Facebook Pixel Lerarenopleidingen - Hogeschool Gent
Foto Lerarenopleidingen

Lerarenopleidingen.

L

Lerarenopleidingen.

Wie ervoor kiest om leerkracht te worden, maakt meer dan ooit het verschil in de maatschappij. Er zijn tal van educatieve opleidingen om in het onderwijs te kunnen lesgeven of zich te heroriënteren binnen het onderwijs. Ook voor wie eerst een andere weg is ingeslagen. Klik op de filters die bij jouw persoonlijke situatie passen en bekijk wat jouw opties zijn aan HOGENT. 

Ik wil aan de slag in het ...

Heb je al een bachelor of master behaald in het hoger onderwijs?

educatieve bachelor kleuteronderwijs

 dagonderwijs

Ben je gefascineerd door kleuters en wil je meebouwen aan hun toekomst? Werk je graag samen met anderen en ben je expressief en creatief? Dan is onze opleiding tot leraar kleuteronderwijs geknipt voor jou. 

meer info →

educatieve bachelor lager onderwijs

 dagonderwijs

Boeit de leefwereld van lagere schoolkinderen jou mateloos? Heb je een brede interesse en wil je die inzetten om voor hen het verschil te maken? Kies dan voor de bachelor lager onderwijs en word een geëngageerde leraar.

meer info →

educatieve bachelor secundair onderwijs

 dagonderwijs

Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best interessant? Je wil het verschil maken in hun ontwikkeling tot volwassene? Geef de wereld het beste van jezelf en word leerkracht secundair onderwijs in twee onderwijsvakken.

meer info →

educatieve bachelor secundair onderwijs, lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie

 dagonderwijs

Je bent ondernemend, enthousiast én een creatieve duizend­poot die van afwisseling en uitdaging houdt? Je wil een sport­aanbod en beweeg­mentaliteit creëren voor iedereen, van jong tot oud, in elke situatie? Dan is dit uniek traject op jouw lijf geschreven!

meer info →

educatief graduaat voor het secundair onderwijs

 dagonderwijs, avondonderwijs, leerkracht in opleiding (LIO)

Heb je een diploma secundair onderwijs en minimaal drie jaar nuttige beroepservaring? Je wil je vakkennis doorgeven aan jongeren of volwassenen? Of je geeft al praktijkvakken en je wil steviger in je schoenen staan? Kies dan voor het educatief graduaat. 

meer info →

verkort traject educatieve bachelor kleuteronderwijs

 dagonderwijs, afstandsonderwijs

Heb je al een diploma hoger onderwijs en ontdek je nu pas dat je echte passie bij kleuters ligt? Je vindt dat elk kind recht heeft op een goede start en je wil in hun leefwereld het verschil maken? Dan is de verkorte opleiding kleuteronderwijs geknipt voor jou.

meer info →

verkort traject educatieve bachelor lager onderwijs

 dagonderwijs, afstandsonderwijs

Heb je al een diploma behaald in het hoger onderwijs en is de ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 12 jaar je mateloos beginnen te fascineren? Geef de wereld het beste van jezelf en start deze verkorte opleiding.

meer info →

verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs 

 dagonderwijs, avondonderwijs, afstandsonderwijs,  leerkracht in opleiding (LIO)

Heb je een bachelor­diploma, misschien ook beroeps­ervaring en ben je gepas­sio­neerd door je vak? Of geef je al les, maar mis je de nodige achtergrond of heb je geen educatief diploma om jouw carrière uit te bouwen? Dan kan je een verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs volgen.

meer info →

extra onderwijsbevoegdheid voor het secundair onderwijs

 dagonderwijs

Ben je leraar in het kleuteronderwijs of lager onderwijs en overweeg je een switch naar het secundair onderwijs? Of ben je al bevoegd om les te geven in het secundair onderwijs, maar wil je onderlegd zijn in een extra vak? Start dan deze opleiding van 42 studiepunten.

meer info →

extra onderwijsbevoegdheid voor lichamelijke opvoeding of bewegingsrecreatie

 dagonderwijs

Heb je al een bachelor kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs? Of heb je al een andere bachelor aangevuld met een specifieke leraren­opleiding? En wil je nu ook het vak lichamelijke opvoeding of bewegings­recreatie kunnen geven? Dan kan dat via een verkort traject.

meer info →

verkort traject educatieve bachelor secundair onderwijs, twee onderwijsvakken

 dagonderwijs

HOGENT heeft een traject op maat van studenten die al een educatief graduaat of een specifieke lerarenopleiding hebben behaald, maar nog geen bachelordiploma. In twee jaar kan je bij ons leerkracht secundair onderwijs worden in twee onderwijsvakken.

meer info →

educatieve master in de audiovisuele en beeldende kunsten of muziek en podiumkunsten

 dagonderwijs,  leerkracht in opleiding (LIO)

Heb je al een bachelor of master in de kunsten en wil je een belangrijke schakel zijn in de verdere ontwikkeling van het kunstonderwijs en van het podiumlandschap in Vlaanderen? Dan is deze educatieve master zeker iets voor jou.

audiovisuele en beeldende kunsten →
muziek en podiumkunsten →

postgraduaat Freinet

 dagonderwijs

Dit postgraduaat richt zich op wie al in een Freinetschool werkt of zich intensief wil voorbereiden op Freinetonderwijs. Heb je een diploma hoger onderwijs? Dan kan je dit postgraduaat starten. Een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid wordt aangeraden.

meer info →

postgraduaat niet-confessionele zedenleer voor het lager onderwijs

 dagonderwijs

Dit postgraduaat richt zich tot vrijzinnigen met minimaal een professionele bachelor en een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid die willen functioneren als bijzonder leermeester niet-confessionele zedenleer in het lager onderwijs.

meer info →

postgraduaat advanced personal trainer

 dagonderwijs, weekendonderwijs

Als personal trainer ondersteun je mensen in het behalen van hun sportieve en revalidatie­doelen. Dit deeltijds postgraduaat omvat zeven modules die het DNA van de advanced personal trainer vormen. Zowel op vlak van fitness als op vlak van ondernemen in de praktijk.

meer info →

Liever een korte vorming?

Check het vormingsaanbod voor het onderwijs van Yonk.