Facebook Pixel Postgraduaat in het vastgoedbeheer - Hogeschool Gent
Foto Postgraduaat in het vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer.

V

Vastgoedbeheer.

De vastgoedbeheerder behartigt de belangen van vastgoedeigenaren en fungeert als tussenpersoon voor vastgoedeigenaren en de gebruikers van het vastgoed. Managementvaardigheden, communicatieve vaardigheden en een brede kennis van de vastgoedwereld zijn essentieel in deze rol.

Dit postgraduaat staat voor dertig studiepunten en loopt over de termijn van één academiejaar. Het programma is opgebouwd uit vier modules. De eerste module is oriënterend. De drie daaropvolgende modules behandelen elk een specifieke pijler van het vastgoedbeheer.

De afzonderlijke modules kunnen ook als navorming gevolgd worden.

Module 1: vastgoedbeheer en -beleid

Je weet vastgoedbeheer, property en asset management in een bredere maatschappelijke context te plaatsen. De beleggings­doelstellingen van de eigenaar kan je hierin perfect situeren. Je weet hoe je vastgoed administratief beheert en je ontwikkelt al een kritische blik op jouw toekomstige rol.

Module 2: juridisch beheer,
kredieten en verzekeringen

Na de tweede module kan je een juridisch due diligence-onderzoek uitvoeren. Je kan nieuwe scenario’s voor een vastgoedobject aftoetsen op de juridische haalbaarheid en je hebt daarbij aandacht voor verzekerings- en kredietaspecten.

Module 3: bouwkundig
en technisch beheer

Met de tools van tegenwoordig, voer je een quickscan of uitgebreide conditiemeting van een vastgoedobject uit. Die meting gebruik je om een intelligent meerjarenplan op te stellen. Je leert om fundamentele keuzes te maken rekening houdend met het wetgevend kader.

Module 4: financieel rendement, vastgoedexploitatie en boekhoudkundig beheer

Jij weet wanneer een investeringspand het vooropgestelde rendement heeft behaald. Je kan aantonen op welk moment er gekocht, verkocht of gerenoveerd moet worden. Bij grotere portefeuilles denk je ook na over een slimme risicospreiding.

certificaat

 • Getuigschrift: het volledige postgraduaat met succes afgerond.
 • Creditattest: geslaagd voor een module.
 • Attest van deelname: de lessen gevolgd maar niet deelgenomen aan de evaluatie.
Sfeerbeeld
Dit postgraduaat is bij het BIV erkend voor 20 uur permanente vorming. De afzonderlijke modules kunnen ook als navorming gevolgd worden.

Doelgroep.

Heb je net jouw bachelor in het vastgoed of landmeten behaald en wil je je verder verdiepen in deze tak van het vastgoed? Of ben je al een tijdje aan het werk in de financiële sector, als syndicus, rent­meester, architect, investeerder, project­ontwikkelaar of property- of asset­manager? En wil je jouw kennis over vastgoedbeheer verfijnen? Dan is dit postgraduaat beslist iets voor jou.

Doelgroep.

Heb je net jouw bachelor in het vastgoed of landmeten behaald en wil je je verder verdiepen in deze tak van het vastgoed? Of ben je al een tijdje aan het werk in de financiële sector, als syndicus, rent­meester, architect, investeerder, project­ontwikkelaar of property- of asset­manager? En wil je jouw kennis over vastgoedbeheer verfijnen? Dan is dit postgraduaat beslist iets voor jou.

Praktisch.

De lessen vinden plaats op dinsdagen van 13 tot 19 uur.

Module 1

 • 22 en 29 september 2020
 • 6, 13, 20 oktober 2020

Module 2

 • 27 oktober 2020
 • 10, 17 en 24 november 2020
 • 1, 8 en 15 december 2020
 • 5 en 12 januari 2021

Module 3

 • 19 en 26 januari 2021
 • 2, 9 en 23 februari 2021
 • 2, 9, 16 en 23 maart 2021

Module 4

 • 30 maart 2021
 • 20 en 27 april 2021
 • 4, 11, 18 en 25 mei 2021
 • 1 en 8 juni 2021

locatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

prijs

Het volledige postgraduaat kost 3700 euro. Per module betaal je 1100 euro. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs.

Dit postgraduaat komt niet in aanmerking voor opleidingscheques of betaald educatief verlof. Heb je toch nog vragen over tijdskrediet, Vlaams zorgkrediet, loopbaanonderbreking, Vlaams opleidingsverlof of andere financiële ondersteuning? Neem dan contact op met STUVO via zorg@hogent.be

Erkenningsnummer KMO-portefeuille: DV.O101616 Meer info: vlaio.be

contact

vastgoedbeheer@hogent.be
09 243 27 67 of 0477 68 98 86

nuttige links

studiefiches
infomomenten 
brochure bekijken

Sfeerbeeld

Vraag snel een intakegesprek aan, want met deze opleiding heb jij een unieke positie op de arbeidsmarkt.

Intakegesprek aanvragen