Facebook Pixel Micro degree watertechnologie - Hogeschool Gent
Foto Micro degree watertechnologie

Watertechnologie.

W

Watertechnologie.

Water is het vloeibare goud. Door klimaatverandering en vervuiling krijgen we steeds meer te maken met waterschaarste. Met dit specialisatietraject onderzoek je de nieuwste technologische innovaties op het gebied van waterbesparing en -zuivering. De micro degree watertechnologie is een deeltraject van de bachelor chemie.

De micro degree geeft je als technologisch professional een unieke kans om je te specialiseren in waterzuivering en watermanagement.

Door de focus te leggen op technologische innovatie in waterbesparing en waterzuivering, krijg je waardevolle kennis en vaardigheden die onmiddellijk toepasbaar zijn in de industrie.

De micro degree geeft je een uitgebreid overzicht van zowel de technologische als de praktische aspecten van duurzaam watergebruik. Je krijgt ook inzicht in de relevante wetgevingen rond water. Dit stelt je in staat om industriële waterzuiveringsprocessen correct op te volgen en om waterbeheer binnen je bedrijf te optimaliseren.

Opbouw van de vakken en hun concrete toepassing

De opleiding bestaat uit 14 studiepunten.

Je volgt het vak Microbiële processen in de milieutechnologie (4 studiepunten). Hierin bestudeer je de verschillende milieucompartimenten: lucht, bodem, afval en water.

Tijdens het vak Wateranalyse (3 studiepunten) leer je de belangrijkste analysetechnieken voor water en afvalwater. Dit vak bestaat uit een theoretisch en praktisch deel in het milieulabo.

In het vak Watertechnologie (4 studiepunten) neem je alle aspecten van waterverontreiniging tot waterzuivering onder de loep. Je maakt ook kennis met de nieuwste trends in watertechnologie.

Met Toegepast waterbeleid (3 studiepunten) bestudeer je de belangrijkste wetgeving rond water en afvalwater.

Sfeerbeeld
Ben je milieucoördinator? Je kan deze opleiding volgen in het kader van verplichte bijscholingen.

toelatings­voorwaarden

De micro degree is geschikt voor bachelors of masters (of minstens gestart aan het diplomajaar) uit een chemie-opleiding die op korte termijn een extra specialisatietraject willen afwerken. 

studieomvang

De micro degree watertechnologie heeft een studieomvang van 14 studiepunten. Dit specialisatie­traject kun je starten in januari en duurt 1 kalenderjaar (semester 2 van academiejaar 24-25 en semester 1 van academiejaar 25-26).

attestering

Voor alle opleidingsonderdelen ontvang je een creditattest. Als je slaagt voor alle opleidings­onderdelen, ontvang je een attest van de micro degree watertechnologie.

prijs

Het studiegeld van de micro degree bestaat uit een vast bedrag van € 288 per academiejaar en een variabel bedrag van € 13,80 per studiepunt. De micro degree watertechnologie bestaat uit 14 studie­punten. Het totale studiegeld bedraagt als niet-beurs­student dus € 769,2 voor de volledige micro degree.

In het studiegeld zijn de kosten van de boeken, syllabi, studie-uitstappen, projectwerking, enz. niet inbegrepen.

download de brochure →

volg een online infosessie →

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar?

Deze opleiding wordt georganiseerd op campus Schoonmeersen.

 

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject chemie
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma chemie behalen.
Health and Water Technology
Health and Water Technology is een onderzoekscentrum met expertise in biochemische technologie. Volgende uitgangspunten staan centraal in ons onderzoek en onze …