Facebook Pixel Human Resources Management - Hogeschool Gent
Foto Human Resources Management

Human Resources Management.

H

Human Resources Management.

in samenwerking met:

logo Arteveldehogeschool
logo Odisee
 

Volg een online infosessie → Brochure downloaden →

Mensen maken het verschil. Gemotiveerde en geëngageerde mede­werkers zijn cruciaal bij het opbouwen van sterke en goed presterende organisaties. Human Resources Management (HRM) wil het beste uit mensen, teams en organisaties halen én timmeren aan een gezonde en duurzame werk­omgeving waar alle talenten worden benut en mensen tot hun recht komen.

Als hr-professional sta je vandaag voor verschillende uitdagingen. Denk maar aan de arbeids­markt­krapte, creëren van leer-en loopbaan­kansen met aandacht voor de meest kwets­baren, loon­optimalisatie, digitalisering en innovatie. Maar wat blijft? De juiste persoon met de juiste talenten op de juiste plek. Dat is de kern van een succes­vol human resource management, én van zinvolle, kwalitatieve jobs in een duur­zame en productieve organisatie.

In deze nieuwe opleiding nemen we je doorheen verschillende modules mee op pad langs de belangrijkste thema’s uit het human resources management. Elke module biedt je de juiste kennis, inzichten en skills aan die je tot een start­klare en wend­bare hr- professional maken. We doen dit met oog voor diverse sectoren, duurzaam­heid en de groot­stedelijke context, waarbij Gent en Brussel onze speel­tuin is.

Het studie­traject is flexibel, met een dag les op de campus van je keuze en een avond online lessen. Zo combineer je deze opleiding makkelijker met je job.

Bekijk het programma (pdf)

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak?

Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studie­tijd een extra diploma behalen.

meer info over het verkort traject →

profielfoto Femke Dewulf

Femke

Lesgever

Chat met Femke
Perfect te combineren met een job.

Je krijgt telkens online les op dinsdag van 18 tot 20 uur en fysiek les op vrijdag op de campus in Gent of Brussel, afhankelijk van waar je bent ingeschreven. Perfect te combineren met een job dus.

Perfect te combineren met een job.

Je krijgt telkens online les op dinsdag van 18 tot 20 uur en fysiek les op vrijdag op de campus in Gent of Brussel, afhankelijk van waar je bent ingeschreven. Perfect te combineren met een job dus.

Het beste van drie hogescholen

Uiteraard staat er tijdens deze uitdagende trip een team van door­gewinterde lesgevers voor je klaar met een grote bagage aan expertise. Een bijzondere ploeg want deze nieuwe opleiding wordt georganiseerd door drie hoge­scholen: HOGENT, Artevelde­hogeschool (in Gent) en Odisee (in Brussel).

Het voordeel van deze cocreatie? Een verfrissende cocktail van groot­steden met een diversiteit aan organisaties.

Je bent dus in excellent gezelschap.

100% praktijk­gericht

Verwacht je aan een even­wichtige mix van praktijk en theorie. De link met het werk­veld is altijd nabij. Je bouwt skills op door actuele vraag­stukken uit de praktijk uit te werken, individueel of in kleine groepen. Je persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal.

Verbreden of verdiepen? Je meer inzetten op het welzijn en de veer­kracht van mede­werkers? Wil je een sleutel­rol opnemen op strategisch niveau? Je talen opkrikken en een buiten­landse ervaring opdoen? Kan allemaal.

Je stippelt een persoonlijk traject uit van 180 studie­punten. Standaard doe je daar drie jaar over. Liever spreiden over vier jaar of langer omdat je werkt of andere neven­activiteiten hebt? Geen probleem.

Opleidings­traject op maat

Wat verwachten we van jou? Dat je zelf de touwtjes in handen neemt. Jij zit mee aan het stuur van je eigen traject. Dat bestaat deels uit contact­onderwijs op een studeer­campus naar keuze (Gent of Brussel). Maar vooral uit digitale leer­paden, online-lessen en hybride les­methodes en wanneer je leert: op @campus, @home of @work.

Wie wil, kan per module gebruik­maken van een support group waar je ondersteuning kan vragen en verbinden met andere studenten. Via de vakken onboarding en offboarding werken we aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo sta je sterker in je schoenen en ben je helemaal klaar voor je job als hr-professional.

Kennismakings­gesprek aanvragen

Match ik met deze opleiding?

1

Jij wil het beste uit mensen, teams en organisaties halen.

2

Motiveren, ontwikkelen en waarderen van mensen zit in je DNA.

3

Je wil mee­bouwen aan loop­banen die duur­zaam, wend­baar en kwalitatief zijn.

4

Je bent kritisch, positief ingesteld, zelf­standig én sociaal.

5

Je wil leren en werken combineren.

6

Een job als hr-professional is je op het lijf geschreven en nu ben je toe aan een volgende stap in je carrière.

Wat na je diploma?

Werken

Als hr-professional kan je alle kanten op.
Of je nu aan de slag gaat in een grote of kleine organisatie, in een kmo of multinational, in de profit, social profit of publieke sector, in dienst­verband of als zelf­standige. Je maakt het verschil.

Als recruiter, hr generalist, loopbaanbegeleider, learning & development specialist, payroll officer of hr-data-analist match je de verwachtingen en talenten van mede­werkers met de doel­stellingen van de organisatie.

Jouw drijfveer? Zinvol werk. De juiste persoon op de juiste plek. Je oriënteert mensen naar een gepaste job, coacht en bemiddelt, motiveert, ondersteunt bij veranderingen in de organisatie, biedt opleidings- en ontplooiings­kansen en vergroot zo de inzet­baar­heid van mensen en het succes van organisaties.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je achteraf verder studeren? HOGENT en onze partners bieden je verschillende navormingen en post­graduaten om je competenties te verrijken. Of om een totaal nieuwe weg in te slaan.

Ontdek alle mogelijkheden

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • één dag les op de campus
 • kies tussen Gent of Brussel
 • één avond online
 • digitaal leerplatform als uitvalsbasis
 • flexibel traject
 • het beste van 3 hogescholen

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • één dag les op de campus
 • kies tussen Gent of Brussel
 • één avond online
 • digitaal leerplatform als uitvalsbasis
 • flexibel traject
 • het beste van 3 hogescholen

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen. Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Waar volg ik les?

Eén dag per week op de studeer­campus van jouw keuze: Gent op vrijdag (HOGENT) of Brussel op donderdag (Odisee), uitzonderlijk vinden events plaats op de campus van Artevelde­hogeschool. Daarnaast volg je één avond per week online les. Je belangrijkste uitval­basis is het digitaal leer­platform. Hier kan je zelf­standig en op eigen tempo opleidings­onderdelen verwerken.

Kan je de opleiding combineren met werken?

In een wereld die constant evolueert en steeds veel­eisender wordt, is flexibiliteit essentieel. Op zoek naar een goede balans tussen werk en studie? Dan zijn er in deze opleiding heel wat mogelijk­heden.

Zo kan je kiezen voor een standaard­traject van drie jaar of voor een traject gespreid over vier jaar, kan je opleidings­onderdelen opnemen in zelf­studie of zelfs praktijk- en/of stage-opdrachten op je eigen werk­plek uitvoeren. Lesdag gemist in jouw campus­stad? Dan kan je die week ook op de andere campus terecht.

Vertraag of versnel wanneer jij het wil. Deze opleiding is daarmee ook een ideale keuze voor professionals die een eerste of tweede diploma willen behalen of zich willen bij- of herscholen.

Tijdskrediet of loopbaan­onderbreking

Deze formule biedt je de mogelijk­heid tijdelijk je beroeps­loop­baan geheel of gedeeltelijk te onder­breken. Als werk­nemer moet je tijds­krediet of loop­baan­onder­breking schriftelijk aanvragen bij je werkgever. Na akkoord van je werk­gever dien je een aanvraag voor een uitkering in bij de RVA.

Gedurende de onder­brekings­periode van je arbeids­overeen­komst of van je verminderde arbeids­prestaties, geniet je een onder­brekings­uitkering, betaald door de RVA.
Daarnaast kan je onder bepaalde voor­waarden bij de Vlaamse regering aanspraak maken op een aanmoedigings­premie.

Meer informatie:

 • bij je werkgever
 • bij je vakbond
 • de RVA: rva.be

Vlaams opleidings­verlof

Vlaams opleidings­verlof is het recht van vol­tijdse en sommige deel­tijdse werk­nemers in de privé­sector, die bepaalde algemene of beroeps­opleidingen volgen. Dit om op het werk afwezig te zijn met behoud van het normale (weliswaar geplafonneerd) loon. Het aantal uren toegelaten afwezig­heid is onder meer afhankelijk van de aard van de opleiding en het aantal gevolgde uren.

De opname van verlof gebeurt steeds in overleg met je werkgever. Je neemt het verlof tussen de aanvang van het academie­jaar en het einde van de eerste examen­zit­tijd. Eventueel kan de periode worden verlengd tot het einde van de tweede zittijd.

Komt de opleiding in aanmerking voor de kmo-portefeuille?

Ja. Met deze subsidie recupereer je een stuk van je inschrijvings­geld (erkennings­nummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV 0101616).
Meer info op vlaio.be

Komt de opleiding in aanmerking als beroeps­kwalificatie voor loopbaan­begeleider via de VDAB?

De Vlaamse Regering keurde op 15 december 2023 een wets­voorstel goed dat de voorwaarden om te werken als loopbaan­begeleider sterk verandert. Op dit moment kan je de beroeps­kwalificatie nog niet behalen en leidt geen enkele studie­richting, opleiding of EVC-traject tot de beroeps­kwalificatie 'loopbaan­begeleider'. We verwachten wel dat deze opleiding in aanmerking zal komen. Hou daarom de website van de Vlaamse overheid in de gaten.

Zijn er infodagen?

Op de infodagen doen we er alles aan om jou te helpen bij het maken van jouw studie­keuze. Je kan er praten met les­gevers, mede­werkers en studenten. Fysiek als het kan, digitaal als het moet.

infodagen HOGENT

infodagen Artevelde­hogeschool

infodagen Odisee

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject Human Resources Management

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studie­tijd een extra diploma human resources …

Sociaal werk

In de bachelor sociaal werk verwerf je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes om later als sociaal werker aan de slag te gaan. Na een brede vorming kies je in het derde jaar uit zeven …

Business & Languages

Business & Languages is een afstudeerrichting van de professionele bachelor organisatie & management. Een unieke combinatie van human resources, project- en event­management, …

Arbeid, tewerkstelling en HRM
Het menselijk kapitaal van je organisatie goed inzetten geeft een boost aan het bereiken van je impact. Dit van de juiste mensen aantrekken en selecteren tot het vinden en stimuleren van …