Facebook Pixel Micro degree brouwerijtechnologie - Hogeschool Gent
Foto Micro degree brouwerijtechnologie

Brouwerijtechnologie.

B

Brouwerijtechnologie.

Ben jij een technologisch onderlegde professional die zich wil verdiepen in het brouwproces, maar ook bredere toepassingen in de biochemische sector wil verkennen? Met dit specialisatietraject ontdek je een gloednieuwe, innovatieve en hoogtechnologische brouwerij-omgeving waar je niet alleen waardevolle inzichten opdoet over de brouwindustrie, maar ook kennis vergaart die breed toepasbaar is in meerdere biochemische sectoren. De micro degree brouwerijtechnologie is een deeltraject van de bachelor chemie.

De micro degree wordt georganiseerd in de gloednieuwe state-of-the-art brouwerij van het Innovatiecentrum voor Brouwerij & Fermentatie. Je krijgt toegang tot de meest recente kennis en geavanceerde technologieën op dit gebied. Door je op korte termijn te verdiepen in de nieuwste brouwerijtechnologieën, ben je snel up-to-date en kun je direct nieuwe inzichten toepassen in je professionele praktijk. Dit is een uitgelezen kans om je expertise verder te ontwikkelen zonder je loopbaan te onderbreken, waardoor je naadloos kunt blijven groeien.

Opbouw van de vakken en hun concrete toepassing

De opleiding bestaat uit 12 studiepunten.

Hiervan worden 6 studiepunten ingezet om de theoretische achtergrond van brouwerijtechnologie te leren kennen. Je duikt in de diverse basisprocessen en apparaten van het mout- en brouwproces. We gaan uitgebreid in op de belangrijke parameters die verband houden met het brouwproces en op strategieën voor de optimalisatie van (semi-)industriële brouwprocessen.

Je begint met een grondige analyse van de grondstoffen, gevolgd door de praktische uitvoering en nauwgezette opvolging van het productieproces.

Ten slotte worden de eindproducten onderworpen aan uitgebreide kwaliteitsanalyses, wat zorgt voor een volledig begrip van het productieproces en de uiteindelijke productkwaliteit.

De andere 6 studiepunten omvatten het praktijkgedeelte van brouwerijtechnologie. Hierin dompel je jezelf onder in het volledige brouwproces, van gerst tot afgewerkt bier.

 
Sfeerbeeld
Krijg inzichten over de brouwindustrie in een gloednieuwe, innovatieve en hoogtechnologisch brouwerij-omgeving. 

toelatings­voorwaarden

De micro degree is geschikt voor bachelors of masters (of minstens gestart aan het diplomajaar) uit een chemie-opleiding die op korte termijn een extra specialisatietraject willen afwerken.

Geen diploma van een chemie-opleiding, maar wel relevante werkervaring? We bekijken samen tijdens een intakegesprek of deze opleiding ook voor jou kan zijn.

studieomvang

De micro degree brouwerijtechnologie heeft een studieomvang van 12 studiepunten. Dit specialisatie­traject kun je starten in september en duurt 1 semester.

attestering

Voor alle opleidingsonderdelen ontvang je een creditattest. Als je slaagt voor alle opleidings­onderdelen, ontvang je een attest van de micro degree brouwerijtechnologie.

prijs

Het studiegeld van de micro degree bestaat uit een vast bedrag van € 288 per academiejaar en een variabel bedrag van € 13,80 per studiepunt. De micro degree brouwerijtechnologie bestaat uit 12 studie­punten. Het totale studiegeld bedraagt als niet-beurs­student dus € 453,6 voor de volledige micro degree.

In het studiegeld zijn de kosten van de boeken, syllabi, studie-uitstappen, projectwerking, enz. niet inbegrepen.

download de brochure →

volg een online infosessie →

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar?

Deze opleiding wordt georganiseerd op campus Schoonmeersen.

 

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject chemie
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma chemie behalen.
AgroFoodNature
AgroFoodNature works at the interface of agri- and horticulture, food production and processing and nature conservation. AgroFoodNature focuses on: a sustainable plant and animal …