Facebook Pixel INVRIVI - Hogeschool Gent
Foto INVRIVI

Invrivi. Insecten vriend of vijand?

I

Invrivi. Insecten vriend of vijand?

INVRIVI is een burger­weten­schaps­project waarin burgers en klassen gegevens verzamelen voor een natuurlijke plaag­beheersing van blad­luizen. Iedereen met een boom in de tuin kan zich registre­ren om deel te nemen. Lees dus zeker verder en registreer je vandaag nog!

INVRIVI@HOME

Heb je een boom in je tuin of straat die je deze lente/zomer eens onder de loep wil nemen? Ja? Ideaal! Dan kan je aan de slag voor ons INVRIVI@HOME-project.

meer info en deelnemen

INVRIVI@SCHOOL

Trek samen met je klas de schooltuin, het park of een stukje natuur in en kom te weten hoe goed jouw school scoort op vlak van (insecten)-diversiteit. Reserveer een STEM-koffer, ga met het materiaal aan de slag en ontdek de wondere wereld van de insecten.

lager onderwijs
secundair onderwijs

Natuureducatiecentra

Trek samen met je natuureducatiecentrum het park of een stukje natuur in en kom te weten hoe goed jouw omgeving scoort op vlak van (insecten)-diversiteit. Reserveer een STEM-koffer, ga met het materiaal aan de slag en ontdek de wondere wereld van de insecten.

-12 jaar
+12 jaar

Entertain je kinderen thuis!

Download de INVRIVI-zoekkaart en turflijst. Zo kan je in je eigen tuin op insectenspeurtocht! Wie leeft er in jouw tuin? Ook de identificatiekaart kan je helpen om alles netjes te categoriseren en bij te houden.

Bezorg ons achteraf je resultaten. Dan kunnen we die verwerken tot een insectenkaart voor alle tuinen van Vlaanderen!

Over het project.

Tijdens dit project willen de onderzoekers in kaart brengen welke boomsoorten en/of cultivars gevoelig zijn voor de plaag en welke niet. Iedereen met een boom in de tuin kan zich registreren om deel te nemen aan het project.

meer info

Volg ons op Facebook

Newsflash

  • Wist je dat als je je Liguster laat bloeien, er een hele boel nuttige insecten graag in jouw tuin vertoeven? De bloemen voorzien insecten van nectar en stuifmeel. Snoei je Liguster na de bloei.
     
  • Wist je dat de larven van gaasvliegen zich kunnen camoufleren met stukjes dode luizen om zo aan de aandacht van hun vijanden te ontsnappen?
     
  • Wist je dat een lieveheersbeestjes 15 tot 100 bladluizen kunnen eten per dag?
     
  • Nuttige insecten zorgen voor een natuurlijke plaagbeheersing, voor de bestuiving van gewassen, voor een nutriëntencyclus, ...

Events

Teach the Teacher lager onderwijs
woensdag 19 februari

Teach the Teacher secundair onderwijs
woensdag 4 maart

West-Vlaamse natuurstudiedag
zaterdag 7 maart

STEM-studiedag Brugge
woensdag 22 april

Opendeurdag HOGENT
zaterdag 25 april

Kinderuniversiteit

BioBlitz 2020
zondag 24 mei

Maak kennis
met onze experten.

Sfeerbeeld


Joachim Moens
09 243 28 13
joachim.moens@hogent.be

Sfeerbeeld


Annelies De Roissart
09 243 28 13
annelies.deroissart@hogent.be

Sfeerbeeld


Iris Paulus
iris.paulus@hogent.be