Facebook Pixel Geïntegreerde verslaggeving - Hogeschool Gent
Foto Geïntegreerde verslaggeving

Geïntegreerde verslaggeving.

G

Geïntegreerde verslaggeving.

Ondernemingen focussen bij het rapporteren vooral op financiële gegevens zoals omzet, winst, balanstotaal…
Duurzaamheidsindicatoren krijgen nog weinig aandacht, hoewel investeerders, financiële instellingen, werknemers en andere belanghebbenden hiermee meer en meer rekening houden bij hun keuzes. Binnenkort worden alle Europese grote ondernemingen en beursgenoteerde kmo’s wettelijk verplicht zijn om te rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid.

Projectresultaten.

Cannabisness

De rol van de accountant in duurzaamheidsrapportering

Carine Coppens interviewde Bart Van Coile (voorzitter van het ITAA) over wat de impact is van de gewijzigde duurzaamheidsrapportering op accountants. Blader door het ITAA-zine van april 2022.

Biodivers Zorggroen

Duurzaamheidsrapportering: ben je er klaar voor?

Wat is CSRD? En voor wie is het belangrijk? Bekijk deze visual én het gedetailleerd stappenplan en kom er alles over te weten!

Lokaal Brood

MOOC: Reporting value creation and sustainability for SME's

Samen met de Universiteit van Bologna en drie andere Europese hogeronderwijs instellingen heeft HOGENT meegewerkt aan een MOOC om kleine en middelgrote ondernemingen aan te moedigen om duurzaamheid te beschouwen als een middel voor waardecreatie.

Lokaal Brood

Europese Duurzaamheidsrapporterings-standaarden goedgekeurd. 

Accountants, wees voorbereid! In het ITAA-zine van oktober 2023 lichten An Saveyn, Astrid Cocquyt, Carine Coppens en Stefanie De Bruyckere toe hoe je aan de slag kan gaan met deze nieuwe vereisten.

Cannabisness

Hoe staat het momenteel met duurzaamheidscommunicatie bij Vlaamse kmo's?

In 2023 gingen studenten Toegepaste Informatica aan de slag om een nulmeting en analyses uit te voeren. Deze resulteerden in een duurzaamheidsscore voor elke kmo.

Advies en dienstverlening. 

Bij het Research Centre for Sustainable Organizations hebben we inmiddels een schat aan kennis opgebouwd op het gebied van geïntegreerde verslaggeving. Hieronder kan je alvast een greep uit ons dienstverleningsaanbod terugvonden. Contacteer ons via an.saveyn@hogent.be indien je samen met ons aan de slag wil gaan!

  • Gratis verkenningsgesprek (Blikopener)
  • Informatiesessie duurzaamheidsrapportering (CSRD) bij directieleden en financiële afdelingen
  • Teambuilding voor accountants/ dienstverleners/ kmo's
  • Implementeren van stappenplan duurzaamheidsrapportering (CSRD)
  • Maturiteitsniveau duurzaamheidsrapportering van je onderneming: waar sta jij ten opzichte van sectorgenoten?

Maak kennis met onze experten.

Anne-Sophie

Astrid Cocquyt
Integrated reporting, duurzaamheidsverslaggeving, duurzame businessmodellen, duurzaam en sociaal ondernemen

e-mail

Joke Persyn

Carine Coppens
Accounting, integrated reporting, duurzaamheidsverslaggeving, financiering, verzekeringen, fiscaliteit, consolidatie

e-mail

Freek van baelen

Stefanie De Bruyckere
Coördinator Research Centre for Sustainable Organizations, rol van de accountant als dienstverlener, financieel management, integrated reporting

e-mail

Sanne

An Saveyn
Duurzaamheidsverslaggeving, integrated reporting

e-mail

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar meer?

Vind je deze informatie van onze onderzoekslijn geïntegreerde verslaggeving interessant? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina van het Research Centre for Sustainable Organizations

Om duurzame impact mogelijk te maken is het nodig een lange termijn aanpak te hanteren en interdisciplinair te werk te gaan. De verwevenheid van economische, sociale en ecologische aspecten, gekoppeld aan de inherent complexe natuur van organisaties, maakt een integrale benadering noodzakelijk. Een benadering waarbij gefocust wordt op één deeldomein van een organisatie is ontoereikend om de effectieve impact in kaart te kunnen brengen. We onderzoeken de eigenschappen en de criteria van het organisatiesysteem vanuit een interdisciplinaire optiek. We richten ons hiertoe op het modelleren en implementeren van duurzaam beleid, alsook het meten en rapporteren van impact.