Facebook Pixel Werken en studeren combineren? Het kan! - Hogeschool Gent
Foto Werken en studeren combineren? Het kan!

Werken en studeren? Het kan!

W

Werken en studeren? Het kan!

Ben je ondernemer? Bekijk dan de mogelijkheden van de kmo-portefeuille.

Als ondernemer kan je een beroep doen op de kmo-portefeuille van de Vlaamse Overheid om je opleiding deels te betalen. Ben je werknemer in een kmo, informeer je dan bij je werkgever om na te gaan of jouw opleiding via kmo-portefeuille deels kan worden betaald. Lees er alles over op www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan worden ingediend tot 14 kalenderdagen na de effectieve start van de opleiding. Het erkenningsnummer van HOGENT is DV.O101616.

Opgelet! Om in aanmerking te komen voor de kmo-portefeuille, is het noodzakelijk dat de factuur op naam van je bedrijf staat (werkgever of zelfstandige activiteit). Verder op deze pagina vind je hierover meer info.

Ben je werknemer in het Vlaams Gewest? Check dan de Vlaamse opleidings­incentives.

De Vlaamse overheid biedt opleidingstegoed voor werknemers in de privésector om je een duwtje in de rug te geven als je werk en opleiding wilt combineren. Dat tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen om zo je carrière een nieuwe wending te geven of om je bij te scholen in je huidige job. Het tegoed moet ingezet worden voor de opleiding start.

Het gaat om volgende incentives:

  • Vlaams opleidingsverlof
  • opleidingscheques 
  • opleidingskrediet 
  • zorgkrediet met motief opleiding

Voor elk van deze opleidingsincentives gelden specifieke voorwaarden. Lees daarvoor de uitgebreide informatie over deze incentives.

In de Opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives kan je nagaan welke opleidingen recht geven op de bovenstaande opleidingsincentives. Zoek de gewenste opleiding voor de specifieke voorwaarden en info.

In Mijn Burgerprofiel kan je als werknemer voortaan je persoonlijk opleidingstegoed bekijken.

Facturering op naam van je
werkgever of zelfstandige activiteit. 

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat de factuur van je inschrijvingsgeld op naam van een onderneming staat. In dat geval ontvangt HOGENT graag een verklaring van je werkgever of vanuit je zelfstandige activiteit. Op basis daarvan zal de factuur voor het inschrijvingsgeld rechtstreeks naar je bedrijf gestuurd worden. Laad deze verklaring op via de webregistratie of bezorg deze bij inschrijving aan de studentenadministratie.

De verklaring moet volgende informatie bevatten:

  • naam en adres van het bedrijf waar je werkt/van je zelfstandige activiteit
  • ondernemingsnummer
  • naam van de student
  • opleiding van de student

Er hoeft geen bedrag vermeld te worden.