Moving Towards Sustainable Organizations. Dat is de missie van ons onderzoekscentrum. Hoe kunnen we organisaties ondersteunen in de transitie naar een optimale positieve impact op ecologisch, economisch en sociaal vlak. We doen onderzoek naar de ontwikkeling van tools om een transitie naar een duurzamere organisatie te realiseren. En we begeleiden organisaties om duurzaamheid integraal in kaart te brengen.
Advies en dienstverlening.
- Intergenerationele samenwerking
- HR-praktijken voor beginners en gevorderden
- Ondersteuning bij assessment en sollicitatiegesprekken
- Projectstage marketing met desk en field research support
- Marketingaudit/marketingplan
- Broeikas: workshops en persoonlijke begeleiding bij ondernemen
- Updates accountancy-fiscaliteit ism VABF
Contact.
Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met sustainableorganizations@hogent.be.
Maak kennis met
onze expertise.
Het Research Centre for Sustainable Organizations is samengesteld uit onderzoekers met expertise in sociale, economische en ecologische domeinen.
Onze onderzoeks-
projecten.
- Sociaal-circulaire Hub Gent
- AI4Events: Roadmap in de digitale transformatie van het klantenactiveringsproces binnen de evenementensector
- Verbeteren van de inkomsten van kleinschalige boeren
- COMMSCHENK - Hoe kunnen organisaties op maat communiceren met hun schenkers?
- Het belang van "social capital" in de opstartfase van sociale ondernemingen.
- Kritische succesfactoren voor starters. Het belang van het financieel plan en de begeleiding door de accountant doorgelicht.
- Prestatiemanagement: wetenschapsgebaseerd naar krachtige feedbackomgeving.
- Professionele identiteiten in sociaal werk: een intergenerationeel perspectief.
- Risico-assessment als hefboom voor duurzame inkoop.
- SIMILAR - Taal- en cultuurbeleid als sleutel tot internationaal concurrentievermogen voor KMO's.
- Via een HR-scan naar een integratief perspectief op HR-processen, leiderschap en arbeidsorganisatie.
- Bread2BE: Duurzame valorisatie van broodverlies in bakkerij en brouwerij
- LOKAALBROOD: Potentieel van de korte keten brood geproduceerd met lokaal geteelde oude en/of alternatieve graansoorten met het oog op een meer duurzaam agro- en voedingssysteem.
- Employer Branding
- Overname verzekeringsmakelaar
- Selecteren Doe je Zo
- Generatiebril
- ESF project duurzame instroom horeca
- Fondsen werven door Belgische non-profitorganisaties