Foto Winkelmanagement

Winkelmanagement.

W

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak via werkplekleren. Want je leert niet alleen op school maar ook in de winkel (werkplekleren). Tussen beide vormen van leren is er een sterke wisselwerking, want via werkplekleren pas je theoretische concepten onmiddellijk toe op de werkvloer.

In deze opleiding maak je kennis met alle facetten van winkelbeheer, zoals verkooptechnieken, communicatie met klanten en personeel, voorraadbeheer, personeelszaken, commercieel beheer, leidinggeven en HR.

Flexibel

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze: de opleiding spreiden over vier semesters van 30 studiepunten (tweejarig traject)? Of over zes semesters van 20 studiepunten (driejarig traject)? In het tweejarig traject kom je twee dagen per week naar school en werk je twee dagen per week in een winkel. In het driejarig traject kom je één dag per week naar school voor de theoretische opleidingsonderdelen. Daarnaast werk je één dag per week in een winkel in de vorm van werkplekleren.

 

Je staat er niet alleen voor.

Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde. Met dit diploma kan je aan de slag in de retailsector: als afdelingsverantwoordelijke in een grote winkelketen of als winkelmanager in een klein tot middelgroot verkooppunt. Je komt terecht in heel uiteenlopende sectoren zoals:

  • kleding
  • textiel
  • elektro
  • multimedia
  • voedingsnijverheid
  • doe-het-zelfketen
  • ...

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor retailmanagement kan behalen. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde winkelmanagement.

Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties en Eerder Verworven Competenties.

Waar kan je deze opleiding volgen?

Je volgt overdag les op de
campus Mercator in Gent. 

Intakegesprek

Vooraleer je kan inschrijven, kom je langs voor een verplicht intakegesprek. Vraag je gesprek aan via valerie.schaumont@hogent.be.

Heb je vragen?

Wil je meer info over de inhoud, de manier van evalueren, de werkvormen, de gewenste begin- en eindcompetenties of het werkplekleren? Mail naar valerie.schaumont@hogent.be. Voor alle anders praktische vragen kan je terecht bij graduaat@hogent.be.