Facebook Pixel Marketing- en communicatiesupport - Hogeschool Gent
Foto Marketing- en communicatiesupport

Marketing- en communicatiesupport.

M

Marketing- en communicatiesupport.

Als marketeer en communicatie-expert ondersteun je de interne en externe communicatie in een onderneming. Je bent de rechterhand van de commerciële medewerkers. Je gaat steeds probleemoplossend en doelgericht te werk en past alle communicatieactiviteiten vlot toe. Je bent steeds nieuwsgierig naar de drijfveren van klanten en gaat ermee aan de slag. 

Schrijf je meteen in

Je maakt een keuze tussen twee afstudeer­richtingen

Communicatiesupport

In deze afstudeerrichting ligt de focus op communicatieprojecten en -acties. Je zorgt voor een vlot verloop van de interne en externe communicatie. Je houdt daarbij rekening met de communicatiestrategie van de onderneming.

Marketingsupport

In deze afstudeerrichting ligt de focus op marketingprojecten en -acties. Je houdt daarbij rekening met de marketingstrategie van de onderneming..

Wat leer je?

  • Je verwerft kennis over alle tools en technieken die gebruikt worden bij marketing- en communicatieactiviteiten. Je leert ze steeds correct en vlot toe te passen. 
  • Je leert data verzamelen, verwerken en beheren. 
  • Je leert commerciële en zakelijke teksten te maken. 
  • Je wordt getraind in probleemoplossend en doelgericht werken. Kwaliteitszorg staat altijd voorop. 
  • Je breidt je kennis van het Frans en Engels verder uit. Je leer vlot communiceren in beide talen. 

Je leert door te doen

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroeps­gerichte aanpak. De opleiding bestaat voor minimaal één derde uit werkplekleren. Met deze vorm van leren verwerf je kennis en vaardigheden op school én op de werkvloer.

sfeerbeeld

Dagonderwijs.

Duurtijd?

Je volgt de opleiding overdag in een traject van twee jaar (120 studiepunten)

Wil je later instappen in het academiejaar? Dan kun je ook starten in februari.

Waar? 

Je volgt les op campus Schoonmeersen en campus Mercator in Gent.

Deze opleiding volgen als werknemer of werk­zoekende? Het kan!

De flexibele trajecten van de graduaten maken het mogelijk om de opleiding met een job te combineren. Ook als je werkzoekende bent, kan een graduaatsopleiding heel interessant zijn.

Deze opleiding volgen als werknemer of werk­zoekende? Het kan!

De flexibele trajecten van de graduaten maken het mogelijk om de opleiding met een job te combineren. Ook als je werkzoekende bent, kan een graduaatsopleiding heel interessant zijn.

Opleiding volgen als werknemer

De opleiding marketing- en communicatie­support wordt enkel overdag aangeboden, maar je kan deze opleiding combineren met een deeltijdse job waarbij je het programma spreidt op jouw maat.

Stage

Stages vinden plaats overdag. Er kan bekeken worden of een stage op de eigen werkplek mogelijk is.

Steunmaatregelen

Er zijn enkele mogelijke steunmaatregelen voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingsverlof, opleidingscheques, KMO-portefeuille…

Opleiding volgen als werkzoekende

Voor het graduaat marketing- en communicatie­support kan je een vrijstelling van beschikbaarheid aanvragen bij de VDAB. Dan behoud je tijdens je opleiding of stage je uitkering. Meer info vind je op de website van de VDAB.

 

Wat na je diploma?

Werken

Na het behalen van je diploma marketing­support, kan je aan de slag in uiteen­lopende functies in een onderneming: commercieel medewerker, sales representative, digital data­marketeer, productie­marketing, online­marketeer, logistiek medewerker, medewerker klanten­dienst of markt­onderzoek, planner…

Na het behalen van je diploma communicatie­support, kan je aan de slag als assistent-office­manager, personal assistant, klanten­adviseur, project­coördinator, office­coördinator, medewerker front- of backoffice, secretaris, medewerker kwaliteitszorg…

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing of een bachelor organisatie en management, afstudeerrichting business and languages kan behalen.

Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde in de marketing- en communicatiesupport.

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen.

Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen.

Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoeveel kost de opleiding?

Hoeveel kost het om een jaar hoger onderwijs te volgen? Het antwoord is niet voor alle studenten gelijk, want zowel je opleiding als je studie­traject, je keuze om te pendelen of om op kot te gaan en je leefgewoonten beïnvloeden het plaatje. 

Overzicht van de studiekosten

Heb ik voorkennis nodig om de opleiding te starten?

Neen, alle graduaatsopleidingen starten vanaf nul.

Wat houdt werkplekleren in?

Alle graduaatsopleidingen bestaan uit minimaal één derde werkplekleren, dat kan in de vorm van stage, praktijklessen, bedrijfsbezoeken, cases, gastsprekers...

Kan ik starten?

Je kan starten met een graduaatsopleiding als je een diploma secundair onderwijs (ASO, TSO of zevende jaar BSO) bezit, maar ook als je minstens drie jaar geleden een getuigschrift hebt behaald van de derde graad BSO. Voldoe je aan geen enkele van deze voorwaarden? Dan moet je een toelatingsproef afleggen. Die proef gaat na of je de nodige kennis en vaardigheden bezit voor een graduaatsopleiding. Een volledige lijst van geldige studiebewijzen en meer informatie over de toelatingsproef vind je hier.

Leerkrediet is niet van toepassing voor een graduaatsopleiding. Je kan een opleiding starten wanneer je geen leerkrediet meer hebt. 

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Marketing

Marketing is een afstudeerrichting van de professionele bachelor bedrijfsmanagement waarin je leert om producten en diensten succesvol te lanceren. En er vervolgens voor te zorgen dat die producten …

Verkort traject bedrijfsmanagement
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma behalen.
Organisatie & management

In de bachelor organisatie & management heb je de keuze uit 3 afstudeer­richtingen: Business &  Languages, Business Translation & Interpreting en Health Care Management. …