Facebook Pixel Navorming particuliere fondsenwerving - Hogeschool Gent
Foto Navorming particuliere fondsenwerving

Basisvorming particuliere fondsenwerving.

B

Basisvorming particuliere fondsenwerving.

In deze opleiding krijg je alle nodige kennis om een eerste fondsen­wervings­plan op te stellen. Via theorie, kennis­deling en praktische voorbeelden op maat van startende fondsen­wervende organisaties vergaar je alle nodige kennis en keer je met een eerste fondsen­wervings­plan én deelnemersattest huiswaarts.

Bij deze opleiding krijg je ook de handleiding waarin de resultaten van het onderzoek ‘Fondsenwerving in België: een analyse’ tot een praktisch bruikbaar geheel verwerkt zijn.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor deze opleiding.

inschrijven

Programma 2025.

Het vormingstraject 'Fondsenwerving bij particulieren' richt zich op de vraag 'Hoe stel je een strategisch fondsenwervingsplan op?'.
De basisvorming bestaat uit zeven modules verdeeld over zeven voormiddagen telkens van 9u30 tot 13u30. Na deze zeven modules heb je voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan en een eigen fondsenwervingsplan op te stellen.

1

Introductie particuliere fondsenwerving

dinsdag 14 januari 2025

2

Strategische fondsenwerving: analyse van jouw organisatie

dinsdag 28 januari 2025

3

Doelgroepen voor fondsenwervers

dinsdag 18 februari 2025

4

Positionering

dinsdag 18 maart 2025

5

Non-profit branding

dinsdag 6 mei 2025

6

Stel een actieplan op voor fondsenwerving

dinsdag 27 mei 2025

7

Evalueren en bijsturen van jouw strategisch fondsenwervingsplan 

dinsdag 17 juni 2025

Praktisch.

Doelgroep

Deze opleiding is uitsluitend bedoeld voor non-profitorganisaties (niet toegankelijk voor commerciële organisaties) en is gericht op fondsenwerving bij particulieren (dus geen sponsoring door bedrijven).

Kostprijs

Tot 1 december geldt er een vroegboekkorting en komt de prijs voor de opleiding op 950 euro. Vanaf 1 december bedraagt de prijs van de basisvorming 1050 euro.

Inbegrepen in de prijs:

  • Lunch met belegde broodjes
  • Boek ‘Fondsen werven door Belgische non-profitorganisaties – Onderzoeksresultaten in de praktijk’
  • Groepsfeedback op maat van jouw fondsenwervingsplan (via Blikopener)

Contact

Als je vragen hebt, stuur dan een mailtje naar onderzoek.fondsenwerving@hogent.be.

Locatie 

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

We zijn zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er verschillende parkeermogelijkheden.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor deze opleiding.

inschrijven


Stopzettingsvoorwaarden: de deelnemer of zijn werkgever kan de inschrijving annuleren, op voorwaarde dat de annulering schriftelijk of per mail gebeurt, en dit ten laatste tien dagen vóór aanvang van de cursus (eerste sessie van de module). Bij annulering dient er wel 50% van het inschrijvingsgeld betaald te worden. Annulatie minder dan tien dagen voor de aanvang van de cursus is niet mogelijk; de cursist kan zich wel laten vervangen door een collega, op voorwaarde van melding van de vervanging aan de organisatie.

Wil je op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod?
Of meer weten over het huidig en toekomstig onderzoek rond fondsenwerving van HOGENT?

Schrijf je in op onze mailinglijst via onderzoek.fondsenwerving@hogent.be of volg ons op LinkedIn.

"Deze opleiding hielp me als beginner op het vlak van fondsenwerving om een werkzaam plan van aanpak op te stellen. Een pluim voor de organisatoren!"

Tom Billiet
coördinator CLBch@t

"Deze vorming hielp me als beginner op het vlak van fondsenwerving om een werkzaam plan van aanpak op te stellen. Een pluim voor de organisatoren!"

Tom Billiet
coördinator CLBch@t

deelnemerslogo
Noël Callebaut  Stafmedewerker
Fondsenwerving en Communicatie
CAW Oost-Vlaanderen

"Deze opleiding is zeer praktisch gericht en reikt de nodige tools, tips en tricks aan om aan de slag te gaan met het uitbouwen van een professionele fondsenwerving binnen je organisatie."

deelnemerslogo
Nanne Van Hoytema Marien bioloog bij
Sea First Foundation

"Deze navorming geeft een goede basis over fondsenwerven bij particulieren door vzw’s. Het is voor mensen zonder eerdere ervaring zeer goed te volgen, vooral door de vele praktijkvoorbeelden."

deelnemerslogo
Els Van den Driessche Hoofdcoördinator
Vzw Het Majin Huis

"Een navorming om U tegen te zeggen. Helder, boeiend, leerrijk en bovenal heel bruikbaar in de praktijk." 

deelnemerslogo
Debbie Verlinden Stafmedewerker externe relaties & fondsenwerving
Pedagogisch Centrum Wagenschot vzw

"De jaarlijkse navorming is zeker een aanrader voor (beginnende) fondsenwervers. Je krijgt belangrijke tips en kapstokken aangereikt om mee aan de slag te gaan. Ik vind het al helemaal waardevol dat je de kans krijgt om een eigen plan van a tot z uit te werken & daar ook nog eens feedback op krijgt. Hierdoor zetten ze je op weg en kan je de daad meteen bij het woord voegen. De leerstof werd zeer helder gebracht, met genoeg ruimte voor vraagstelling & overleg. Ik kijk met bijzonder warme gevoelens terug naar deze opleiding!"

deelnemerslogo
Bianca Decroix Boekhouding / personeelsadministratie
Vondels vzw

"Fondsenwerving voor particulieren was heel interessant. Door deze cursus is mij duidelijk geworden hoe dit in zijn werk gaat en hoe je dit moet aanpakken wil je een goede fondsenwerver zijn. Wij kennen vooral sponsoring, dus dit was nieuw voor mij, maar ik denk dat ik, door hier ook aan deel te nemen, particulieren zal kunnen warm maken om onze vzw te steunen. Inhoud, gastsprekers, tips en netwerken let medestudenten was leerrijk en vooral verrijkend."

deelnemerslogo
Steven Defoor Coördinator Kunst
en Cultuur Mechelen

"De schat aan informatie, de boeiende sprekers en de lessen met veel praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat je, zowel als starter of als ervaren fondsenwerver, alle tools in handen hebt om aan de slag te kunnen gaan als straffe succesvolle fondsenwerver of om fondsenwerven binnen jouw organisatie te kunnen introduceren of te versterken."

deelnemerslogo
Pieter De Bock PR / sponsorings­verantwoordelijke Vesta vzw

"Tools en handvaten voor een concreet plan op maat van de eigen organisatie. Praktijk­voorbeelden, onderbouwde tips en zeer praktisch naslagwerk waarmee basis is gelegd om de fondsenwerving in de organisatie verder te laten groeien. Opleiding ‘dwingt’ om na te denken hoe je naar de fondsenwerving van de organisatie kijkt!"

deelnemerslogo
David Joëts Projectmanager
bij Democratie.nu

"Fondsenwervingopleiding op maat. Aangenaam en boeiend aangebracht, met voldoende ruimte voor praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers. Erg behulpzame lesgevers. Voldoende afwisseling tussen theorie en praktijk. Een aanrader! Enig minpuntje: omdat er zoveel interactie/inbreng is van de deelnemers kan er soms niet altijd even diep worden ingegaan op alle punten van de cursus."

deelnemerslogo
Joke Castelein Algemeen coördinator
Rondpunt vzw

"De navorming is een zinvolle investering! Op een heldere manier werd ik meegenomen in alle aspecten rond fondsenwerving en werden handige tools aangereikt. Zo ontwikkelde ik een kritische en meer strategische manier van denken rond fondsenwerving. Kortom, de meerwaarde van de vorming is meteen voelbaar!"

deelnemerslogo
Emilie Pauwels Stafmedewerker Projecten
en Sponsoring Neos vzw

"De navorming geeft een goed beeld over de verschillende facetten van het aspect fondsenwerving. Verschillende strategieën, methodieken en tips & tricks komen aan bod. Interessant is ook dat er gastsprekers worden uitgenodigd met boeiende verhalen en tips en dat de theorie genoeg gestoffeerd wordt met praktijkvoorbeelden."

deelnemerslogo
Johan Van Parijs Teamcoach onthaal
Heuvelheem vzw

"Deze navorming gaf een brede, gedragen kijk op een structurele aanpak van fondsenwerving binnen de organisatie, waarbij het belang van gedragenheid over de hele organisatie werd onderstreept. De actie- en pijnpunten werden duidelijk weergegeven en gespekt met verhalen van gastsprekers uit het werkveld die de theorie in nuttige praktische tips vertaalden."

deelnemerslogo
Frederik Pollet Afgevaardigd bestuurder bij
Siddartha Development Ethiopia

"Fondsenwerving: wat houdt dit zoal in? Hoe begin je er aan? Deze cursus is een uitstekende basis om fondsenwerving te duiden. De rest van het werk is aan ons!"

deelnemerslogo
Tine De Leeuw  Algemeen coördinator
Sint-Michielsbeweging

"De navorming is een schot in de roos. Na elke les zet ik meteen tips om in de praktijk, met succes. Sommige zaken zijn evident, maar het is goed om er attent op gemaakt te worden en ze aandacht te geven, vb. het belang van bedankingen. Andere dingen zijn een echte eye-opener en stimuleren me om nieuwe manieren van fondsenwerving uit te proberen.  We hebben de vorming vanuit onze organisatie met twee gevolgd en delen de inzichten met onze collega's en vrijwilligers. Het heeft ook invloed op ons beleid vb. het belang van meetbaarheid, ook in de non-profit. We hebben grote kosten voor de boeg de komende jaren en deze vorming heeft me vertrouwen gegeven om gewoon van start te gaan."

deelnemerslogo
Cédric Goethals Kazou vzw

“Een absoluut waardevolle navorming voor iedere startende fondsenwerver! Stapsgewijs kom je dankzij praktijkgericht onderzoek tot de basis van een strategisch fondsenwervingsplan. De gastsprekersessies werken inspirerend en zorgen ervoor dat je vol energie een plan op maat van je organisatie uitwerkt.”

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Fondsenwerving
Non-profitorganisaties spelen een vitale rol in de Belgische maatschappij. Anders dan commerciële bedrijven, die inkomsten genereren uit economische activiteiten, zijn non-profitorganisaties …
Advies bij fondsen­wervings­strategie
Advies nodig om je strategie rond fondsenwerving te optimaliseren of te starten? We luisteren graag naar je noden in een gratis verkenningsgesprek en bieden daarna de mogelijkheid om jullie …
Research Centre for Sustainable Organizations

Het Research Centre for Sustainable Organizations is samen­gesteld uit experts binnen de domeinen business­modellen, arbeid, tewerk­stelling, HR, impact­marketing, …