Facebook Pixel Orthopedagogie in afstandsonderwijs - Hogeschool Gent
Foto Orthopedagogie in afstandsonderwijs

Orthopedagogie in afstandsonderwijs.

O

Orthopedagogie in afstandsonderwijs.

Orthopedagogie kun je volgen in dagonderwijs of in afstandsonderwijs. Met afstandsonderwijs studeer je op jouw tempo, waar en wanneer het past. Het studiemateriaal is aangepast voor afstandsleren. En je krijgt de nodige begeleiding vanop afstand. Uiteraard behaal je dezelfde competenties en hetzelfde diploma als in de dagopleiding.

Een programma op jouw maat

Orthopedagogie kan je volgen in dagonderwijs en in afstandsonderwijs. Bij afstandsleren stel je zelf je programma samen in functie van je beschikbare tijd, behoeften en wensen. Wij zien er uiteraard op toe dat je keuze realistisch en consistent is en past in logica en opvolging.

Jij bepaalt samen met de coördinator en de trajectbegeleider hoeveel opleidings­onderdelen je per semester opneemt uit een totaal­programma van 180 studiepunten.

Dit programma is niet opgesplitst in jaren, precies om jou maximaal greep te geven op je opleiding. Zo beslis je zelf hoe lang je over de opleiding wilt doen.

Meer over de bachelor orthopedagogie →

Beroepsmogelijkheden

Als bachelor in de orthopedagogie kan je werken voor heel uiteen­lopende doelgroepen en organisaties.

Doelgroep

Kan je werken met een pc? Heb je een diploma secundair onderwijs op zak? En ben je voldoende gemotiveerd om zelfstandig een diploma ‘professionele bachelor in de orthopedagogie’ te behalen? Dan is afstandsleren waarschijnlijk iets voor jou.

In deze gevallen is afstandsleren alvast een ideale studievorm:

  • Je timing en routines maken het onmogelijk voltijds overdag les te volgen op de campus.
  • Je hebt met een graduaats­opleiding al heel wat ervaring op zak maar je wil graag een bachelor­diploma aan je cv toevoegen zodat je kan doorgroeien in je job.
  • Je overweegt een carrière­switch, maar je wil of kan niet dagelijks achter de schoolbanken zitten.
  • Je hebt een beperkte mobiliteit.
  • Je bent topsporter.
  • Je hebt al een bachelor- of master­diploma gehaald, maar je wil je toch nog bijscholen. Mogelijk kan je dan je diploma behalen via een verkort traject.

Jij neemt het voortouw, onze lesgevers staan je bij

Bovendien laten we je tijdens je studie niet zomaar aan je lot over. Je lectoren staan voor je klaar als je vragen hebt en geven je af en toe een motiverend zetje tijdens de afgesproken contact­momenten, zowel fysiek als online. Zelfstudie met begeleiding dus.

profielfoto Els Cokelaere

Els Cokelaere

Coördinator

Chat met Els

Bezoek ons tijdens een van onze infodagen. Je krijgt antwoorden op al je vragen over de kostprijs, duur, toelatingsvoorwaarden …

Praktisch.

Studiebelasting

Studiepunten drukken het gewicht uit van een opleidings­onderdeel binnen een opleiding. Eén studiepunt staat voor 25 à 30 uren totale studietijd.
Heb je veel tijd of meer voorkennis dan kan je opteren voor een goed gevuld programma. Wil je het rustiger aan doen? Dan kan je kiezen om slechts een paar opleidings­onderdelen te volgen. Zo bepaal je zelf hoe lang je over de opleiding wilt doen. Je behaalt je diploma eenmaal je alle opleidings­onderdelen (180 studie­punten) hebt vervolmaakt.

Bekijk het programma →

Digitaal leerplatform

Op ons digitaal leerplatform vind je een leerpad, studietijd­ramingen, oefeningen, zelftests, aankondigingen en talrijke tips. De cursussen zijn geënt op zelfstudie. Je krijgt op het platform feedback bij de oefeningen en zelftests. Zo krijg je controle over je vorderingen.

Toch sta je er niet alleen voor. Je blijft in contact met je medestudenten en met je lectoren. We houden contact via dit forum, maar ook via e-mail en persoonlijke contactmomenten waar we elkaar fysiek ontmoeten. Wees gerust, je krijgt de nodige begeleiding, waar en wanneer jij wil.

Werken en studeren

Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je mogelijk extra steun krijgen. Deze opleiding komt in aanmerking voor de subsidies van de kmo-portefeuille, voor Vlaamse opleidings­incentives en is opgenomen in de opleidingsdatabank.

Meer info over steunmaatregelen →

Ook onze dienst studentenvoorzieningen (STUVO) biedt ondersteuning.

Meer info over financieringssteun via STUVO →

Werkzoekend? Mogelijks kan je ook rekenen op steun van de VDAB.

Meer info op VDAB.be →

Contact

Nood aan meer informatie? We zijn er voor jou.

Hoe
inschrijven?

Elke kandidaat-student moet een intakeprocedure doorlopen. Deze intake resulteert in een advies. Pas na een positief advies kan je inschrijven.

Een intake aanvragen kan door een mail te sturen naar de coördinator afstandsleren: els.cokelaere@hogent.be.

Heb je je intake achter de rug en beschik je over alle info die je nodig hebt? Ben je overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je dan in via hogent.be/inschrijven

Als je nooit eerder aan HOGENT gestudeerd hebt, zal je volgende documenten moeten uploaden tijdens je online inschrijving:

  • Identiteitskaart
  • Diploma secundair onderwijs
  • Diploma hoger onderwijs (indien diploma behaald)
  • Bewijs dat je werkt of werkzoekend bent (attest van de werkgever OF een loonfiche OF een bewijs van inschrijving bij de VDAB…)

Het inschrijvingsgeld bestaat uit een vast gedeelte + een bedrag per opgenomen studiepunt.

meer info over studiekosten →

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar en wanneer?


Voor een beperkt aantal opleidings­onderdelen is je aanwezigheid toch verplicht. Deze contactmomenten vinden 's avonds plaats op campus Schoonmeersen.

bekijk campus Schoonmeersen →

CCursussen inkijken

Wil je al een idee krijgen van welk studiemateriaal je voor de kiezen krijgt? Snuister dan eens in een selectie van onze cursussen.

cursussen inkijken →