Facebook Pixel Navorming particuliere fondsenwerving - Hogeschool Gent
Foto Navorming particuliere fondsenwerving

Navorming particuliere fondsenwerving.

N

Navorming particuliere fondsenwerving.

In deze vorming krijg je alle nodige kennis om een eerste fondsen­wervings­plan op te stellen. Via theorie, kennis­deling en praktische voorbeelden op maat van startende fondsen­wervende organisaties vergaar je alle nodige kennis en keer je met een eerste fondsen­wervings­plan én deelnemersattest huiswaarts.

Op het einde van dit traject word je individueel verder gecoacht bij het professionaliseren van je eigen fondsenwervingsplan. Deze coaching gebeurt door de lesgevers in samenwerking met senior consultant Ilja De Coster.

Bij de navorming krijg je ook de handleiding waarin de resultaten van het onderzoek ‘Fondsenwerving in België: een analyse’ tot een praktisch bruikbaar geheel verwerkt zijn.

Programma

Het navormingstraject 'Fondsenwerving bij particulieren' richt zich op de vraag 'Hoe stel je een strategisch fondsenwervingsplan op?'. De navorming bestaat uit zes modules verdeeld over zes namiddagen telkens van 12 tot 16 uur (inclusief lunch met belegde broodjes).

Na deze zes modules heb je voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan en een eigen fondsenwervingsplan op te stellen.

Module 1: Introductie particuliere fondsenwerving
dinsdag 12 januari 2021

Module 2: Strategische fondsenwerving: analyse van jouw organisatie
dinsdag 19 januari 2021

Module 3: Doelgroepen voor fondsenwervers
dinsdag 9 februari 2021

Module 4: Positionering en non-profit branding
dinsdag 23 februari 2021

Module 5: Stel een actieplan op voor fondsenwerving
dinsdag 16 maart 2021

Module 6: Evalueren en bijsturen van jouw strategisch fondsenwervingsplan
dinsdag 23 maart 2021

Module 7: Feedback op je eigen fondsenwervingsplan
Na een tussentijdse, digitale feedback op jouw fondsenwervingsplan krijg je uitgebreide, individuele feedback en tips & tricks om je fondsenwervingsplan te optimaliseren. Je plan wordt vertrouwelijk behandeld, de nodige documenten worden hiervoor opgesteld.

Prijs

Tot 1 december 2020 betaal je dankzij de vroegboekkorting slechts 950 euro. Daarna kost de navorming 1050 euro.

Deze vorming is uitsluitend bedoeld voor non-profitorganisaties (niet toegankelijk voor commerciële organisaties).

Inbegrepen in de prijs:

  • Lunch met belegde broodjes
  • Boek ‘Fondsen werven door Belgische non-profitorganisaties – Onderzoeksresultaten in de praktijk’
  • Individuele feedback op jouw fondsenwervingsplan

Deze opleiding is momenteel volzet. Je kan je wel nog aanmelden op de wachtlijst. Je krijgt dan een bericht als er een plaats vrijkomt.

inschrijven op wachtlijst


Locatie

Campus Schoonmeersen – Gebouw D
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

We zijn zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er verschillende parkeermogelijkheden.


Contact

Als je vragen hebt, stuur dan een mailtje naar onderzoek.fondsenwerving@hogent.be.

Wil je op de hoogte blijven van ons vormingsaanbod? Wil je meer weten over het huidig en toekomstig onderzoek rond fondsenwerving van HOGENT? Download gratis de publicatie of bestel een gedrukt exemplaar voor 30 euro via onderzoek.fondsenwerving@hogent.be. Je kan je ook inschrijven op onze mailinglijst via onderzoek.fondsenwerving@hogent.be of ons volgen op Facebook.

"Deze vorming hielp me als beginner op het vlak van fondsenwerving om een werkzaam plan van aanpak op te stellen. Een pluim voor de organisatoren!"

Tom Billiet
coördinator CLBch@t

"Deze vorming hielp me als beginner op het vlak van fondsenwerving om een werkzaam plan van aanpak op te stellen. Een pluim voor de organisatoren!"

Tom Billiet
coördinator CLBch@t

Getuigenissen.

Tine De Leeuw

Algemeen coördinator Sint-Michielsbeweging 

"De navorming is een schot in de roos. Na elke les zet ik meteen tips om in de praktijk, met succes. Sommige zaken zijn evident, maar het is goed om er attent op gemaakt te worden en ze aandacht te geven, vb. het belang van bedankingen. Andere dingen zijn een echte eye-opener en stimuleren me om nieuwe manieren van fondsenwerving uit te proberen.  We hebben de vorming vanuit onze organisatie met twee gevolgd en delen de inzichten met onze collega's en vrijwilligers. Het heeft ook invloed op ons beleid vb. het belang van meetbaarheid, ook in de non-profit. We hebben grote kosten voor de boeg de komende jaren en deze vorming heeft me vertrouwen gegeven om gewoon van start te gaan."

Noël Callebaut

Stafmedewerker Fondsenwerving/Communicatie CAW Oost-Vlaanderen

"Deze opleiding is zeer praktisch gericht en reikt de nodige tools, tips en tricks aan om aan de slag te gaan met het uitbouwen van een professionele fondsenwerving binnen je organisatie."

Els Van denDriessche

Hoofdcoördinator Vzw Het Majin Huis

"Een navorming om U tegen te zeggen. Helder, boeiend, leerrijk en bovenal heel bruikbaar in de praktijk." 

Steven Defoor

Coördinator Kunst en Cultuur Mechelen

"De schat aan informatie, de boeiende sprekers en de lessen met veel praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat je, zowel als starter of als ervaren fondsenwerver, alle tools in handen hebt om aan de slag te kunnen gaan als straffe succesvolle fondsenwerver of om fondsenwerven binnen jouw organisatie te kunnen introduceren of te versterken."

Pieter De Bock

PR / sponsorings­verantwoordelijke Vesta vzw

"Tools en handvaten voor een concreet plan op maat van de eigen organisatie. Praktijk­voorbeelden, onderbouwde tips en zeer praktisch naslagwerk waarmee basis is gelegd om de fondsenwerving in de organisatie verder te laten groeien. Opleiding ‘dwingt’ om na te denken hoe je naar de fondsenwerving van de organisatie kijkt!"

David Joëts

projectmanager bij Democratie.nu

"Fondsenwervingopleiding op maat. Aangenaam en boeiend aangebracht, met voldoende ruimte voor praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers. Erg behulpzame lesgevers. Voldoende afwisseling tussen theorie en praktijk. Een aanrader! Enig minpuntje: omdat er zoveel interactie/inbreng is van de deelnemers kan er soms niet altijd even diep worden ingegaan op alle punten van de cursus."

Nanne Van Hoytema

marien bioloog bij Sea First Foundation

"Deze navorming geeft een goede basis over fondsenwerven bij particulieren door vzw’s. Het is voor mensen zonder eerdere ervaring zeer goed te volgen, vooral door de vele praktijkvoorbeelden."

Joke Castelein

Algemeen coördinator Rondpunt vzw

"De navorming is een zinvolle investering! Op een heldere manier werd ik meegenomen in alle aspecten rond fondsenwerving en werden handige tools aangereikt. Zo ontwikkelde ik een kritische en meer strategische manier van denken rond fondsenwerving. Kortom, de meerwaarde van de vorming is meteen voelbaar!"

Debbie Verlinden

Stafmedewerker externe relaties & fondsenwerving Pedagogisch Centrum Wagenschot vzw

"De jaarlijkse navorming is zeker een aanrader voor (beginnende) fondsenwervers. Je krijgt belangrijke tips en kapstokken aangereikt om mee aan de slag te gaan. Ik vind het al helemaal waardevol dat je de kans krijgt om een eigen plan van a tot z uit te werken & daar ook nog eens feedback op krijgt. Hierdoor zetten ze je op weg en kan je de daad meteen bij het woord voegen. De leerstof werd zeer helder gebracht, met genoeg ruimte voor vraagstelling & overleg. Ik kijk met bijzonder warme gevoelens terug naar deze opleiding!"

Johan Van Parijs

Teamcoach onthaal Heuvelheem vzw

"Deze navorming gaf een brede, gedragen kijk op een structurele aanpak van fondsenwerving binnen de organisatie, waarbij het belang van gedragenheid over de hele organisatie werd onderstreept. De actie- en pijnpunten werden duidelijk weergegeven en gespekt met verhalen van gastsprekers uit het werkveld die de theorie in nuttige praktische tips vertaalden."

Emilie Pauwels

Stafmedewerker Projecten en Sponsoring Neos vzw

"De navorming geeft een goed beeld over de verschillende facetten van het aspect fondsenwerving. Verschillende strategieën, methodieken en tips & tricks komen aan bod. Interessant is ook dat er gastsprekers worden uitgenodigd met boeiende verhalen en tips en dat de theorie genoeg gestoffeerd wordt met praktijkvoorbeelden."

Bianca Decroix

boekhouding / personeelsadministratie Vondels vzw

"Fondsenwerving voor particulieren was heel interessant. Door deze cursus is mij duidelijk geworden hoe dit in zijn werk gaat en hoe je dit moet aanpakken wil je een goede fondsenwerver zijn. Wij kennen vooral sponsoring, dus dit was nieuw voor mij, maar ik denk dat ik, door hier ook aan deel te nemen, particulieren zal kunnen warm maken om onze vzw te steunen. Inhoud, gastsprekers, tips en netwerken let medestudenten was leerrijk en vooral verrijkend."

Frederik Pollet

afgevaardigd bestuurder bij Siddarta Development Ethiopia

"Fondsenwerving: wat houdt dit zoal in? Hoe begin je er aan? Deze cursus is een uitstekende basis om fondsenwerving te duiden. De rest van het werk is aan ons!"


Stopzettingsvoorwaarden: de deelnemer of zijn werkgever kan de inschrijving annuleren, op voorwaarde dat de annulering schriftelijk of per mail gebeurt, en dit ten laatste tien dagen vóór aanvang van de cursus (eerste sessie van de module). Bij annulering dient er wel 50% van het inschrijvingsgeld betaald te worden.
Annulatie minder dan tien dagen voor de aanvang van de cursus is niet mogelijk; de cursist kan zich wel laten vervangen door een collega, op voorwaarde van melding van de vervanging aan de organisatie.