Facebook Pixel Van opleiding veranderen en de juiste keuze maken - Hogeschool Gent
Foto Van opleiding veranderen en de juiste keuze maken

Van opleiding veranderen.

V

Van opleiding veranderen.

Wil je graag van opleiding veranderen? Het is belangrijk om de juiste studiekeuze te maken en je daarbij eventueel te laten begeleiden. Het is geen ramp als je dan toch een verkeerde keuze hebt gemaakt. Al heeft dat, afhankelijk of je al dan niet generatiestudent bent en afhankelijk van de periode, wel gevolgen voor je leerkrediet.

Veranderen van opleiding

Weet je al welke richting je uit wil? Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van je nieuwe opleiding.

Ben je niet zeker of je huidige opleiding bij je past? Of twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen in het hoger onderwijs? Onze studieadviseur kan jou op weg helpen. Neem contact op met onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89.

Wanneer je stopt met een opleiding of je wil veranderen van opleiding, dan kan dat gevolgen hebben voor je studiegeld, leerkrediet, groeipakket en studietoelage.

Opgelet! Ben je al HOGENTenaar en wil je na afloop van het academiejaar veranderen van opleiding? Dan kan dat gewoon via de herinschrijvingsaanvraag in Ibamaflex.

De herinschrijvingsaanvraag is beschikbaar na de puntenbekendmaking in juni voor studenten die geslaagd zijn voor alle opleidingsonderdelen.

Ben je niet geslaagd in juni? Dan wordt de herinschrijvingsaanvraag beschikbaar na de puntenbekendmaking in september. Wens je vroeger in te schrijven omdat je niet deelneemt aan de tweede zittijd, neem contact op met het studentensecretariaat.
 

Instromen in februari

In een opleiding instromen in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de resultaten van de examens tegen? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Ben je op zoek naar meer praktijk? Actie is het codewoord!

Meer info