Maak gemakkelijk een afspraak via BloomUp (eerste kennismakingsgesprek is gratis).

Zelf online aan de slag met faalangst, uitstelgedrag en onzekerheid?

Ervaar je faalangst, stel je uit of voel je je onzeker maar is en groepstraining of individuele begeleiding niets voor jou? Dan kan je zelf aan de slag met deze onlinetool Studeren zonder Blokkeren.

Je krijgt tips en tricks om je struikelblokken op je eigen tempo te overwinnen!

Wil het studeren niet vlot lopen?

Problemen met je studieplanning? Heb je geen goed studiemethode? Leerstof onthouden lukt niet goed? Samen met je studiebegeleider kan je op zoek gaan naar antwoorden.

Ziek?

Zit je in een crisissituatie?