Foto Een opleiding starten in februari? Het kan!

Starten in februari? Het kan!

S

In een opleiding instromen in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de examenresultaten tegen? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Ben je op zoek naar meer praktijk? Actie is het codewoord! Voorkom dat je je 60 studiepunten kwijtspeelt.

Start je opleiding in februari

Het leven is te kort om te wachten tot het volgende academiejaar om aan een opleiding te beginnen. Stroom daarom in februari in een opleiding in. Zo hoef je geen volledig academiejaar overboord te gooien. In bepaalde gevallen kan je ook je leerkrediet nog deels recupereren.

Voor bijna alle opleidingen van HOGENT is het mogelijk om in te stromen in het tweede semester. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden.

Hoe pak ik het aan?

Een gesprek met de studietrajectbegeleider is een must. Hij/zij zal je exact kunnen vertellen wat je mogelijkheden zijn. 

Afspraak maken

Maak via deze link een afspraak met de studietrajectbegeleider
van je toekomstige nieuwe opleiding
(voor wie niet naar de beurs komt).

Sfeerbeeld
Je staat er niet alleen voor.
Inschrijven kan in principe tot half maart, maar schrijf bij voorkeur zo snel mogelijk in bij de start van het tweede semester. Is dit je eerste inschrijving aan HOGENT, dan raden we je aan om al vooraf via deze link je voornaamste gegevens door te geven. Wie binnen de Associatie Universiteit Gent heroriënteert, doet dit het best voor 1 maart. Daarna moet opnieuw het vaste inschrijvings­bedrag worden betaald.

Kan je nog vrijstellingen krijgen?

Je hoeft in veel gevallen niet van nul te herbeginnen. Volg je een academische opleiding binnen hetzelfde vakgebied of een opleiding die aanleunt bij je nieuwe opleiding en heb je voor enkele opleidingsonderdelen toch een credit behaald? Dan kan je misschien vrijstellingen krijgen.

Meer info