Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BUSINESS TRANSLATION AND INTERPRETING

Afbeelding Business Translation and Interpreting

Klantgericht en creatief communiceren

De afstudeerrichting Business Translation and Interpreting is dé bachelor in talen. Je wordt specialist in klantgerichte en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Spaans. Je communiceert servicegericht in een interculturele, internationale en multidisciplinaire context. Je gebruikt je taalvaardigheden in de brede waaier van zowel online als offline bedrijfscommunicatie en in functie van vertaalopdrachten.

Je communiceert in de context van communicatieprojecten, vergaderingen, onderhandelingen, handelscommunicatie, commerciële verrichtingen, bedrijfsrapportering, pers, samenwerking, netwerking, conflicthantering, enz. 

Je vertaalt bedrijfsgerelateerde teksten vanuit en naar het Frans, Engels en Nederlands en tolkt in beroepsgerichte situaties, bijvoorbeeld vergaderingen. Je meertalige communicatie is onderbouwd met een uitstekende kennis van de diverse taalvaardigheden.

Vertrekkende van een communicatiestrategie zal je een communicatieplan opstellen, communicatie-acties vormgeven en opvolgen. Je managet bedrijfsevents en communicatieprojecten met een nauwgezette, flexibele en creatieve ingesteldheid.

Leren vanuit de praktijk

Je wordt pas een uitmuntend professional als je de theorie ook kan inzetten in de praktijk. Daarom is onze opleiding opgebouwd vanuit de behoeften van het werkveld en focust de opleiding sterk op authentieke leeromgevingen. We werken nauw samen met bedrijven en organisaties en laten jou vanuit ervaringen leren: reële cases, bedrijfsbezoeken, stages, internationale ervaringen … Die ervaringen koppel je aan theoretische inzichten zodat je een stevige basis krijgt voor later.

Al van bij het begin krijg je voeling met de praktijk tijdens business experience days, skills labs, contact met native speakers ... Bovendien organiseer je echte events, van idee tot realisatie, waarbij je ook de communicatie voor je rekening neemt. Door al die praktijkervaring verwerf je belangrijke skills die je in je latere carrière een enorme voorsprong geven.

Een goede basis blijft natuurlijk essentieel. Tijdens de doelgerichte lessen kom je dan ook alles te weten over onderhandelen, rapporteren, copywriting, een communicatieplan, projectmanagement, vertalen en tolken, softwarepakketten ... alle nodige handvaten voor je latere beroep in de bedrijfswereld.

Sören Fillet:
 Die passie voor talen was er eigenlijk al van jongsaf aan.

Sarie Ysewijn:
 Ik wou met een degelijke talenkennis het bedrijfsleven in.

 
Digitale skills

Je zet efficiënt digitale tools in ter ondersteuning van de communicatie zoals bij een brochure, affiche, poster, flyer, website, sociale media, nieuwsbrieven … Je gebruikt relevante vertaalsoftware en tools om digitaal te reviseren. Je hanteert digitale tools bij diverse officetaken: agendabeheer en planning, projectmanagement, netwerking …

Self management

In de opleiding verwerf je inzicht in je eigen kennis, vaardigheden en attitudes, dat je dan kan inzetten om een persoonlijk ontwikkelingstraject en een loopbaan uit te stippelen. 

Word een
veelgevraagd specialist

Je gaat aan de slag als communicatie­verant­woordelijke, vertaler, copywriter, sales assistant, corporate communication officer, …

Wie graag ‘hands-on’ met talen bezig is, vindt bij Business Translation and Interpreting een boeiende uitdaging.

International
Language Check

Je kan je talenkennis perfectioneren in het buitenland. Daarvoor zijn Erasmusuitwisselingen, de internationale week en internationale stages natuurlijk topopportuniteiten. In het tweede jaar ga je een week op taalstage in een Duits- of Spaanstalige regio en je loopt een week stage in een Frans- of Engelstalig bedrijf. Het internationale is een permanente rode draad doorheen je studie.

Architect van je eigen succes

In de opleiding office management ben je architect van je eigen succes. Je kiest al vanaf het eerste semester je afstudeerrichting. Wie het moeilijk heeft, wordt ondersteund en wie een extra uitdaging aankan, vindt die hier zeker. Je kan je eigen talenten volop ontwikkelen door de diverse keuzemogelijkheden die het opleidingstraject Business Translation and Interpreting aanbiedt: 

  • Kies je het traject Duits of Spaans?
  • Kies je om de commerciële training in het Nederlands of in het Frans te volgen?
  • Kies je voor team management in het Nederlands of in het Engels?
  • Wil je focussen op een commercieel aspect (consumentenpsychologie)? Of gaat je voorkeur eerder uit naar een sociaal aspect (intercultureel bemiddelen)? Misschien ben je wel gebeten door ondernemen? Of wil je je blik verruimen (studium generale, ander opleidingsonderdeel na goedkeuring)?

We zien je van bij het begin als young professional, want die uitdaging kan jij aan. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je op de campus en bij de praktijkervaringen een veilige omgeving terugvindt. Je docent is je coach – samen timmer je aan de weg. Zo zal je er echt staan als zelfbewust, communicatief, digitaal vaardig toptalent, klaar voor een uitdagende carrière. Future proof, zo noemen we dat.

 
 
 

Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op de campus Schoonmeersen.

 

Heb je vragen?

We helpen je graag verder! Stuur een mailtje naar sarah.auman@hogent.be.