Facebook Pixel Marketing- en communicatiesupport - Hogeschool Gent
Foto Marketing- en communicatiesupport

Marketing- en communicatiesupport.

M

Marketing- en communicatiesupport.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak. De theorie en het brede kader dat je aangeleerd krijgt, kan je meteen toepassen op de werkplek.

Schrijf je meteen in

In deze opleiding maak je kennis met alle facetten van communicatie en marketing in een onderneming. Je kiest daarbij voor de afstudeer­richting communicatie­support of voor marketing­support. Bij marketing- en communicatie­activiteiten pas jij vlot de juiste tools en technieken toe. Je leert data verzamelen, verwerken en beheren, teksten redigeren, probleem­oplossend en doel­gericht werken. Je traint je kennis van Engels en Frans. Kortom, jij groeit uit tot de rechterhand van commerciële medewerkers. Je bent in staat om de interne en externe communicatie in een onderneming te ondersteunen.

Overdag

Deze opleiding omvat 120 studiepunten en wordt aangeboden in een traject van twee jaar in dagonderwijs. Wil je later instappen in het academiejaar? Dan kun je ook starten in februari.

Deze opleiding volgen als werknemer of werk­zoekende? Het kan!

De flexibele trajecten van de graduaten maken het mogelijk om de opleiding met een job te combineren. Ook als je werkzoekende bent, kan een graduaatsopleiding heel interessant zijn.

Deze opleiding volgen als werknemer of werk­zoekende? Het kan!

De flexibele trajecten van de graduaten maken het mogelijk om de opleiding met een job te combineren. Ook als je werkzoekende bent, kan een graduaatsopleiding heel interessant zijn.

Opleiding volgen als werknemer

De opleiding marketing- en communicatie­support wordt enkel overdag aangeboden, maar je kan deze opleiding combineren met een deeltijdse job waarbij je het programma spreidt op jouw maat.

Stage

Stages vinden plaats overdag. Er kan bekeken worden of een stage op de eigen werkplek mogelijk is.

Steunmaatregelen

Er zijn enkele mogelijke steunmaatregelen voor als je werken en studeren wil combineren zoals opleidingsverlof, opleidingscheques, KMO-portefeuille…

Opleiding volgen als werkzoekende

Voor het graduaat marketing- en communicatie­support kan je een vrijstelling van beschikbaarheid aanvragen bij de VDAB. Dan behoud je tijdens je opleiding of stage je uitkering. Meer info vind je op de website van de VDAB.

 

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde in de marketing- en communicatiesupport.

Kies je voor de afstudeerrichting marketing­support, dan kan je aan de slag in uiteen­lopende functies in een onderneming: commercieel medewerker, sales representative, digital data­marketeer, productie­marketing, online­marketeer, logistiek medewerker, medewerker klanten­dienst of markt­onderzoek, planner…

Kies je voor de afstudeerrichting communicatie­support, dan kan je aan de slag als assistent-office­manager, personal assistant, klanten­adviseur, project­coördinator, office­coördinator, medewerker front- of backoffice, secretaris, medewerker kwaliteitszorg…

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing of een bachelor organisatie en management, afstudeerrichting business and languages kan behalen.

Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde in de marketing- en communicatiesupport.

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen.

Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen.

Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoeveel kost de opleiding?

Hoeveel kost het om een jaar hoger onderwijs te volgen? Het antwoord is niet voor alle studenten gelijk, want zowel je opleiding als je studie­traject, je keuze om te pendelen of om op kot te gaan en je leefgewoonten beïnvloeden het plaatje.

Overzicht van de studiekosten

Wat is leerkrediet?

Graduaatsopleidingen werken niet met leerkrediet. Je kan ook een opleiding starten wanneer je geen leerkrediet meer hebt.

Heb ik voorkennis nodig om de opleiding te starten?

Neen, alle graduaatsopleidingen starten vanaf nul.

Wat houdt werkplekleren in?

Alle graduaatsopleidingen bestaan uit minimaal één derde werkplekleren, dat kan in de vorm van stage, praktijklessen, bedrijfsbezoeken, cases, gastsprekers...

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

Je kan starten met een graduaatsopleiding als je een diploma secundair onderwijs (ASO, TSO of zevende jaar BSO) bezit, maar ook als je minstens drie jaar geleden een getuigschrift hebt behaald van de derde graad BSO. Voldoe je aan geen enkele van deze voorwaarden? Dan moet je een toelatingsproef afleggen. Die proef gaat na of je de nodige kennis en vaardigheden bezit voor een graduaatsopleiding. Een volledige lijst van geldige studiebewijzen en meer informatie over de toelatingsproef vind je hier.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar en wanneer?

Deze opleiding wordt in dagonderwijs aangeboden op campus Mercator en Schoonmeersen.

bekijk campus Mercator →
bekijk campus Schoonmeersen →

H


Hulp nodig bij
je studiekeuze?

chat met een lector →
bekijk het programma →
begeleiding →
studie(keuze)advies →
traject op maat →
Inhoudelijke vragen? Mail naar erik.peeters@hogent.be 
Praktische en algemene vragen? Mail naar info@hogent.be

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →