Facebook Pixel Een vlotte start in het hoger onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Een vlotte start in het hoger onderwijs

Een vlotte start.

E

Een vlotte start.

Op deze pagina vind je alle info voor een vlotte start aan HOGENT. Je vindt hier linken naar digitale tools, documenten, de waaier aan IT-voorzieningen en mogelijkheden tot ondersteuning. Neem zeker de tijd om eens rond te snuisteren.

Hoe zal het academiejaar 2021-2022 verlopen?

HOGENT start het academiejaar 2021-2022 op in code groen! Daar zijn we heel erg blij om. Dat betekent dat onze lokalen opnieuw maximaal mogen worden gebruikt en dat we weer van het campusleven zullen kunnen genieten. Natuurlijk gaan we ook de positieve zaken van het coronajaar niet zomaar weggooien: elke opleiding heeft een optimale mix uitgewerkt waarin fysiek contactonderwijs op de campus en digitaal leren elkaar aanvullen en versterken. Never waste a good crisis. Vanzelfsprekend blijven we alert voor mocht het virus opnieuw opduiken. Ventilatie wordt het codewoord volgend academiejaar. Veiligheidsmaatregelen hebben we steeds achter de hand.

Tot op de campus!

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.

Handige links.

Onderstaande links helpen je om als student je weg te vinden op HOGENT.

banner twee studenten aan tafel met een boek

Studentensecretariaten

Het studentensecretariaat is je eerste aanspreekpunt voor vragen over je lesrooster, attesten die je nodig hebt, een nieuwe studentenkaart aan te vragen, … Ook als je vragen hebt over je studentendossier of wat je moet doen als je ziek bent, kan je hier terecht.

contact en openingsuren →
je persoonlijke studentendossier (iBaMaFlex)  →
elektronisch leerplatform (Chamilo) →

Studietrajectbegeleiding

Advies over je opleiding en je studiecontract?, Opvolging van je trajectkeuze? Vrijstellingen? Leerkrediet? Eén adres: je studietrajectbegeleider! Wie is dat? Via de contactpagina maak je een afspraak bij de juiste persoon. We helpen je graag!

contact →

Studentenbegeleiding+

Je hebt een auditieve, motorische of visuele beperking? Kamp je met een chronische aandoening? Een leerstoornis of ADHD? Een geestelijk gezondheidsprobleem? Dan kom je in aanmerking voor het speciaal statuut ‘studeren met een functiebeperking’.

meer info →
compenserende software →
contact →

Studentenvoorzieningen

Bij de studentenvoorzieningen (kortweg STUVO) van HOGENT kan je terecht voor alles wat niets met je leerstof te maken heeft, zoals financiële ondersteuning bij aankoop van je laptop, maar ook info over sporten bij HOGENT, of de studentenwerking.

meer info →

Studentenraad

De Algemene Studentenraad (ASR) is de erkende, officiële studentenraad van HOGENT. De ASR fungeert als overlegplatform, adviesorgaan en uitvalsbasis en ondersteunt bovendien tal van projecten, zowel binnen als buiten de hogeschool. 

Wil je je ei ergens kwijt maar weet je niet bij wie je moet zijn? Vraag het dan eens aan een medestudent en leg je ei via revolte@hogent.be.

meer info →

 

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studiebegeleiding

Moeite om de juiste studiemethode te vinden? Problemen met je studieplanning? Leerstof onthouden lukt niet goed? Samen met je studiebegeleider ga je op zoek naar antwoorden. Kennismaking met de studiebegeleiders gebeurt tijdens de onthaalweek. Voor sommige opleidingen zijn er ook gerichte infosessies tijdens de onthaalweek.

meer info en een afspraak maken →

 

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

Studentenverenigingen

In Gent zijn meer dan honderd studenten­verenigingen actief. Sommige zorgen voor begeleiding, advies, een cursusdienst, … Andere trekken de kaart van de traditie en houden vast aan bijvoorbeeld cantussen als essentieel element van het studenten­leven.

meer info →

banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

De bib en zo

Iets opzoeken in de bib? Op elke campus vind je gespecialiseerde bibliotheken. Zelfs als de bib gesloten is, blijft de digitale bib wel open. Op de bibpagina kan je opzoeken in de catalogus van HOGENT, in andere wetenschappelijke bibliotheken of in de bibliotheek van de overheid. De openingsuren en contactgegevens vind je op dezelfde pagina.

meer info →