Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OFFICE MANAGEMENT

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Office management
Bachelor office management: polyvalent én expert!

Ben je een toptalent op het gebied van organiseren en coördineren? Durf je initiatief te nemen? Ben je taalvaardig en werk je planmatig met oog voor detail? Dan is de opleiding office management iets voor jou. Als office manager ben je perfect op de hoogte van het reilen en zeilen van de organisatie. Communicatievaardigheid, organisatietalent en taalvaardigheid zijn absoluut vereist. Je opleiding tot bachelor in het office management is dan ook veelzijdig. Je leert digital tools creatief inzetten, efficiënt coördineren en professioneel communiceren.

Hoe pakt de opleiding dat aan?

Onze opleiding is opgebouwd vanuit de behoeften van het werkveld. We werken nauw samen met bedrijven en organisaties en laten jou vanuit ervaringen leren: reële cases, bedrijfsbezoeken, stages, internationale ervaringen, … Die ervaringen koppel je aan theoretische inzichten want je hebt echt een goede basis nodig.

In de opleiding office management ben je architect van je eigen succes. Wie het moeilijk heeft, wordt ondersteund en wie een extra uitdaging aankan, vindt die hier zeker. En je kiest al vanaf het eerste semester je afstudeerrichting. Zo kan je je eigen talent volop ontwikkelen.

We zien je van bij het begin als young professional, want die uitdaging kan jij aan. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je op de campus en bij de praktijkervaringen een veilige omgeving terugvindt. Je docent is je coach – samen timmer je aan de weg. Zo zal je er na drie jaar echt staan als zelfbewust, communicatief, digitaal vaardig toptalent, klaar voor een uitdagende carrière. Future proof, zo noemen we dat.

Professional Skills Lab

Je neemt al meteen een vliegende start. Tijdens de eerste week organiseren we een bootcamp met specifieke workshops en lessen rond de basic skills voor de moderne office manager: teamwork, e-mail en socialemediabeleid, tekstverwerking, (beroeps)deontologie, privacy, auteursrecht, portretrecht, vertrouwelijke informatie, databanken, omgaan met bronnen, netwerking, beroepenveld, creativiteitstechnieken, assertiviteit, …

Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Aansluitend sluiten we met jou een beroepscharter af: een engagement dat we samen aangaan om jouw talenten optimaal te gaan benutten.

 
 

Drie afstudeerrichtingen

De opleiding office management biedt drie afstudeerrichtingen aan. Elke afstudeerrichting legt haar eigen klemtonen en leert je specifieke vaardigheden. Meteen bij de start van je opleiding kies je de afstudeerrichting die jou het meest ligt.

 

Business and
Languages

management support
human resources 
commercieel

Je wordt de organisatorische spilfiguur van het bedrijf. Je zet de nieuwste digital tools creatief in om je office en je team optimaal te coördineren.

Je communiceert vlot en professioneel met collega’s, klanten en commerciële partners in het Nederlands, Frans en Engels. Proactief en servicegericht ondersteun je het management en faciliteer je de administratieve flow van je bedrijf. Je realiseert projecten en events en je voert het operationeel HR-beleid uit.

Droom je van een toekomst als personal assistant, assistant to the CEO, office manager, HR assistant, HR payroll officer, management assistant, office assistant, junior office & sales assistant, … dan is deze afstudeerrichting voor jou de geknipte keuze!

Meer info

Business Translation
and Interpreting

vertalen en tolken in drie talen
Duits of Spaans als vierde taal
communicatiestrategie uitvoeren

Deze afstudeerrichting is dé bachelor in de talen. Je wordt specialist in commerciële en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans.

Je vertaalt bedrijfsgerelateerde teksten vanuit en naar het Frans, Engels en Nederlands en je voert vlot commerciële onderhandelingen. Daarnaast implementeer je de communicatiestrategie van je bedrijf en manage je projecten en bedrijfsevents.

Je gaat aan de slag als communicatieverantwoordelijke, vertaler, copywriter, sales assistant, corporate communication officer, … Wie graag ‘hands-on’ met talen bezig is, vindt in de opleiding bedrijfsvertaler-tolk dus meer dan zijn gading.
 

Meer info

Health Care
Management

health care-specialist
interculturele bemiddeling
organisatorische spilfiguur

Wie kiest voor Health Care Management wordt een allrounder binnen de medische sector en staat klaar om zowel de zorgvrager als de zorgverlener bij te staan in het zorgtraject.

Naast healthcare specialist ben je empathisch en sociaal. Je bent een organisator, een ambassadeur van je dienst of praktijk (3 talen), maar vooral een connector die graag werkt in een interculturele, internationale en multidisciplinaire context. Iets voor jou?

Met een diploma Health Care Management kan je aan de slag in een ziekenhuis, een privé/groepspraktijk, een ziekenfonds, clinical trial services, de farmaceutische industrie of als medische vertegenwoordiger, …

 

Meer info

De opfrissingscursus à vos marques biedt studenten office management de mogelijkheid om de noodzakelijke basiskennis Frans bij te spijkeren met veel aandacht voor praktische en activerende oefeningen.