Facebook Pixel Liv€ Your Lif€: educatief financieel spel - Hogeschool Gent
Foto Liv€ Your Lif€: educatief financieel spel

Liv€ Your Lif€: educatief financieel spel.

L

Liv€ Your Lif€: educatief financieel spel.

Liv€ Your Lif€ is een levensecht, uniek en educatief financieel spel voor jongeren van de derde graad secundair onderwijs. Tijdens het spel nemen de jongeren tal van financiële en economische beslissingen en ondervinden ze de budgettaire gevolgen ervan doorheen verschillende levensfases. Hun financiële kennis, vaardigheden en attitudes worden in klassikale context op scherp gezet!

Gratis educatief spel

Liv€ Your Lif€ speelt in op de nieuw geïntroduceerde eindtermen rond financiële en economische competenties. Ideaal dus om dit spel te spelen in de vrije ruimte of wanneer je als leerkracht rond deze competenties wil werken. Bovendien is dit interactief educatief materiaal helemaal gratis!

Workshopdag Gent

Op donderdag 25 januari 2024 kan je samen met je leerlingen het spel komen testen! Alle info is hier te vinden. Graag tot dan!

Spelmateriaal downloaden.

Wil je zelf met je klas aan de slag? Dan hebben we goed nieuws! Het materiaal kan je vanaf nu gratis downloaden (inclusief begeleidende powerpoint). Veel spelplezier!

Blijf op de hoogte!

Wil je graag het gratis spel ontvangen of blijf je graag op de hoogte van de workshops die we in Gent en Brussel organiseren om het spel te leren kennen én samen te spelen?

Laat je gegevens achter →

Heb je een vraag? Stuur ons dan een mailtje via liveyourlife@hogent.be.

Met dank aan

Het project werd gerealiseerd met de steun van het Fonds voor Financiële Geletterdheid (projectoproep 2021, Koning Boudewijnstichting) en cera.

     

 

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Financiën en verzekeringen

Financiën en verzekeringen (financie- en verzekerings­wezen) is een afstudeer­richting van de bachelor bedrijfs­management. Duik in de wereld van verzekeringen, bank- en …

Ons aanbod voor het secundair onderwijs
Leerlingen secundair onder­wijs kunnen op HOGENT proeven van allerlei initiatieven die hun blik verruimen, hun nieuwsgierigheid prikkelen en hun grenzen verleggen. Duik in ons …
Initiatieven voor leerkrachten
[mura]redirect('https://www.hogent.be/yonk/bijscholingen/')[/mura]