Facebook Pixel Internationaal Bedrijfsmanagement (Banaba) - Hogeschool Gent
Foto Internationaal Bedrijfsmanagement (Banaba)

Internationaal bedrijfsmanagement.

I

Internationaal bedrijfsmanagement.

De banaba internationaal bedrijfsmanagement wil een mind opener zijn: internationaal verdiepend, no-nonsense en gefocust op dynamische zelfsturing.

Als student uit het vakgebied bedrijfsmanagement vergroot je je kansen op de (internationale) arbeidsmarkt. Ook voor afgestudeerden uit andere richtingen (bachelor of master) opent deze opleiding deuren. Want voor de meeste onderdelen heb je de keuze tussen basic en advanced niveau. De focus ligt uiteraard op het internationale werkveld. De kers op de taart is de internationale stage. Verplicht voor elke student.

Leer van vakspecialisten

De klemtoon ligt op internationale competenties. Die leer je niet in traditionele vakken. Hoe dan wel? Vakspecialisten, internationale managers en experts met bewezen ervaring tonen jou de weg met professionele presentaties en cases.

Kies je eigen leertraject

Vervolgens ga je zelf aan de slag met een selectie projecten waarop je intekent. Zo ben je ondernemer van je eigen leertraject. Je bepaalt zelf je professionele keuzes nadat je je interesses, ambities en talenten in kaart hebt gebracht. Gedreven coaches uit het werkveld kijken mee over je schouders en sturen bij waar nodig.

Maximale ontplooiing van je talenten en competenties

De opleiding is in eerste instantie praktijkgericht. Je leert al doende, met multi­disciplinaire projecten gerelateerd aan het internationale werkveld. We stappen af van een traditioneel klassikaal onderwijs­systeem met examens. De opleiding focust op grens­verleggende inzichten. Vaardigheden en kennis die je verkrijgt door gaandeweg te groeien in de zelf­gekozen projecten. Is er dan geen enkele graadmeter? Toch wel. Je bent geslaagd als je de verworven inzichten effectief beheerst en kan toepassen.

Volg een online infosessie →

doelgroep

Alle vooropleidingen komen in aanmerking dankzij onze aanpak met basic en advanced niveau per onderdeel. Wat telt er?

  • Je bent gepassioneerd door de bedrijfswereld.
  • Je droomt van een internationale carrière.
  • Je bent gedreven.

Heb je een bachelor- of masterdiploma met een bedrijfseconomische vooropleiding? Dan kom je in aanmerking voor het advanced niveau (bijvoorbeeld bedrijfs­management, retail­management, communicatie­wetenschappen, communicatie­management).

prijs

De opleiding kost 2500 euro all-in, ook de hotel­kosten en vervoers­kosten van onze uitstappen zijn inbegrepen (behalve reis- en verblijfs­onkosten van de buitenlandse stage).

Download de brochure →

Perfecte aanvulling

“Internationaal bedrijfsmanagement bleek de perfecte aanvulling op mijn diploma hotelmanagement. Vooral de bijgebrachte kennis op vlak van sales, digitale marketing, human resources en trendanalyse zijn supernuttig en geven me meer kans om door te groeien in mijn huidige functie binnen het hotel.”

Jérome Delva
oud-student

Perfecte aanvulling

“Internationaal bedrijfsmanagement bleek de perfecte aanvulling op mijn diploma hotelmanagement. Vooral de bijgebrachte kennis op vlak van sales, digitale marketing, human resources en trendanalyse zijn supernuttig en geven me meer kans om door te groeien in mijn huidige functie binnen het hotel.”

Jérome Delva
oud-student

Opbouw van het academiejaar. 

Inspiratietweedaagse Rotterdam

In Rotterdam werk je twee dagen samen met je teamgenoten aan een international experience assignment. Uiteraard duik je de stad in en bezoek je enkele inspirerende bedrijven en de haven van Rotterdam. Vervoer en hotel (met ontbijtformule) zitten in het inschrijvingsgeld inbegrepen.

International Box of Knowledge

In de module International Box of Knowledge gaan we in op de internationale dimensies van enkele belangrijke vakgebieden:

  • Marketing
  • Finance
  • HRM
  • Logistics
  • Law

Naast colleges en presentaties door internationale experten werken we in deze module ook met gescripte praktijkvoorbeelden. Zo oefen je je vaardigheden op het vlak van projectmanagement, en dat met diverse bedrijfsvraagstukken.

In de Integration sessions krijg je een inzicht in het proces van de besluitvorming binnen een bedrijf. Je wordt ondergedompeld in de voornaamste concepten van change management en fact-based decision making op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Data modellering, big data, business intelligence en analytical intelligence komen hier allemaal aan bod.

Integrated Business Projects

Daarna volgen negen weken Integrated Business Projects (november, december, januari, februari). In groep ga je aan de slag met reële bedrijfscases. De bedrijven stellen hun project kort voor. In functie van je eigen interesses, talenten, ambities en verwachtingen motiveer je aan welk project je deelneemt. Door deze werkwijze specialiseer je jezelf in bepaalde expertises terwijl je andere competenties verbreedt. Je verdiept deze competenties en expertises nog verder door binnen de projectgroep bepaalde rollen op te nemen.

De doelstelling van deze projecten? Op basis van de briefing van het bedrijf formuleer jij verstandige, gemotiveerde en realiseerbare voorstellen. En dat binnen de verschillende geselecteerde domeinen. Zo verwerf je een helikopterzicht, je grootste troef in deze sector. Wat nog? Je krijgt een no-nonsense inzicht in het internationaal management van een bedrijf en de strategische opportuniteiten op verschillende vlakken.

Keuzevak Spaans of Duits

Je kiest voor Spaans (basis) of Duits: intermediate of advanced, afhankelijk van je instapniveau.

Project International Entrepreneurship

Met dit project krijg je inzicht in internationale bedrijfsontwikkeling en ondernemerschap.

In het eerste deel werk je aan enkele belangrijke competenties om je managementvaardigheden te verbeteren: marktanalyse, tijdmanagement, presentatievaardigheden, trends in ondernemerschap en leiderschap.

Tijdens het tweede deel van het project werk je een week lang fulltime aan een ondernemersproject. Je werkt samen met andere studenten een plan uit om een bedrijfsidee naar de internationale markt te brengen. Je houdt hierbij rekening met o.a. trendanalyse, financiële aspecten, strategische aspecten en marktanalyse.  Zo krijg je een praktisch voorproefje van wat het betekent om een bedrijfsidee over te zetten naar real-life ondernemerschap. Twee docenten, die zelf met de voeten in het bedrijfsleven staan, begeleiden je doorheen het proces. 

International Skills
and Language Program

De klemtoon ligt op zelfsturing. Maar we laten je niet aan je lot over. Doorheen het academiejaar monitoren en stimuleren we jouw persoonlijke ontwikkeling. We doen dat met een competentie- en taalportfolio.

Aan het begin van het jaar breng je je startcompetenties in kaart. Vervolgens bepaal je je eigen leerdoelen en met welke eindcompetenties je wil afstuderen. Op die manier ben je manager van je eigen traject. Ook
het taalportfolio werkt volgens dit principe. Gaandeweg scherp je jouw taalvaardigheid aan in drie vreemde talen. Je leert snel door de taal praktisch te oefenen tijdens inspirerende levensechte situaties. We trekken onder andere naar Lille. Taal is in deze opleiding geen theoretisch studieobject maar een tool.

Internationale stage

Het sluitstuk is een buitenlandse stage van twaalf weken. Een onvergetelijke ervaring voor alle studenten die ooit de opleiding hebben doorlopen. Je brengt zelf je stageplek aan en je kiest zelf het land en de sector die je het meeste aanspreken. Alle stageplaatsen worden gescreend en de goedkeuring gebeurt steeds in overleg met de docenten en stagecoördinator. Bovendien beschikt HOGENT met zijn international office ook over een database van gescreende bedrijven en organisaties in het buitenland. Potentiële stageplaatsen die HOGENT-kandidaten met open armen ontvangen.

Eindevaluatie

De eindevaluatie is gebaseerd op de output van alle projecten en de stage.

Meer dan de moeite waard.

"In deze opleiding leer je echt wat “samenwerken” is. De uitdagingen die daarbij komen kijken neem je met beide handen aan. Dit extra jaar was meer dan de moeite waard. Ik heb zelfs mijn droom kunnen waarmaken en stage kunnen lopen in The City of London!“"

Aliki De Bleser
Oud-student

Perfecte aanvulling

“Internationaal bedrijfsmanagement bleek de perfecte aanvulling op mijn diploma hotelmanagement. Vooral de bijgebrachte kennis op vlak van sales, digitale marketing, human resources en trendanalyse zijn supernuttig en geven me meer kans om door te groeien in mijn huidige functie binnen het hotel.”

Jérome Delva
oud-student

Schematische opbouw van de opleiding.

Opbouw van de opleiding internationaal bedrijfsmanagement.
semester 1
sep-nov

International Box of Knowledge:
- Marketing
- Finance
- HRM
- Logistics
- Law
- Integration sessions

  International Entrepreneurship Program

International language program: English/French

 

 

Elective Course unit:
- Spanish
- German

 

 

 

International Skills: internship

 

 

nov-dec Integrated Business Projects
kerstvakantie
Opbouw van de opleiding internationaal bedrijfsmanagement in semester 2.
semester 2
jan-feb                                                                                                                                                 Integrated Business Projects                                                 International Entrepreneurship Program

                                                                                                                                                     

 

International Skills: internship

 

vakantieweek
maa-jun

                                                             International Skills: internship

Waardevol netwerk.

“Naast kritisch denken leer je ook je eigen mogelijkheden kennen. Mijn internationale stage in Berlijn zorgde voor de nodige maturiteit in een realistische bedrijfscontext. Het hele traject was zowel professioneel als gemoedelijk. Ik heb er bovendien een waardevol netwerk aan overgehouden.”

Tim Vandenbroucke 
Oud-student

Perfecte aanvulling

“Internationaal bedrijfsmanagement bleek de perfecte aanvulling op mijn diploma hotelmanagement. Vooral de bijgebrachte kennis op vlak van sales, digitale marketing, human resources en trendanalyse zijn supernuttig en geven me meer kans om door te groeien in mijn huidige functie binnen het hotel.”

Jérome Delva
oud-student

Intakegeprek en inschrijven.

Interesse? Wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt. Voordat je kan inschrijven, hebben wij graag een gesprek met jou.

Waarom een intakegesprek?

Omdat we willen nagaan of je over de juiste mindset beschikt. Een ondernemende attitude en een sterke motivatie zijn belangrijk. 

Hoe vraag je een gesprek aan?

Stuur een e-mail naar banabaib@hogent.be. De gesprekken vinden plaats tussen november en september (zolang er plaatsen beschikbaar zijn).

Goed gesprek gehad?

Schrijf je dan als de bliksem in. We werken volgens het principe first come, first served. Is het contingent van 40 studenten bereikt, dan stoppen de inschrijvingen.

Wat breng je mee?

Je diploma’s van zowel het secundair als het hoger onderwijs. Voor je laatste jaar volstaat een voorlopig attest of puntenbriefje.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Bedrijfsmanagement

In de bachelor bedrijfs­management heb je de keuze uit 7 afstudeer­richtingen: accountancy-fiscaliteit, financiën & verzekeringen, kmo-management, marketing, milieu- en …

Verkort traject bedrijfsmanagement
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma behalen.
Ondernemen

Je onderneemt of je hebt een start-upidee en je kan nog extra ondersteuning gebruiken? In het postgraduaat ondernemen ga je zelfstandig aan de slag met begeleiding van een business coach en een …