Facebook Pixel Projectresultaten van AgroFoodNature - Hogeschool Gent
Cannabisness

Cannabisness

In dit project werden concrete handvaten en richtlijnen uitgewerkt voor de teelt en verwerking van hennep op industriële schaal.

Teeltfiche Eindverslag Publicatie

Biodivers Zorggroen

Biodivers Zorggroen

Groen doet goed, biodivers nog beter! Hoe verbetert een biodiverse groene omgeving rond zorgcentra de zorg? Je ontdekt het op de interactieve website 'Biodivers Zorggroen'!

Naar de website

Lokaal Brood

Lokaal Brood

In dit project onderzochten we de succesfactoren voor een korte keten van akker tot bakker! Landbouwers, molenaars en bakkers werken samen aan korte keten brood.

Slotpublicatie

BeBlaBo

BeBlaBo

In dit project vergaarden we kennis om bladluizen in de groensector op een duurzame, milieuvriendelijke manier te beheersen. Deze kennis werd gebundeld in een praktijkgids.

Praktijkgids

INVRIVI

INVRIVI

Dit burgerwetenschapsproject bracht de populaties van bladluizen in Vlaanderen in kaart. Er werden ook workshops ontwikkeld voor lagere en secundaire scholen.

Meer info

FabFarmers

FabFarmers

Een Europees project rond functionele agro-biodiversiteit (FAB). Dit project bundelt praktijkadvies voor landbouwers die de natuurlijke efficiëntie van hun bedrijf willen verhogen.

Meer info

Healthybeet

Altergrain

Een multidisciplinair project waarin we voor alternatieve granen en pseudogranen verschillende aspecten in kaart brachten, van teelt over nutritionele aspecten tot economisch potentieel.

Meer info Slotpublicatie

Eigen kweek

Eigen kweek

Een eerste onderzoek naar de optimalisatie van hennepvezels voor toepassing als hoogwaardige textielvezel. Eigen Kweek onderzocht hoe lokale korte ketens kunnen worden opgezet.

Slotpublicatie

INVRIVI

Bread2B

Dit project reikt bakkers en brouwers tools aan om broodverlies te gebruiken in bakkerijproducten en bier om zo bij te dragen aan het hoogwaardiger valoriseren van voedselresten in de humane voeding.

Meer info

FabFarmers

Hemp4Circularity

Het Europese Interreg project Hemp4Circularity heeft tot doel “langvezelige” textielhennep op industriële schaal toe te passen in de Europese textielwaardeketen.

Blogpost

Healthybeet

Multifunctionele biodiversiteit in land- en tuinbouw, natuur en stad

Op 25/01/2024 organiseerden we een studiedag waar multifunctionele biodiversiteit centraal stond. Download alle presentaties hier.

Presentaties