Facebook Pixel Kimberly - Hogeschool Gent
Foto Kimberly

Kimberly: aanpakker en HOGENTenaar.

K

Kimberly: aanpakker en HOGENTenaar.

“Dankzij mijn opleiding biomedische laboratoriumtechnologie kon ik aan de slag in het labo van UZ Gent, waar ik het Federaal Platform COVID Testing mee hielp opstarten. Een hele uitdaging, maar ik hou ervan om dingen aan te pakken. Dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

“Wetenschappen hebben me altijd geboeid. Ik droomde ervan om er later mijn job van te maken. Na mijn humaniora Latijn-Wetenschappen ging ik aan UGent Biomedische Wetenschappen studeren. Maar, zoals voor zovelen, was dat voor mij een hele grote aanpassing. Die dikke pakken theorie, dat was niet aan mij besteed. Theorie is natuurlijk belangrijk, maar praktijk is meer mijn ding, heb ik ervaren. Ik ben een aanpakker. 
Toen ik ontdekte dat ik bij HOGENT de professionele bachelor biomedische laboratoriumtechnologie kon volgen, heb ik geen moment getwijfeld. De vele practica trokken mij aan - je krijgt nog altijd een stevige basis theorie, maar meer om inzicht te krijgen in de praktijk. Ik had de smaak zo goed te pakken dat ik daarna aan HOGENT ook nog een extra bachelor medische laboratoriumtechnologie heb behaald via een verkort traject

"Biomedische laboratoriumtechnologie is de juiste keuze. Maar zit je toch nog met vragen over de opleiding? We helpen je graag verder!"

chat met studenten
biomedische laboratoriumtechnologie

Sinds juli 2019 werk ik in het labo van UZ Gent. Daar maak ik nu de COVID-crisis mee vanop de eerste rij. Sinds het begin van de pandemie moet ons team constant op volle toeren draaien - we zijn zelfs overgestapt van gewone dagdienst naar shifts en weekenddiensten. Toen ik de vraag kreeg om bij UZ Gent het Federaal Platform COVID Testing mee te helpen opstarten, heb ik geen seconde getwijfeld.

Als je weet dat ik één jaar ervoor nog op de schoolbanken zat, is dat echt ongelooflijk! HOGENT zorgde ervoor dat ik alle technieken goed onder de knie had die ik nu op mijn werk gebruik. De befaamde PCR-techniek die we bij de testing gebruiken, daar zijn we bij HOGENT echt in gedrild. En dat komt nu echt goed van pas. 

Dankzij HOGENT kon ik ook boeiende stageplaatsen kiezen, en kon ik me verdiepen in wat mij het meest interesseerde. Ik werd goed begeleid, zowel in de theorielessen en in de practica als op stage. De lectoren weten waarover ze praten. Ze hebben me leren denken als een echte wetenschapper om resultaten op een correcte manier te interpreteren. Ik heb nu mijn droomjob. Het is zeer hard werken, maar ik ben nooit bang geweest om uitdagingen aan te pakken. Dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Biotechnologie
De graduaats­opleiding biotechnologie is een veelzijdige opleiding waarin je wordt opgeleid om in laboratoria in uiteenlopende sectoren aan de slag te gaan.
Biomedische laboratorium­technologie
In de bachelor biomedische laboratorium­technologie kun je afstuderen in de richting farmaceutische en biologische laboratorium­technologie, of in de medische laboratorium­technologie.
Verkort traject biomedische laboratoriumtechnologie
  bachelors   Gent   dagonderwijs [m]$.dspObject('component', '0E0DEE95-196D-4DAA-8AA975E9A34E7786')[/m] Heb je al een diploma hoger onderwijs op …
Ontdek welke studie­keuze bij je past

Ontdek welke studie­keuze bij je past. Op het online studiekeuze­platform vind je alles wat je kan helpen. Een brochure aanvragen? Eens chatten met studenten? Of een virtuele …

Inschrijven
Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Schrijf je online in via deze stappen.