Facebook Pixel Human Resources Management - Hogeschool Gent
Foto Human Resources Management

Human Resources Management.

H

Human Resources Management.

in samenwerking met:

logo Arteveldehogeschool
logo Odisee

nieuwe opleiding onder voorbehoud van goedkeuring

Volg een online infosessie → brochure downloaden →

Mensen maken het verschil. Gemotiveerde en geëngageerde medewerkers zijn cruciaal bij het opbouwen van sterke en goed presterende organisaties. Human Resources Management (HRM) wil het beste uit mensen, teams en organisaties halen én timmeren aan een gezonde en duurzame werkomgeving waar alle talenten worden benut en mensen tot hun recht komen.

Als hr-professional sta je vandaag voor verschillende uitdagingen. Denk maar aan de arbeidsmarktkrapte, creëren van leer-en loopbaankansen met aandacht voor de meest kwetsbaren, loonoptimalisatie, digitalisering en innovatie. Maar wat blijft? De juiste persoon met de juiste talenten op de juiste plek. Dat is de kern van een succesvol human resource management, én van zinvolle, kwalitatieve jobs in een duurzame en productieve organisatie.

In deze nieuwe opleiding nemen we je doorheen verschillende modules mee op pad langs de belangrijkste thema’s uit het human resources management. Elke module biedt je de juiste kennis, inzichten en skills aan die je tot een startklare en wendbare hr- professional maken. We doen dit met oog voor diverse sectoren, duurzaamheid en de grootstedelijke context, waarbij Gent en Brussel onze speeltuin is.

Het studietraject is flexibel, met een dag les op de campus van je keuze en een avond online lessen. Zo combineer je deze opleiding makkelijker met je job.

Bekijk het programma (pdf)

profielfoto Femke Dewulf

Femke

Lesgever

Chat met Femke
Perfect te combineren met een job.

Je krijgt telkens online les op dinsdag van 18 tot 20 uur en fysiek les op vrijdag op de campus in Gent of Brussel, afhankelijk van waar je bent ingeschreven. Perfect te combineren met een job dus.

Het beste van drie hogescholen

Uiteraard staat er tijdens deze uitdagende trip een team van doorgewinterde lesgevers voor je klaar met een grote bagage aan expertise. Een bijzondere ploeg want deze nieuwe opleiding wordt georganiseerd door drie hogescholen: HOGENT, Arteveldehogeschool (in Gent) en Odisee (in Brussel).

Het voordeel van deze cocreatie? Een verfrissende cocktail van grootsteden met een diversiteit aan organisaties.

Je bent dus in excellent gezelschap. 

100% praktijkgericht

Verwacht je aan een evenwichtige mix van praktijk en theorie. De link met het werkveld is altijd nabij. Je bouwt skills op door actuele vraagstukken uit de praktijk uit te werken, individueel of in kleine groepen. Je persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal.

Verbreden of verdiepen? Je meer inzetten op het welzijn en de veerkracht van medewerkers? Wil je een sleutelrol opnemen op strategisch niveau? Je talen opkrikken en een buitenlandse ervaring opdoen? Kan allemaal.

Je stippelt een persoonlijk traject uit van 180 studiepunten. Standaard doe je daar drie jaar over. Liever spreiden over vier jaar of langer omdat je werkt of andere nevenactiviteiten hebt? Geen probleem.

Opleidingstraject op maat

Wat verwachten we van jou? Dat je zelf de touwtjes in handen neemt. Jij zit mee aan het stuur van je eigen traject. Dat bestaat deels uit contactonderwijs op een studeercampus naar keuze (Gent of Brussel). Maar vooral uit digitale leerpaden, online-lessen en hybride lesmethodes en wanneer je leert: op @campus, @home of @work.

Wie wil, kan per module gebruikmaken van een support group waar je ondersteuning kan vragen en verbinden met andere studenten. Via de vakken onboarding en offboarding werken we aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo sta je sterker in je schoenen en ben je helemaal klaar voor je job als hr-professional.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Match ik met deze opleiding?

1

Jij wil het beste uit mensen, teams en organisaties halen.

2

Motiveren, ontwikkelen en waarderen van mensen zit in je DNA.

3

Je wil meebouwen aan loopbanen die duurzaam, wendbaar en kwalitatief zijn.

4

Je bent kritisch, positief ingesteld, zelfstandig én sociaal.

5

Je wil leren en werken combineren.

6

Een job als hr-professional is je op
het lijf geschreven en nu ben je toe aan een volgende stap in je carrière.

Wat na je diploma?

Werken

Als hr-professional kan je alle kanten op.
Of je nu aan de slag gaat in een grote of kleine organisatie, in een kmo of multinational, in de profit, social profit of publieke sector, in dienstverband of als zelfstandige. Je maakt het verschil.

Als recruiter, hr generalist, loopbaanbegeleider, learning & development specialist, payroll officer of hr-data-analist match je de verwachtingen en talenten van medewerkers met de doelstellingen van de organisatie.

Jouw drijfveer? Zinvol werk. De juiste persoon op de juiste plek. Je oriënteert mensen naar een gepaste job, coacht en bemiddelt, motiveert, ondersteunt bij veranderingen in de organisatie, biedt opleidings- en ontplooiingskansen en vergroot zo de inzetbaarheid van mensen en het succes van organisaties.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je achteraf verder studeren? HOGENT en onze partners bieden je verschillende navormingen en postgraduaten om je competenties te verrijken. Of om een totaal nieuwe weg in te slaan.

Ontdek alle mogelijkheden

Hoe ziet de opleiding eruit?

  • één dag les op de campus
  • kies tussen Gent of Brussel
  • één avond online
  • digitaal leerplatform als uitvalsbasis
  • flexibel traject
  • het beste van 3 hogescholen

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen. Hier vind je alvast antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Waar volg ik les?

Eén dag per week op de studeercampus van jouw keuze: Gent op vrijdag (HOGENT) of Brussel op donderdag (Odisee), uitzonderlijk vinden events plaats op de campus van Arteveldehogeschool. Daarnaast volg je één avond per week online les. Je belangrijkste uitvalbasis is het digitaal leerplatform. Hier kan je zelfstandig en op eigen tempo opleidingsonderdelen verwerken.

Kan je de opleiding combineren met werken?

In een wereld die constant evolueert en steeds veeleisender wordt, is flexibiliteit essentieel. Op zoek naar een goede balans tussen werk en studie? Dan zijn er in deze opleiding heel wat mogelijkheden.

Zo kan je kiezen voor een standaardtraject van drie jaar of voor een traject gespreid over vier jaar, kan je opleidingsonderdelen opnemen in zelfstudie of zelfs praktijk- en/of stage-opdrachten op je eigen werkplek uitvoeren. Lesdag gemist in jouw campusstad? Dan kan je die week ook op de andere campus terecht.

Vertraag of versnel wanneer jij het wil. Deze opleiding is daarmee ook een ideale keuze voor professionals die een eerste of tweede diploma willen behalen of zich willen bij- of herscholen.

Tijdskrediet of loopbaanonderbreking

Deze formule biedt je de mogelijkheid tijdelijk je beroepsloopbaan geheel of gedeeltelijk te onderbreken. Als werknemer moet je tijdskrediet of loopbaanonderbreking schriftelijk aanvragen bij je werkgever. Na akkoord van je werkgever dien je een aanvraag voor een uitkering in bij de RVA.

Gedurende de onderbrekingsperiode van je arbeidsovereenkomst of van je verminderde arbeidsprestaties, geniet je een onderbrekingsuitkering, betaald door de RVA.
Daarnaast kan je onder bepaalde voorwaarden bij de Vlaamse regering aanspraak maken op een aanmoedigingspremie.

Meer informatie:

  • bij je werkgever
  • bij je vakbond
  • de RVA: rva.be

Vlaams opleidingsverlof

Vlaams opleidingsverlof is het recht van voltijdse en sommige deeltijdse werknemers in de privésector, die bepaalde algemene of beroepsopleidingen volgen. Dit om op het werk afwezig te zijn met behoud van het normale (weliswaar geplafonneerd) loon. Het aantal uren toegelaten afwezigheid is onder meer afhankelijk van de aard van de opleiding en het aantal gevolgde uren.

De opname van verlof gebeurt steeds in overleg met je werkgever. Je neemt het verlof tussen de aanvang van het academiejaar en het einde van de eerste examenzittijd. Eventueel kan de periode worden verlengd tot het einde van de tweede zittijd.

Komt de opleiding in aanmerking voor de kmo-portefeuille?

Ja. Met deze subsidie recupereer je een stuk van je inschrijvingsgeld (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV 0101616).
Meer info op vlaio.be

Komt de opleiding in aanmerking als beroepskwalificatie voor loopbaanbegeleider via de VDAB? 

De Vlaamse Regering keurde op 15 december 2023 een wetsvoorstel goed dat de voorwaarden om te werken als loopbaanbegeleider sterk verandert. Op dit moment kan je de beroepskwalificatie nog niet behalen en leidt geen enkele studierichting, opleiding of EVC-traject tot de beroepskwalificatie 'loopbaanbegeleider'. We verwachten wel dat deze opleiding in aanmerking zal komen.  Hou daarom de website van de Vlaamse overheid in de gaten. 

Zijn er infodagen?

Op de infodagen doen we er alles aan om jou te helpen bij het maken van jouw studiekeuze. Je kan er praten met lesgevers, medewerkers en studenten. Fysiek als het kan, digitaal als het moet.

infodagen HOGENT

infodagen Arteveldehogeschool

infodagen Odisee

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Sociaal werk

In de bachelor sociaal werk verwerf je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes om later als sociaal werker aan de slag te gaan. Na een brede vorming kies je in het derde jaar uit …

Business & Languages

Business & Languages is een afstudeerrichting van de professionele bachelor organisatie & management. Een unieke combinatie van human resources, project- en event­management, …

Coaching, intervisie en teambegeleiding

In het postgraduaat coaching, intervisie en team­bege­leiding leer je de vakkunst van het coachen. In twee jaar tijd ontwikkel je je coach­houding, je oplossings­gerichte …

Arbeid, tewerkstelling en HRM
Het menselijk kapitaal van je organisatie goed inzetten geeft een boost aan het bereiken van je impact. Dit van de juiste mensen aantrekken en selecteren tot het vinden en stimuleren van …