Facebook Pixel Studenten helpen doos verspreiden die levens kan redden - Hogeschool Gent
Foto Studenten helpen doos verspreiden die levens kan redden

Studenten helpen doos verspreiden die levens kan redden.

S

Studenten helpen doos verspreiden die levens kan redden.

Stad Gent lanceerde het initiatief 'de gele doos'. De doos in kwestie is bedoeld om bij een dringende hulpinterventie bij ouderen snel toegang te hebben tot persoonsgegevens en medische gegevens. Studenten verpleegkunde en health care management van HOGENT werkten eraan mee.

De gele doos is een herkenbare bewaardoos voor cruciale persoonlijke gegevens. Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden omdat dit voor de hulpdiensten een gemakkelijke vindplaats is. Een oudere die over een gele doos beschikt, moet daarnaast ook een sticker kleven op de achterkant van de voordeur. Zo weten de zorgverleners meteen dat de persoon in kwestie zo’n doos heeft. De informatie in de gele doos kan hulpverleners helpen om sneller en adequater te reageren bij een interventie en op die manier levens redden.

Dit jaar besliste stad Gent om de gele doos gratis ter beschikking te stellen voor alle zelfstandig wonende 65-plussers. Ouderen of mantelzorgers konden op 15 maart de doos ophalen in één van de negen lokale dienstencentra of later bij de apotheker. Zeven tweedejaarsstudenten health care management deden het voorbereidend werk voor het lanceerevenement in de dienstencentra en zorgden ervoor dat alle dozen in de dienstencentra en apotheken geraakten. Het project past perfect binnen het opleidingsonderdeel Project- en eventmanagement.

De studenten verpleegkunde waren op het lanceermoment aanwezig in de verschillende dienstencentra om uitleg te verschaffen over het doel en belang van de gele doos en hielpen ook om de medische gegevens in te vullen.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verpleegkunde
De professionele bachelor verpleegkunde duurt 4 jaar en is een mooie mix van theorie en praktijk. Je verdiept je in alle klinische domeinen van het verpleegkundig vakgebied, zowel binnen het lessenpakket als tijdens je stage. Zo voel je al snel aan in welk domein je later aan de slag wil.
Health Care Management
Health Care Management is een afstudeerrichting van de professionele bachelor organisatie & management. Deze opleiding koppelt management­vaardigheden aan een hart voor patiënten. Je bent essentieel voor zorgvrager én zorgverlener.