Facebook Pixel Studeren op maat - Hogeschool Gent
Foto Studeren op maat

Studeren op maat.

S

Studeren op maat.

Als student verdien je een goede begeleiding en maximale kansen om je opleiding tot een goed einde te brengen. Daarom biedt HOGENT tal van mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

S


Studie­traject­begeleiding en studietraject op maat

De studietrajectbegeleider van jouw opleiding helpt je graag verder met alle vragen over je studieloopbaan. Contacteer hen dus gerust om het te hebben over je studiecontract, je geïndividualiseerd traject, spreiding van je studies, vrijstellingen, verkorte trajecten, starten in februari, advies over opleidingsonderdelen naar keuze of afstudeerrichtingen, leerkrediet en studievoortgangsbewaking.   

meer info →

VVrijstellingen

Behaalde je al relevante credits in een eerdere opleiding of deed je al nuttige praktijkervaring op? Bekijk hier of je in aanmerking komt voor een vrijstelling in je huidige opleiding.

meer info →

B


Bijzondere
statuten

Is studeren voor jou niet vanzelfsprekend omdat je studeren combineert met een gezin, topsport, een job of ondernemerschap? Of omwille van uitzonderlijke sociale en individuele omstandigheden? Vraag dan een bijzonder statuut aan en doe beroep op redelijke onderwijs- en examenmaatregelen.

meer info →

W


Werken en
studeren

Ben je al aan het werk, maar wil je toch graag verder studeren of opnieuw studeren? Bekijk hier de opties die je daarbij kunnen ondersteunen.

meer info →

V


Verkorte
trajecten

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dan kom je misschien in aanmerking voor een verkort traject, waardoor je in een beperkte studietijd een extra diploma kan behalen.

meer info →

T


Toelatingsonderzoek

Je wil je graag inschrijven aan HOGENT, maar je hebt niet het juiste diploma? Dan kan je tóch starten met een van onze opleidingen, op voorwaarde dat je slaagt voor een toelatingsonderzoek. Afhankelijk van het type opleiding, zijn er drie vormen van toelatingsonderzoek.

meer info →