Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BEDRIJFSMANAGEMENT

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Bedrijfsmanagement

Probleemoplosser in een snel evoluerende sector

De opleiding bedrijfsmanagement wil je actief begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en in de ontwikkeling van je competenties en talenten. 

Door de snelle technologische evoluties werkt de bedrijfsmanager van morgen in een internationale omgeving. Data, skills en attitudes zoals open mind, flexibiliteit en stressbestendigheid gaan in ‘the day after tomorrow’ een steeds belangrijker rol spelen. Juist daarom wordt in onze opleiding zoveel nadruk gelegd op 'toekomstbestendige' vaardigheden. 

In alle vakken staan creativiteit, innovatievermogen en ondernemend denken dan ook centraal. Zo kan je jezelf maximaal ontplooien tot een veerkrachtige en flexibele ‘kameleon’: een high potential die zich moeiteloos en met succes aan verschillende situaties en uitdagingen weet aan te passen. Een kritische en onderzoekende houding, probleemoplossend denken en uitstekende informatie- en onderzoeksvaardigheden zijn daarbij essentieel. 

Eén opleiding, zeven afstudeerrichtingen

Accountancy-fiscaliteit   Financie- en verzekeringswezen   Kmo-management   Logistiek management   Marketing   Milieu- en duurzaamheidsmanagement   Rechtspraktijk

De beroepsrealiteit: een duik in de praktijk vanaf de eerste les

Binnen de opleiding is er ruime aandacht voor wat wij ‘een authentieke leeromgeving’ noemen. Je zal vanaf het eerste jaar in verschillende vakken en projecten boeiende opdrachten mogen uitwerken die rechtstreeks verband houden met de beroepspraktijk en het werkveld. Zo leer je op een creatieve en innovatieve manier samenwerken, ondernemend denken en handelen.

En natuurlijk kan je altijd rekenen op de professionele ondersteuning van je lectoren. Zij zijn allemaal experten die je gedurende je hele traject enthousiast ondersteunen met de nodige feedback. Je leert op die manier niet alleen de concrete dagelijkse beroepspraktijk beter kennen. Je scherpt ook je communicatieve en sociale vaardigheden aan. Goed kunnen spreken en presenteren, kunnen onderhandelen en overtuigen … Het zijn cruciale skills die je voorbereiden op de beste jobs en je een voorsprong geven op de arbeidsmarkt.

Onderzoek: efficiënt je weg vinden in de informatiejungle

In dit digitale tijdperk van ‘information overflow’ is het heel erg belangrijk dat je sterk staat in research: informatie snel opzoeken online/ offline, selecteren en verwerken vergt een heel specifieke training. Je leert prioriteiten zien, conclusies in een sterk rapport gieten en overtuigend presenteren.

The World is a Village: internationale ervaringen verruimen je horizon

Onze studenten moeten wereldburgers worden en dat kan alleen door ook in je opleiding de kans te krijgen om internationale en interculturele competenties te verwerven. Je zal dus letterlijk grenzen kunnen verleggen door intensief contact met niet alleen lesgevers, studenten en bedrijven van bij ons.

Ook buitenlandse contacten en relaties zullen je inzichten verdiepen en verruimen. Naast gastsprekers, internationale topics in de lessen, buitenlandse studiereizen, opdrachten in samenwerking met buitenlandse studenten en organisaties enz. kan je bijvoorbeeld ook een tijdje in het buitenland gaan studeren of kiezen voor een buitenlandse stage.

Gaandeweg bouw je een internationaal netwerk op en al je ervaringen ga je bundelen in je zogeheten internationaal paspoort: een verplicht opleidingsonderdeel voor alle richtingen bedrijfsmanagement. En een gouden troef voor je latere professionele carrière.

Wens je meer informatie? Stuur een mail naar fabienne.mornie@hogent.be.

 

Allez vas-y! Ga voor een dubbel diploma HoGent - Ephec

Binnen bepaalde afstudeerrichtingen (accountancy-fiscaliteit, logistiek management, marketing en rechtspraktijk) kan je je laatste jaar afleggen in onze partnerhogeschool Ephec in Brussel. De programma's van de afstudeerrichtingen zijn volledig op elkaar afgestemd. Geef jezelf een taalbad aan het einde van je studiecarrière. Op je diploma staat nadien zowel HOGENT als Ephec. Een extra gouden troef op de arbeidsmarkt! Meer info bij de coördinator internationalisering.