Facebook Pixel Bedrijfsmanagement - Business Lab - Hogeschool Gent
Foto Bedrijfsmanagement - Business Lab

Bedrijfs­management: Business Lab.

B

Bedrijfs­management: Business Lab.

 

Wil je alle takken van het bedrijfs­management kunnen beheersen? In het Business Lab pak je uitdagingen aan van echte bedrijven en organisaties. Geen klas­lokalen, maar een kantoor. Geen hoor­colleges, maar projecten. Je lessen­rooster volgt het ritme van het bedrijfs­leven en de lesgever is je coach.

In dit traject van de bachelor bedrijfs­management kies je geen afstudeer­richting. Je kiest voor een allround opleiding omdat je elke uitdaging in de organisatie van de toekomst wil kunnen aanpakken. Zo word je een echte game­changer en een grote aan­winst voor elke werk­gever, klaar om een duurzame impact te maken op de super­diverse, internationaal geconnecteerde en circulaire wereld van morgen.

Het bedrijfsleven, vanaf dag 1.

We dompelen je onder in een simulatie van het bedrijfsleven. Je komt dus niet naar de klas, maar naar het kantoor. Daar krijg je uitdagingen voor­geschoteld van echte bedrijven en organisaties. Samen met je team bepaal je hoe je die aan­pakt op een domein­overschrijdende manier. Zo leer je jouw creativiteit inzetten en werk je terwijl ook aan je professionele vaardig­heden, zowel op vlak van finance, marketing en ondernemer­schap als op vlak van digitale en communicatieve skills.

Je ontdekt samen wat wel en niet werkt. Vanuit de gedeelde ervaringen bespreken we uiteraard ook de theorie erachter. Je coaches geven opleidingen en trainingen die je meteen kan toepassen op een specifieke uitdaging van het werkveld. Voor die bedrijfs­uitdagingen of labs experimenteer je zowel individueel als in groep met opgedane kennis en technologische vaardigheden. Zo leer je allerlei bedrijfs­processen beheersen. Van business­concept tot marketing­plan. Van circulair ondernemen tot financieel management. Van prijs­bepaling tot communicatie.

Download de brochure

Bekijk een weekplanning

Schrijf je meteen in

Bepaal zelf je koers.

Doorheen de drie jaar krijg je steeds complexere uitdagingen voorgeschoteld. Eerst met veel hulp van onze coaches, en dan steeds meer zelf­sturend. Je krijgt ook ieder jaar meer sturing in je eigen traject. Met de keuze­opleidings­onderdelen bepaal je zelf waarin je specialiseert.

profielfoto Petra Couck

Petra Couck

coach & lesgever

Chat met Petra
In het Business Lab vervagen de grenzen tussen de vakken. Zo ontdek je tijdens de labs zowel individueel als in groep wat de link is tussen financieel management en marketing en tussen boek­houden en communicatie.

Bekijk het programma in de brochure

In het Business Lab vervagen de grenzen tussen de vakken. Zo ontdek je tijdens de labs zowel individueel als in groep wat de link is tussen financieel management en marketing en tussen boek­houden en communicatie.

Bekijk het programma in de brochure

Praktijk.

Eerste jaar.

Je krijgt bedrijfs­uitdagingen voor­geschoteld waarvoor je oplossingen uitwerkt. Zo help je echte onder­nemers vooruit terwijl je er zelf uit leert. In het eerste jaar focussen we op het verkennen en ontwikkelen van ideeën, zowel in bestaande als in nieuwe organisaties. In vier grote labs leer je die ideeën omzetten in effectieve ondernemings­plannen, onder begeleiding van een coach en professionals uit het werkveld. Tegelijk ontdek je wat jou écht interesseert.

Tweede jaar.

In het tweede jaar werk je aan complexere uitdagingen en word je steeds actiever en zelf­standiger. Je bepaalt zelf waar je onder­steuning nodig hebt van je coach om betere oplossingen te kunnen uitwerken. Je kiest ook waarin je verder wil specialiseren aan de hand van keuze­opleidings­onderdelen.

Derde jaar.

Bepaal je eigen traject in het derde jaar. Wil je graag op Erasmus? Een micro degree of een stukje uit een andere HOGENT-opleiding volgen? Of liever verder specialiseren in innovatie­management om verandering te creëren binnen organisaties? Het is allemaal mogelijk in het eerste semester. In het tweede semester trek je op stage naar een organisatie en job die jij kiest. Wil je werken aan je eigen onderneming? Dan is dit jouw proeftuin om te experimenteren.

 
Internationale ervaring

Je krijgt verschillende mogelijk­heden om inter­nationale ervaring op te doen. Zo kan je kiezen om stage te lopen in het buiten­land of om via een inter­nationale uit­wisseling (Erasmus) een semester in het buiten­land te studeren. Wees gerust: HOGENT helpt je met alle paperassen, financiële ondersteunings­maatregelen en logistieke obstakels.


Unieke aanpak.

Klik en ontdek wat het allround traject Business Lab uniek maakt.

Vragen?

Chat met een lesgever →

In jouw toekomstige job zal je alle uitdagingen domein­overschrijdend moeten aanpakken. Daarom doen we dat in de opleiding ook al zo. Bij iedere bedrijfs­uitdaging of lab krijg je de nodige kennis mee om een oplossing uit te werken: van management tot economie, financiën, marketing, talen en IT.

Je lesgevers zijn hier niet alleen om kennis over te dragen, ze zijn ook je persoonlijke coaches. Dankzij hun constructieve feedback en onder­steuning kan je je tijdens de opleiding helemaal ontplooien tot de beste versie van jezelf.

Leren is meer dan in een leslokaal zitten luisteren. Daarom zit er in je lessen­rooster heel wat variatie met bedrijfs­bezoeken, project­werk, gast­sprekers, presentaties, brainstorm­sessies en thuis­werk. Bovendien kan je voor de les­momenten zelf kiezen: volg je een klassieke les of zet je jezelf even apart om zelfstandig te werken? Zo gaan we voluit voor een interactieve leer­ervaring waarbij je zelf aan zet bent.

De thuisbasis van Business Lab is een open en moderne kantoor­ruimte die we flexibel kunnen inrichten met panelen en verschuif­bare tafels en stoelen om te vergaderen, te brain­stormen of in rust te werken. Zo creëer je altijd de juiste setting naar­gelang jouw noden.

Een goeie bedrijfs­manager kan ook communiceren in een inter­nationale werk­omgeving. Daarvoor gebruik je ook Engels, Frans en Nederlands op een praktische en inter­actieve manier. Want nog belangrijker dan het van buiten leren van woorden­schat, spelling en vervoegingen, is dat je effectief kan communiceren in de setting van ieder bedrijfs­project.

We wachten niet tot de examen­periodes om te evalueren. Een groot deel van je punten kan je al doorheen het jaar verzamelen. Je inzet, opdrachten en prestaties doorheen het semester tellen voor een groter deel mee dan je examens.

Business Lab, iets voor jou?

1

Je stelt liever nooit meer de vraag 'Waarom moeten we dit leren?'
Voortaan vertrek je vanuit de realiteit.

2

Vrienden en familie omschrijven je als een aanpakker. Jij durft de touwtjes in handen nemen.

3

Je houdt van uitdagingen en wil graag alles kunnen. Challenge accepted!

4

Je wil je creativiteit verder ontwikkelen en vernieuwende ideeën bedenken.

5

Samen met anderen leren en werken geeft je energie.

Wat na je diploma?

Werken

Tijdens de opleiding ontdek je welke weg je wil uitgaan met je carrière. Door je brede vorming kan je terecht bij allerlei sectoren en organisaties: van kmo’s tot multi­nationals, van profit tot non-profit en van privésector tot ambtenaar in de publieke sector. Bovendien krijg je de nodige skills en attitude mee om de job van je dromen zelf vorm te geven.

Enkele opties:

  • Als allround medewerker kan je binnen organisaties worden ingeschakeld voor verschillende departementen: van marketing en communicatie tot sales en van administratie tot financiën.
     
  • Als intrapreneur kan je ondernemen binnen bestaande organisaties.
     
  • Als ondernemer kan je een eigen onderneming opstarten.

Verder studeren

Heb je na je opleiding de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan, bijvoorbeeld via deze vervolg­opleidingen:

Ontdek alle mogelijkheden

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

schrijf je in →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Bedrijfsmanagement

In de bachelor bedrijfs­management kan je kiezen tussen 7 afstudeer­richtingen en 1 allround traject: accountancy-fiscaliteit, financiën & verzekeringen, …

Retailmanagement

In de bachelor­opleiding retail­management (3 jaar) zet je via duaal leren de management­kennis meteen om in de praktijk bij verschillende retailers. Van super­markten tot …

Stadscampus Aalst

Studeren aan de hogeschool in Aalst? HOGENT stads­campus Aalst is een gezellige campus in het centrum van de stad, op wandel­afstand van station Aalst (850 m), parking …