AgroFoodNature onderzoekt de ontwikkeling van lokale voedingsketens via interdisciplinair onderzoek. Er is expertise inzake de ontwikkeling van lokale ketens van granen, peulvruchten en hennep (van landbouwer tot consument). Er gebeurt ook (interdisciplinair) onderzoek naar de valorisatie van reststromen. We onderzoeken vanuit technologisch, marketing, wettelijk, duurzaamheids- en logistiek standpunt broodresten en bataatoverschotten als (her)nieuw(d)e voedselingrediënten.
Onze projecten.
Onze resultaten en producten.
- Lokaal brood. Succesfactoren voor een korte keten van akker tot bakker: slotpublicatie.
- Website Lokaal Brood.
- Website Bread2B- Duurzame valorisatie van broodverlies in bakkerij en brouwerij.
Maak kennis met onze experten.
Evelien Van Bavegem
Voedingsmiddelentechnologie, korte keten, voedselveiligheid, kwaliteitszorgsystemen
Melissa Camerlinck
Levensmiddelentechnologie, graanverwerking, bakkerijtechnologie, levensmiddelenwetgeving
Benieuwd naar meer?
Vind je deze informatie van ons onderzoeksthema ontwikkeling van lokale voedingsketens en reststroomvalorisatie interessant? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina van het onderzoekscentrum AgroFoodNature.