Facebook Pixel Werken en studeren combineren? Het kan! - Hogeschool Gent
Foto Werken en studeren combineren? Het kan!

Werken en studeren? Het kan!

W

Werken en studeren? Het kan!

Werken en studeren? Het kan! Hier vind je enkele mogelijke steun­maat­regelen voor als je werken en studeren wil combineren.

KMO-portefeuille

Als ondernemer kan je een beroep doen op de KMO-portefeuille van de Vlaamse Overheid om je opleiding deels te betalen. Ben je werknemer in een KMO, informeer je dan bij je werkgever om na te gaan of jouw opleiding via KMO-portefeuille deels kan worden betaald. Lees er alles over op www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan worden ingediend tot 14 kalenderdagen na de effectieve start van de opleiding. Het erkenningsnummer van HOGENT is DV.O101616.

Opleidingscheques

Ben je werknemer en wens je op eigen initiatief een van onze opleidingen te volgen, dan kan je misschien de helft van je inschrijvingsgeld betalen met opleidingscheques.

Meer info hierover vind je op:

Vlaams opleidingsverlof

Op 21 december 2018 keurde de Vlaamse Regering de hervorming van het betaald educatief verlof naar het Vlaams opleidings­verlof goed.

Ben je werknemer in de privésector in het Vlaams Gewest dan kan je onder bepaalde voorwaarden, met behoud van je (begrensd) loon, van het werk afwezig zijn voor het volgen van een opleiding die je kan terugvinden in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidings­incentives (vanaf 1 mei ’19). Per academiejaar kan je maximum 125 uur Vlaams opleidingsverlof krijgen.

Betaald educatief verlof

Ben je werknemer in de privésector of contractueel tewerkgesteld bij een autonoom overheidsbedrijf in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Dan blijft de regelgeving BEV van toepassing. Je kan onder bepaalde voorwaarden, met behoud van je (begrensd) loon, van het werk afwezig zijn voor het volgen van een erkende opleiding. Niet alle HOGENT opleidingen zijn erkend in kader van educatief verlof. Per academiejaar kan je maximum 180 uur betaald educatief verlof krijgen.

Specifieke vragen kan je stellen via BEV@hogent.be. Je aanvraag dien je in via het studentensecretariaat.