Facebook Pixel Organisatie en management - Hogeschool Gent
Foto Organisatie en management

Organisatie en management*

O

Organisatie en management*

*De opleiding office management heet voortaan organisatie en management
(onder voorbehoud van goedkeuring van de Vlaamse Regering).

De opleiding organisatie en management (vroeger office management) biedt drie afstudeer­richtingen aan. Elke afstudeer­richting legt haar eigen klem­tonen en leert je specifieke vaardig­heden. Meteen bij de start van je opleiding kies je de afstudeer­richting die jou het meest ligt.

Download hier onze brochure

Neem alvast een kijkje op onze campus

Schrijf je meteen in

Volg een infosessie

Schrijf je in voor een workshop

B

Business and Languages

Je bent geboeid door human resources. Organiseren en coördineren zijn jouw ding. Je hebt geen schrik om je uit te drukken in het Frans en het Engels. Discretie en nauwkeurigheid zijn waarden die je hoog in het vaandel draagt.

meer info →

B

Business Translation and Interpreting

Dé bachelor in talen. Je wordt specialist in klantgerichte en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans. Je gebruikt je taalvaardigheden in de brede waaier van zowel online als offline bedrijfscommunicatie en in functie van vertaalopdrachten.

meer info →

H

Health Care Management

Als healthcare manager ben je een allrounder. In het zorgtraject sta je immers zowel de zorgvrager als de zorgverlener bij. Je koppelt de professionele deskundigheid van een management assistant aan een hart voor patiënten. Gaandeweg kies je voor extra uitdagingen zoals clinical data management of interculturele bemiddeling.

meer info →

Als office manager ben je perfect op de hoogte van het reilen en zeilen van de organisatie. Communicatievaardigheid, organisatietalent en taalvaardigheid zijn absoluut vereist. Je opleiding is dan ook veelzijdig. Je leert digitale tools creatief inzetten, efficiënt coördineren en professioneel communiceren.

Les in taallabo's

"HOGENT is één van de weinige hogescholen in Vlaanderen die maximaal inzet op het gebruik van taallabo's. Zo kunnen we onze studenten onmiddellijk en individueel coachen."

Nadine De Donder
Hoofdlector Frans

Les in taallabo's

"HOGENT is één van de weinige hogescholen in Vlaanderen die maximaal inzet op het gebruik van taallabo's. Zo kunnen we onze studenten onmiddellijk en individueel coachen."

Nadine De Donder
Hoofdlector Frans

De troeven.

Project- en eventmanagement is een opleidingsonderdeel
in de drie afstudeerrichtingen

Welke afstudeerrichting je ook kiest, je leert reële projecten en bedrijfsevents organiseren die eigen zijn aan jouw specifieke afstudeerrichting. HOGENT verwerkt project- en eventmanagement in alle afstudeerrichtingen van organisatie en management.

Praktijkvoorbeeld: Les mardis de la Francophonie

Geïntegreerde aanpak om softwarepakketten aan te leren

Softwarepakketten aanleren doe je niet in aparte opleidingsonderdelen. Neen, je leert ermee werken in de lessen waar die pakketten van pas komen. Neem bijvoorbeeld de les ‘Communication plan’ (afstudeerrichting Business Translation and Interpreting), 'zakelijk rapporteren' (afstudeerrichting Business and Languages) of 'Communicatie binnen het zorgteam' (afstudeerrichting Health Care Management). Daar ontdek je de nieuwste digitale tools om je tekst volledig op punt te stellen.

Geïntegreerde aanpak
om talen aan te leren

Wat houdt dat concreet in? Dat je voor bepaalde communicatievakken vlot leert schakelen tussen Nederlands, Frans en Engels.

Hightech vergaderlab

Deze vergaderruimte is uitgerust met opnameapparatuur en een debriefingruimte. Zeer handig om je te trainen in non-verbale communicatie en technieken om te onderhandelen en vergader­en. Door de feedback achteraf leer je van je fouten en kan je je reacties en gedrag aanpassen in stressvolle situaties.

Top Assistance!

Je staat er niet alleen voor. We bieden een brede ondersteuning aan studenten die buiten de lesmomenten hun niveau Frans willen opkrikken. Top Assistance! is een laagdrempelige formule, die bovendien ook gratis is.

meer info →

Een vliegende start.

Van bij de start benaderen we je als een young professional. Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen.

Een vliegende start.

Van bij de start benaderen we je als een young professional. Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen.

Van bij de start benaderen we je als een ‘young professional’. Als iemand die klaar staat om professionele uitdagingen aan te pakken en zijn plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

Sfeerbeeld
In de opleiding organisatie en management ben je architect van je eigen succes.

Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen. We zorgen ervoor dat je binnen en buiten de campus praktijkervaring opdoet in een veilige omgeving. En dat je optimaal begeleid wordt, onder meer door je docent die tegelijkertijd je coach is. Samen timmeren jullie aan de weg. Zodat je er na drie jaar echt staat: een expert in je vak. Een zelfbewust, communicatief sterk, digitaal toptalent, klaar voor een carrière vol boeiende uitdagingen.

Het bootcamp

In de eerste week van het eerste jaar neem je deel aan een bootcamp. Een bijzonder intensieve driedaagse vol workshops en lessen rond de basic skills voor de moderne office manager. Wees gerust: na die week weet je meteen waar je aan toe bent. In de opleiding organisatie en management ben je architect van je eigen succes. Wat komt er allemaal aan bod in het bootcamp:

  • teamwork
  • socialemediabeleid
  • waarden en normen
  • klant- en servicegerichtheid
  • netwerken
  • creativiteitstechnieken
  • assertiviteit
  • jouw latere beroepenveld

Introductiecursus

In de maand september kan je voor de opleiding organisatie en management een introductiecursus Frans volgen. Deze cursus is volledig kosteloos en frist de gewenste leerstof uit het secundair onderwijs op.

Onthaaldag

Vóór de start van het academiejaar nodigen we je uit voor een onthaaldag op jouw campus. Op die manier garanderen we je een vlotte start.

Meer info