Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

INTERNATIONAAL BEDRIJFSMANAGEMENT

De sleutel naar een carrière als junior professional in een internationale context

De bachelor na bachelor internationaal bedrijfsmanagement richt zich naar bachelors en masters met een sterke interesse voor het internationale bedrijfsleven. De opleiding wil een mind opener zijn : internationaal verdiepend, no-nonsense praktijk georiënteerd en gefocust op management skills in een global environment. De insteek is zelfsturing vanuit eigen talenten, verwachtingen en professionele ambities : de cursist zet in hoge mate zelf een gepersonaliseerd traject uit ondermeer via selectie van cases. De opleiding gaat dus niet uit van ‘iedereen gelijk’ via een patroon van klassikale lesblokken. Er wordt hoofdzakelijk projectmatig gewerkt in nauwe interactie en feedback met het internationale werkveld. Een deel van de training is Engelstalig. De docenten zijn gedreven vakspecialisten met praktijkervaring. Alle gastdocenten beschikken over een high level expertise in het internationale werkveld.

De opleiding is niet alleen premium maar ook gepersonaliseerd in levels met een verschillende samenstelling van studenten per level per opleidingsonderdeel al naargelang voorkennis en interesses. In totaliteit worden maximaal 50 cursisten toegelaten. Inschrijven kan pas na een intake.

De training IB leidt op tot junior professionals met een hands-on internationale management dimensie. Succesvol afgestudeerden krijgen het hoog gewaardeerde diploma bachelor in het internationaal bedrijfsmanagement.

Oneindig veel toekomstmogelijkheden.

Op 19 februari 2018 organiseerden de studenten zelf een groots event voor het goeie doel. Erwerd uiteindelijk meer dan 5000 euro opgehaald. Herbeleef dit event en check de aftermovie.

 

Wie wil inschrijven voor de opleiding IB doorloopt eerst een screening: de zogeheten intakeprocedure. Alleen kandidaten die slagen voor de intake kunnen ook effectief inschrijven.

Intake: voorbereiding en timing

Tijdens de intake peilen we vooral naar je mindset: een gedrevenheid voor het internationale, een ondernemende attitude en een sterke motivatie zijn belangrijk. De intake bestaat uit een gesprek en enkele schriftelijke vragenlijsten. Het duurt ongeveer een uur.

Om in te schrijven voor de intakeprocedure mail je naar banabaib@hogent.be. Er zal je gevraagd worden een CV en een motivatiebrief op te sturen.

Opgelet : we laten maximaal 50 studenten toe.

Inschrijven

Alleen wie slaagt voor de intake kan ook effectief inschrijven voor de opleiding IB. Eenmaal toegelaten tot de opleiding moet je ook tijdig inschrijven. We werken volgens het principe first come, first served. Als het contingent van 50 studenten is bereikt stoppen de inschrijvingen.

Met het document van intake kan je je tot en met 19 september 2017 inschrijven op het centraal inschrijvingspunt, campus Schoonmeersen, gebouw B. Meer informatie vind je hier. Vanaf 20 september kan je je inschrijven op het inschrijvingspunt van de faculteit Bedrijf en Organisatie, campus Schoonmeersen, gebouw B, lokaal 0.076 tussen 8 en 12 uur en 13 en 16.30 uur. 

Om in te schrijven, breng je je diploma’s mee zowel van het secundair als van het hoger onderwijs. Voor je laatste jaar volstaat een voorlopig attest of puntenbriefje. Breng ook je identiteitskaart mee.

Inschrijven met een creditcontract of examencontract is niet toegestaan.

Kostprijs

De opleiding kost 2350 euro all-in behalve reis-en verblijfkosten van de buitenlandse stage.

 

Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op de volgende campus:
Schoonmeersen
 

Is deze opleiding
iets voor mij?

Vraag het aan je vrienden


 

Heb je vragen?

Eveline helpt je graag verder!
Eveline Schollaert

Mail mij