Facebook Pixel Organisatie en management - Hogeschool Gent
Foto Organisatie en management

Organisatie & management.

O

Organisatie & management.

De opleiding organisatie & management (vroeger office management) biedt drie afstudeer­richtingen aan. Elke afstudeer­richting legt haar eigen klem­tonen en leert je specifieke vaardig­heden. Meteen bij de start van je opleiding kies je de afstudeer­richting die jou het meest ligt.

Download hier onze brochure

Schrijf je meteen in

B

Business & Languages

Je bent geboeid door human resources. Organiseren en coördineren zijn jouw ding. Je hebt geen schrik om je uit te drukken in het Frans en het Engels. Discretie en nauwkeurigheid zijn waarden die je hoog in het vaandel draagt.

meer info →

B

Business Translation & Interpreting

Dé bachelor in talen. Je wordt specialist in klantgerichte en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans. Je gebruikt je taalvaardigheden in de brede waaier van zowel online als offline bedrijfscommunicatie en in functie van vertaalopdrachten.

meer info →

H

Health Care Management

Je bent een organisatie­talent met grote interesse in de medische sector. Als healthcare manager is het je taak om zowel de zorgvrager als de zorgverlener zo goed mogelijk te ondersteunen. Je communiceert op een medisch correcte manier, maar met een groot hart en inlevings­vermogen. Gaandeweg kies je voor extra uitdagingen zoals clinical data management of inter­culturele bemiddeling.

meer info →

Bedrijven zoeken mensen die kunnen werken met snel veranderende software, vergaderingen in goede banen kunnen leiden en een netwerk van relaties kunnen onderhouden. Bovendien is er grote vraag naar de gouden combinatie van commerciële kwaliteiten, organisatie­talent en taal­vaardigheid. Laat dat nu net zijn wat wij aanbieden in onze bachelor­opleiding organisatie & management. Je leert digitale tools creatief inzetten, efficiënt coördineren en professioneel communiceren in verschillende talen.

Interview eerste werkervaring: zes maanden Dubai.

Eind september trekken zes net afgestudeerde bachelors organisatie & management naar Dubai, waar ze een half jaar zullen werken voor de Wereldexpo. Als eerste werkervaring kan dat tellen.

Interview met drie van de
geselecteerde kandidaten →

Interview eerste werkervaring: zes maanden Dubai.

Eind september trekken zes net afgestudeerde bachelors organisatie en management naar Dubai, waar ze een half jaar zullen werken voor de Wereldexpo. Als eerste werkervaring kan dat tellen.

Interview met drie van de geselecteerde kandidaten →

De troeven.

Project- en eventmanagement is een opleidingsonderdeel
in de drie afstudeerrichtingen

Welke afstudeerrichting je ook kiest, je leert reële projecten en bedrijfsevents organiseren die eigen zijn aan jouw specifieke afstudeerrichting. HOGENT verwerkt project- en eventmanagement in alle afstudeerrichtingen van organisatie & management.

Geïntegreerde aanpak om softwarepakketten aan te leren

Softwarepakketten aanleren doe je niet in aparte opleidingsonderdelen. Neen, je leert ermee werken in de lessen waar die pakketten van pas komen. Neem bijvoorbeeld de les ‘Communication plan’ (afstudeerrichting Business Translation and Interpreting), 'zakelijk rapporteren' (afstudeerrichting Business & Languages) of 'Communicatie binnen het zorgteam' (afstudeerrichting Health Care Management). Daar ontdek je de nieuwste digitale tools om je tekst volledig op punt te stellen.

Les in taallabo's

HOGENT is één van de weinige hogescholen in Vlaanderen die maximaal inzet op het gebruik van taallabo's. Zo kunnen we onze studenten onmiddellijk en individueel coachen. Tijdens de lessen van bepaalde communicatievakken leer je meteen ook vlot schakelen tussen Nederlands, Frans en Engels.

Hightech vergaderlab

Deze vergaderruimte is uitgerust met opnameapparatuur en een debriefingruimte. Zeer handig om je te trainen in non-verbale communicatie en technieken om te onderhandelen en vergader­en. Door de feedback achteraf leer je van je fouten en kan je je reacties en gedrag aanpassen in stressvolle situaties.

Taalloket Frans en Engels

Je staat er niet alleen voor. We bieden een brede ondersteuning aan studenten die buiten de lesmomenten hun niveau Frans of Engels willen opkrikken. Het taalloket heeft een laagdrempelige formule, die bovendien ook gratis is.

meer info →

Internationale uitwisselingen.

We halen alles uit de kast om je internationale ervaring te laten opdoen. Zo mag je bijvoorbeeld stage lopen in het buitenland of een volledig semester in het buitenland studeren (Erasmus).
Wij hebben partnerinstellingen in Frankrijk (Aix-en-Provence, Rennes, Brest), Spanje (Madrid, Valencia, Granada, Cordoba), Mexico (Monterrey), Italië (Macerata), Duitsland (Keulen, Erlangen), Ierland (Limerick), Finland (Helsinki) en Portugal (Porto).

Zoek je het liever wat dichterbij? Dan loop je stage of studeer je in een partnerinstelling van de Franstalige of Duitstalige gemeenschap.

En wees gerust: HOGENT helpt je met alle paperassen, financiële ondersteuningsmaatregelen en logistieke obstakels.

check nog meer internationale mogelijkheden →

Een vliegende start.

Van bij de start benaderen we je als een young professional. Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen.

Een vliegende start.

Van bij de start benaderen we je als een young professional. Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen.

Van bij de start benaderen we je als een ‘young professional’. Als iemand die klaar staat om professionele uitdagingen aan te pakken en zijn plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

Sfeerbeeld
"Ik haal vooral voldoening uit een opdracht of project waarvan ik meteen weet waartoe het kan dienen. Dat is zeker het geval bij deze bachelor."

Karen Van Herpe,
laatstejaarsstudent

Lees meer → Chat met Karen →

Maar we gooien je niet onvoorbereid voor de leeuwen. We zorgen ervoor dat je binnen en buiten de campus praktijkervaring opdoet in een veilige omgeving. En dat je optimaal begeleid wordt, onder meer door je docent die tegelijkertijd je coach is. Samen timmeren jullie aan de weg. Zodat je er na drie jaar echt staat: een expert in je vak. Een zelfbewust, communicatief sterk, digitaal toptalent, klaar voor een carrière vol boeiende uitdagingen.

Het bootcamp

In de eerste week van het eerste jaar neem je deel aan een bootcamp. Een bijzonder intensieve driedaagse vol workshops en lessen rond de basic skills voor de moderne office manager. Wees gerust: na die week weet je meteen waar je aan toe bent. In de opleiding organisatie & management ben je architect van je eigen succes. Wat komt er allemaal aan bod in het bootcamp:

  • teamwork
  • socialemediabeleid
  • waarden en normen
  • klant- en servicegerichtheid
  • netwerken
  • creativiteitstechnieken
  • assertiviteit
  • jouw latere beroepenveld

Introductiecursus

In de maand september kan je voor de opleiding organisatie & management een introductiecursus Frans volgen. Deze cursus is volledig kosteloos en frist de gewenste leerstof uit het secundair onderwijs op.

Onthaaldag

Vóór de start van het academiejaar nodigen we je uit voor een onthaaldag op jouw campus. Op die manier garanderen we je een vlotte start.

meer info →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject organisatie & management
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma organisatie …
Marketing- en communicatiesupport
In het graduaat marketing- en communicatiesupport maak je kennis met alle facetten van communicatie en marketing in een onderneming.
Marketing

Marketing is een afstudeerrichting van de professionele bachelor bedrijfsmanagement waarin je leert om producten en diensten succesvol te lanceren. En er vervolgens voor te zorgen dat die producten …